Prima pagină » Actualitate » Oficial, România are Guvern cu puteri depline! Cabinetul condus de Nicolae Ciucă a fost învestit cu 318 voturi – UPDATE
Oficial, România are Guvern cu puteri depline! Cabinetul condus de Nicolae Ciucă a fost învestit cu 318 voturi - UPDATE

Oficial, România are Guvern cu puteri depline! Cabinetul condus de Nicolae Ciucă a fost învestit cu 318 voturi – UPDATE

25 nov. 2021, 12:49,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Este oficial! România are în sfârșit un Guvern cu puteri depline, după ce pe data de 5 octombrie 2021, Executivul condus de Florin Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură. Noul Cabinet condus de generalul (r) Nicolae Ciucă a fost învestit astăzi, 25 noiembrie 2021 cu peste 234 voturi secrete.

Din numerotarea paralelă făcută de jurnalişti a reieşit faptul că la această oră au fost înregistrate peste 234 de voturi pentru învestirea Guvernului Ciucă. Procesul de votare încă nu s-a finalizat, dar în aceste momente putem vorbi că există o certitudine în legătură cu învestirea Guvernului format din coaliţia PNL – PSD – UMDR.

UPDATE 13.11: Votul oficial!

444 total prezenți

voturi anulate – 0

voturi pentru – 318

voturi împotrivă – 126

Tot astăzi, premierul Nicolae Ciucă şi cei 20 de miniștri ai coaliției PSD-PNL-UDMR depun jurământul de credință în fața președintelui Klaus Iohannis.

Guvernul Ciucă a primit votul de încredere în Parlament

Astăzi, 25 noiembrie 2021, în Parlamentul României, de la ora 10.00, a avut loc ședința de învestire a noului Guvern condus de Nicolae Ciucă. Membrii alianței de guvernare formată din PSD – PNL – UDMR și Minoritățile Naționale au semnat un acord politic pentru formarea Coaliţiei Naţionale pentru România – coaliţie de guvernare este valabil pentru perioada 2021-2024.

De asemenea, ieri, 24 noiembrie 2021, a avut loc audierea miniștrilor Cabinetului Ciucă de către comisiile de specialitate ale Parlamentului. Toți miniștrii propuși de Partidul Social Democrat – Partidul Național Liberal – Uniunea Democrată Maghiară din România au primit aviz favorabil.

Publicăm lista completă a miniștrilor Guvernului Ciucă

Prim-ministru: Nicolae Ciucă
Vicepremier: Kelemen Hunor
Vicepremier: Sorin Grindeanu

Miniștrii PSD

Ministerul Finanțelor: Adrian Câciu
Ministerul Apărării: Vasile Dîncu
Ministerul Transporturilor: Sorin Grindeanu
Ministerul Muncii: Marius Budăi
Ministerul Tineretului și Familiei: Gabriela Firea
Ministerul Culturii: Lucian Romașcanu
Ministerul Economiei: Florin Spătaru
Ministerul Sănătății: Alexandru Rafila
Ministerul Agriculturii: Adrian Chesnoiu

Miniștrii PNL

Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu
Ministerul Fondurilor Europene – Dan Vîlceanu
Ministerul Energiei- Virgil Popescu
Ministerul de Interne- Lucian Bode
Ministerul de Externe- Bogdan Aurescu
Ministerul Educației – Sorin Cîmpeanu
Ministerul Digitalizării – Florin Roman
Ministerul IMM-urilor și Turismului – Constantin Cadariu

Miniștrii UDMR

Ministerul Dezvoltării: Cseke Attila
Ministerul Mediului: Tanczos Barna
Ministerul Sportului: Eduard Novak

Nicolae Ciucă, prima declarație după ce a fost învestit ca premier al României

Nicolae Ciucă a făcut prima declarație după ce Guvernul condus de el a fost învestit cu 318 voturi. Acesta a transmis mulțumiri și a spus că se va retrage pentru a se apuca de treabă.

„În nume personal şi al membrilor guvernului, doresc să vă mulţumesc tuturor. Le mulţumesc tuturor celor care nu ne-au acordat încrederea. Este foarte important, pentru noi şi pentru voi, că am înţeles tot ce s-a exprimat. Ne-am asumat o răspundere foarte mare. Am înţeles şi ce ne-au transmis opoziţia. Suntem un guvern al României, trebuie să avem în centrul atenţiei noastre cetăţeanul român. Trebuie să depăşim problemele cauzate de COVID-19 şi să depăşim liniile de dezvoltare a României. Vă mulţumesc şi vă rog să ne lăsaţi să ne retragem pentru a ne apuca de treabă.  Am înţeles cu toţii că este vorba de asumarea responsabilitate. Responsabilitate concentrată pe cetăţeanul român pentru a depăşi situaţia de criză”, a menționat premierul Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *