Prima pagină » Razboi în Ucraina » Oficialii de la Casa Albă credeau că Volodimir Zelenski îşi protejează imaginea politică în pofida avertismentelor lansate că Rusia va ataca Ucraina

Oficialii de la Casa Albă credeau că Volodimir Zelenski îşi protejează imaginea politică în pofida avertismentelor lansate că Rusia va ataca Ucraina

19 aug. 2022, 11:05, 3 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Sunt noi mărturii despre cum SUA au încercat să prevină Ucraina despre o invazie iminentă a Rusiei. Mai mulţi oficiali de la Casa Albă au considerat că, mai degrabă, Volodimir Zelenski încearcă să-și protejeze imaginea politică.

Sunt dezvăluiri într-un articol maraton publicat în ziarul The Washington Post care au dezvăluit faptul că SUA au avertizat Ucraina referitor la o invazie iminentă, dar autoritățile de la Kiev au ținut la secret informațiile.

Volodimir Zelenski părea că îşi protejează imaginea politică, erau de părere oficialii de la Casa Albă

Într-o conferință de presă din 19 ianuarie, Biden a spus că crede că Rusia va invada. Puţin venise prea departe pentru a se retrage. „Trebuie să facă ceva”, a spus președintele. Biden a promis că Occidentul va răspunde atacului Rusiei.

” Aliații și partenerii noștri sunt gata să impună costuri severe și daune semnificative Rusiei și economiei ruse”, a spus el, prezicând că dacă Vladimir Putin ar ordona o invazie, aceasta s-ar dovedi un „dezastru” pentru Rusia.

A fost unul dintre cele mai puternice avertismente ale lui Biden până în acel moment. Dar președintele a tulburat și apele, sugerând că o „incursiune minoră” a forțelor ruse, spre deosebire de o invazie la scară largă, ar putea să nu provoace răspunsul sever pe care el și aliații l-au amenințat. Comentariile lui Biden au scos la iveală crăpăturile în planificarea propriei administrații, precum și în NATO. Blinken se afla la Kiev, jurând că Statele Unite vor sprijini Ucraina, în orice mod, cu excepția angajării propriilor forțe, dacă țara va fi atacată. Dar în mod privat, oficialii administrației s-au gândit de săptămâni la un fel de răspuns la un atac „hibrid”, în care Rusia ar putea lansa atacuri cibernetice dăunătoare asupra Ucrainei și un atac limitat asupra părții de est a țării.

Zelensky și asistenții săi, care încă nu erau convinși că Putin va intra în război, au răspuns la comentariile lui Biden despre o „ incursiune minoră ” printr-un tweet caustic.

„Vrem să reamintim marilor puteri că nu există incursiuni minore și națiuni mici. Așa cum nu există victime minore și puțină durere din cauza pierderii celor dragi. Spun asta în calitate de președinte al unei mari puteri.”

Joe Biden a clarificat a doua zi poziția din ziua anterioară. Totuși, oficialii de la Casa Albă au considerat, în cercurile interne faptul că Zelenski este mai interesat să-l critice pe președintele SUA, în condiţiile în care americanii încearcă să strângă sprijin pentru Ucraina.

„A fost frustrant. Făceam măsuri care încercau să-l ajute și aveam sentimentul că își protejează propria marcă politică fie prin negare, fie prin proiectarea de încredere, pentru că asta era important pentru el la acea vreme”. , a spus un fost oficial al Casei Albe.

Franța a crezut până în ultima clipă că totul se va rezolva pe cale diplomatică

Pe 18 februarie, Joe Biden i-a sunat pe liderii mai multor aliați NATO și le-a spus cea mai recentă analiză a SUA. Biden le-a spus reporterilor din Sala Roosevelt de la Casa Albă mai târziu în acea zi: „În acest moment, sunt convins că a luat decizia” de a invada. ”Avem motive să credem asta.”  Francezii, însă, au continuat să caute o cale de ieșire din criză.  Pe 20 februarie, Macron l-a sunat pe Putin și i-a cerut să accepte o întâlnire la Geneva cu Biden. Conversația l-a făcut pe președintele francez să creadă că Putin a fost în sfârșit dispus să caute o înțelegere.  „Este o propunere care merită să fie luată în considerare”, a spus Putin, conform unei înregistrări a conversației difuzate luni mai târziu într-un documentar TV din Franța. Macron l-a presat pe liderul rus.

” Dar putem spune, astăzi, la finalul acestei conversații, că suntem de acord în principiu? Aș dori un răspuns clar din partea dumneavoastră în acest sens. Înțeleg rezistența ta de a stabili o întâlnire. Dar sunteți gata să mergeți mai departe și să spuneți, astăzi,  -Aș dori o întâlnire [față în față] cu americanii, apoi extinsă la europeni”-? Sau nu?”

Putin nu s-a angajat și părea să aibă probleme mai stringente la îndemână. Acesta i-a transmis lui Emmanuel Macron că este la sală, se pregătește să joace hochei și că va vorbi cu consilierii personali și ulterior va veni cu un răspuns:

”  Pentru a fi perfect sincer cu tine, am vrut să merg [să joc] hochei pe gheață, pentru că acum sunt la sală. Dar înainte de a-mi începe antrenamentul, permiteți-mi să vă asigur că îmi voi suna mai întâi consilierii.”

presedintele Vladimir Putin si presedintele Emmanuel Macron, in timpul unei intalniri

Emmanuel Macron s-a întâlnit cu președintele Vladimir Putin să discute despre posibilul război

Președintele francez și consilierii săi au crezut că au avut un progres. Consilierul diplomatic al lui Macron, Emmanuel Bonne, chiar a dansat, arată raportul internațional. Dar a doua zi, într-un discurs televizat, Putin a recunoscut oficial două provincii separatiste ucrainene din Donbas, inclusiv teritoriul controlat de Kiev, ca state independente. A fost un semn puternic că Putin – lăsând la o parte plăcerile sale în limba franceză – intenționează să dezmembreze Ucraina.

Așadar, relatările din presa internațională, precum că Volodimir Zelenski părea mai preocupat de imaginea sa politică decât de avertismente, sunt de-a dreptul năucitoare. Întreg materialul puteți să îl citiți într-unul dintre cele mai mari ziare de investigații din lume, The Washington Post.

 

Comentarii
  • Dupa ce ca sunteti Javre Raioase Retardate, Complici la Crime impotriva umanitatii, sunteti si IDIOTZI: articolul este dintr-un ziar romanesc citit de multi romani, asa ca voi din inertie ascundeti adevarul care este public deja.

    Sunteti retardati irecuperabili care va meritati glontul in capul vostru sec. ZOILOR !

    Stati aproape ca nici nu stiti ce pierdeti.
    Nici in gaura de sharpe nu o sa scapati, naparcilor !

  • Postati comentariul pe care l-ati citit si v-a speriast adevarul, ZOILOR !

  • Uai nihai ia ti hapurile ca esti cu capul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *