Prima pagină » National » Oile de pe nava scufundată în Portul Midia, îngropate pe un câmp din Tulcea. Valorile pentru antrax au înregistrat depășiri colosale
Oile de pe nava scufundată în Portul Midia, îngropate pe un câmp din Tulcea. Valorile pentru antrax au înregistrat depășiri colosale

Oile de pe nava scufundată în Portul Midia, îngropate pe un câmp din Tulcea. Valorile pentru antrax au înregistrat depășiri colosale

20 ian. 2021, 17:45,
în National

Bombă ecologică pe un câmp din apropierea localităţii Smârdan din judeţul Tulcea. Valorile pentru antrax depăşesc cu 300% limitele normale, după ce o parte din oile moarte recuperate de pe nava scufundată în Portul Midia au fost îngropate în loc să fie incinerate.

Descoperirea a fost făcută astăzi pe un câmp de lângă localitatea Smârdan din Tulcea, acolo unde se află şi firma care s-a ocupat de incinerarea animalelor moarte recuperate de pe nava scufundată în Portul Midia.

Se pare că, în loc să fie arse într-un incinerator, oile au fost arse undeva afară, iar apoi resturile au fost îngropate pe câmp. Totul a ieşit la iveală, se pare, în urma unui control al Gărzii de Mediu Bucureşti.

Mii de leşuri de animale din nava eșuată în Portul Midia au fost incinerate

Mai mult de 6.000 de leşuri de animale de pe vasul eşuat la sfârşitul anului 2019 în Portul Midia au fost incinerate la o unitate din satul Smârdan, a transmis vineri, 6 martie 2020, prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Iordan.

Cele aproximativ 6.170 de oi cu o greutate totală de 224,95 de tone au ajuns în respectiva localitate cu ajutorul a 11 transporturi. Pază a fost asigurată de Gruparea Specială de Jandarmi Constanţa şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi din Tulcea.

„Până acum, nu au fost înregistrate probleme în timpul transporturilor sau incinerării”, a menţionat Iordan.

Arderea a leşurilor din epavă din Portul Midia din judeţul Constanţa a debutat vineri, 28 februarie, iar oamenii legii din Tulcea estimează că se va finaliza peste aproximativ două săptămâni.

Vasul Queen Hind, avea la bord peste 14.000 de oi când a eşuat pe data de 24 noiembrie 2019 la plecare din Portul Midia. Echipajul alcătuit din 22 de marinari sirieni a fost salvat de pe nava înclinată parţial.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi Grup Servicii Petroliere au sesizat pe data de 14 ianuarie contractul pentru dezeşuarea şi ranfluarea navei. În valoare de 19 milioane de lei, acesta prevedea scoaterea şi neutralizarea încărcăturii navei în circa 35 de zile de la semnare.

Nava a fost repusa pe linia de plutire pe data de 25 februarie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`