Prima pagină » Razboi în Ucraina » Oficialii americani au declarat că dețin anumite informații care arată că președintele Vladimir Putin este dezinformat de armata rusă

Oficialii americani au declarat că dețin anumite informații care arată că președintele Vladimir Putin este dezinformat de armata rusă

30 mart. 2022, 21:31,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Oficialii americani au declarat că dețin anumite informații ale Serviciilor de Informații americane care arată că președintele Vladimir Putin este dezinformat de armata rusă. Aceștia au a ținut să precizeze că liderul de la Kremlin nu știe, de fapt, cât de prost se descurcă soldații Rusiei pe teritoriul Ucrainei în acest moment.

Oficial american: „Credem că Putin este dezinformat de consilierii săi”

Statele Unite consideră că președintele Vladimir Putin nu este informat corect și cunoaște adevărata performanță a armatei ruse, în războiul cu Ucraina.

Un oficial al SUA, care deține constatări declasificate ale Serviciilor de Informații americane, a lansat o ipoteză potrivit căreia consilierii lui Putin se tem să-i spună adevărul despre performanțele armatei din Rusia și despre modul în care economia rusă este paralizată de sancțiuni, liderului de la Kremlin.

„Credem că Putin este dezinformat de consilierii săi cu privire la cât de prost se descurcă armata rusă și la modul în care economia rusă este paralizată de sancțiuni, deoarece consilierii săi de rang înalt se tem prea mult să-i spună adevărul.”, susține oficialul american, potrivit CNN.

Oficialul american a subliniat și faptul că Putin a început să fie conștient de fenomenul de dezinformare

Oficialul american a subliniat și faptul că Putin a început să fie conștient de fenomenul de dezinformare, iar acest lucru ar fi creat numeroase tensiuni în ceea ce privește relația liderului de la Kremlin cu reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

„Avem informații că Putin s-a simțit indus în eroare de către armata rusă. Există acum o tensiune persistentă între Putin și Ministerul Apărării, care provine din neîncrederea lui Putin în conducerea MOD”, a adăugat oficialul american.

Delegația rusă și cea ucraineană s-au întâlnit la Istanbul

A avut loc ultima rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina a avut loc pe tărâm turcesc, la Istanbul. Printre cele mai importante subiecte, discutate în timpul întâlnirii, s-au numărat viitorul regiunii Donbas din estul țării, soarta Crimeei, o alianță largă de garanții de securitate și o potențială întâlnire între președintele rus, Vladimir Putin, și președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Negociatorii ucraineni au transmis că au propus adoptarea unui statut neutru pentru garanțiile de securitate. Mai exact, acest lucru înseamnă că Ucraina nu va adera la alianțe militare și nu va găzdui baze militare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *