Prima pagină » International » Oficialii din Iran susțin că SUA le-ar fi promis ridicarea tuturor sancțiunilor dacă nu vor ataca Israel

Oficialii din Iran susțin că SUA le-ar fi promis ridicarea tuturor sancțiunilor dacă nu vor ataca Israel

06 aug. 2024, 10:55,
în International

Oficialii din Iran susțin, printr-o postare publicată pe platforma X faptul că SUA le-a promis ridicarea tuturor sancțiunilor dacă nu vor ataca Israel. Dacă acest lucru s-ar concretiza ar fi un semnal puternic de slăbiciune din partea administrației Biden.

Vă aducem aminte faptul că după uciderea liderului Hamas în Iran de către Israel, oficialii de la Teheran au promis răzbunare și un răspuns în forță pentru Israel.

Oficialii din Iran susțin că SUA le-a promis ridicarea tuturor sancțiunilor dacă nu vor ataca Israel

Pe platforma X, fostă Twitter pe pagina Iran Spectator, pagină despre care se spune că ar avea legături cu oficialii din Iran, s-a publicat informația referitoare la faptul că SUA ar fi promis oficialilor de la Teheran ridicarea tuturor sancțiunilor dacă cei din urmă nu vor ataca Israel. Informația nu a fost confirmată în mod oficial de către administrația Biden sau Teheran:

” The US has promised to LIFT all sanctions on Iran if it avoids attacking Israel… This is the most significant sign of submission from any U.S. administration. This news is very new and will continue to be updated.

traducere

SUA a promis să RIDICE toate sancțiunile împotriva Iranului dacă acesta evită să atace Israelul… Acesta este cel mai semnificativ semn de supunere din partea oricărei administrații americane. Aceste știri sunt foarte recente și vor continua să fie actualizate. ” se arată în postarea publicată pe profilul X.

Postarea a stârnit numeroase teme de discuție, numeroase persoane spunând că informația ar fi una falsă și că SUA nu ar accepta sub nicio formă o astfel de negociere. Sunt alte persoane care susțin că oricum sancțiunile impuse Iranului nu își mai produc efectul.

Ce sancțiuni a impus SUA către Iran

SUA și comunitatea internațională sunt îngrijorate de posibilitatea ca Iranul să dezvolte arme nucleare. Sancțiunile vizează să oprească acest program și să îl oblige pe Iran să negocieze un acord privind utilizarea pașnică a energiei nucleare.

Iranul este acuzat că oferă sprijin financiar și militar grupurilor teroriste precum Hezbollah și Hamas. Sancțiunile urmăresc să reducă această activitate și să destabilizeze rețelele teroriste.
Încălcarea drepturilor omului: SUA critică regimul iranian pentru încălcările severe ale drepturilor omului, inclusiv reprimarea protestelor, execuțiile publice și discriminarea pe bază de religie. Sancțiunile vizează oficiali iranieni implicați în aceste abuzuri.

Blocarea accesului Iranului la sistemul financiar internațional, înghețarea activelor iraniene în băncile străine, restricționarea tranzacțiilor comerciale. Embargo asupra importurilor și exporturilor de anumite produse, cum ar fi petrolul, gazele naturale, echipamentele petroliere și tehnologiile duble (care pot fi utilizate atât în scopuri civile, cât și militare).

Sancțiunile au un impact semnificativ asupra economiei iraniene, provocând inflație, creșterea șomajului și o scădere a nivelului de trai. Cu toate acestea, regimul iranian a reușit să adapteze economia și să găsească modalități de a eluda unele dintre sancțiuni. Vom vedea dacă informația precum că SUA vor ridica sancțiunile Iranului dacă cel din urmă nu va ataca Israel va fi confirmată în mod oficial de administrațiile celor două țări. Momentan informația este una neoficială și nu se știe dacă este reală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *