Prima pagină » Local » Oficial! Ministrul Costel Alexe și primarul Mihai Chirica și-au depus candidaturile la alegerile locale 2020 – FOTO/ LIVE VIDEO

Oficial! Ministrul Costel Alexe și primarul Mihai Chirica și-au depus candidaturile la alegerile locale 2020 – FOTO/ LIVE VIDEO

17 aug. 2020, 15:31,
George Cristian în Local

Luni, 17 august, 2020, ministrul Costel Alexe îşi depune candidatura pentru şefia Consiliului Judeţean Iaşi. Începând cu ora 15.00, liberalii vor depune la Biroul Electoral Judeţean (BEJ), dosarele cu candidaturile pentru funcţiile de consilieri judeţeni şi pentru preşedintele CJ Iaşi.

„Eu şi cred că toţi ieşenii din tot judeţul Iaşi, crede că 2020 e anul în care e timpul Iaşului. Prea mult timp a trecut, s-au accentuat decalajele. Ieşenii au votat oameni care au promis şi au uitat să facă. PNL vine în fata ieşenilor cu oameni de calitate, de bună credinţă. Îi asigure pe toţi ieşenii că toate proiectele lor vor fi prioritate pentru noi”, a transmis Costel Alexe, candidatul PNL la şefia Consiliului Judeţean Iaşi.

De la 15 30 primarul Mihai Chirica îşi depune candidatura pentru un nou mandat la Primăria Iaşi, iar totodată organizaţia PNL înscrie lista de candidaturi pentru Consiliul Local la municipiul Iaşi.

„Respect cetăţenii, voi fi primarul tuturor în continuare. Suntem capitala istorică a ţării, oraş care a redevenit polul de dezvoltare a Regiunii de Nord-Est. Cred că am reuşit să aducem din nou zâmbetul pe fetele ieşenilor. Vom continua proiectele noastre. Mulţumesc tuturor celor care mi-au stat alături din fostul şi actualul partid. Acest oraş nu este al primarului, ci al cetăţenilor săi. Am nevoie de echipă, de consilieri locali şi judeţeni, nu ştiu cum vă voi convinge, dar o faceţi pentru binele acestui oraş şi judeţ. Avem oameni noi în politica „, a spus primarul Mihai Chirica.

Ieri, 16 august 2020, filiala județeană a PNL Iași a stabilit lista candidaților la alegerile locale 2020. În cadrul unei ședințe interne, liderii organizației din Podu Roș au bătut în cuie numele celor care se vor regăsi pe listele de candidaturi pentru Consiliul Local Iași, dar și pentru Consiliul Județean Iași. În ambele liste aprobate de Biroul Permanent Județean (BPJ) Iași al PNL apar o serie de surprize, dar și nume consacrate în ambele structuri deliberative din județul Iași.

Lista PNL Iași pentru alegerile locale 2020. Nominalizările pentru Consiliul Județean Iași în urma deciziei BPJ

În ședința BPJ a PNL Iași s-a decis și lista pentru alegerile locale 2020 la Consiliul Județean (CJ) Iași. Astfel, lista este deschisă de deputatul Costel Alexe, candidatul formațiunii pentru șefia CJ Iași. Pe poziția a doua apare Romeo Vatră, actualul lider de grup al formațiunii politice din CJ. Pe poziția a treia a fost nominalizat Liviu Bulgaru, actual consilier județean. Pe poziția a patra se află Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași. Pe poziția a cincea a fost trecut Sorin Năcuță, director tehnic la RAGCL Pașcani. Pe poziția a șasea apare Georgiana Olaru, angajată în prezent la Primăria Miroslava. Pe poziția a șaptea pentru Consiliul Județean apare Eugen Ciobăniță, director la Oficiul pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie Iași.

PNL a depus oficial astăzi candidaturile pentru Primăria Municipiului Iași și Consiliul Județean Iași

Astăzi, 17 august 2020, președintele filialei județene a Partidului Național Liberal Iași, Costel Alexe, împreună cu primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, președintele organizației municipale a PNL Iași, alături de candidații pentru pozițiile de consilieri locali si județeni și de staff-ul de campanie, au depus candidaturile la Biroul Electoral de circumscripție județeană, respectiv Biroul Electoral de circumscripție municipală. Ulterior aceștia au susținut declarații de presă pe pietonalul Ștefan ce Mare și Sfânt.

Mihai Chirica: „ Iașul este orașul și județul care merită să-și aibă oamenii care să-l reprezinte cu adevărat și să-i ridice prestigiul la cotele pe care le-a avut în istoria frumoasă a acestui oraș și al acestui județ. Acest lucru nu se poate face decât într-o echipă, o echipă care crede în acest obiectiv, iar echipa aceasta este formată din mine și din domnul Alexe, președintele organizației județene a Partidului Național Liberal Iași, partenerul meu în bătălia pentru Primăria Municipiului Iași și președinția Consiliului Județean pentru domnia sa. Aș vorbi despre ce mi-am propus eu pentru acest nou mandat: în primul rând să-mi respect cetățenii, să respect legile țării și să-i respect pe toți cei care mă vor vota, dar și pe cei care nu mă vor vota.

Voi fi primarul tuturor în continuare și voi încerca să transform orașul acesta în ceea ce am început în ultimii ani de zile. Un oraș care și-a căpătat statutul pe care-l merita: capitala istorică a țării, oraș regal, care a cunoscut cel mai înalt ritm de creștere dintre toate orașele reședință de județ, și care a redevenit polul de dezvoltare al regiunii de nord-est. Orașul care știe să îi respecte pe toți partenerii, care a încercat să schimbe din rădăcini drumul greșit pe care avansa România și care și-a sacrificat până și statutul de lider național din punct de vedere politic pentru a-și recăpăta mândria.

Cred că am reușit să aducem din nou zâmbetul pe fețele ieșenilor, care au să simtă ce înseamnă să fii ieșean, să fii respectat pentru ca ești ieșean și să poți contribui cu mândrie la frumusețea acestui oraș. Vom continua proiectele noastre, să ne dezvoltăm, să promovăm un mediu curat, să aducem cât mai multe zâmbete pe fețele copiilor noștri, să le aducem un sistem educativ de prim rang. Să rămânem un exemplu pentru țară prin rezultatele pe care în 4 ani de zile le am avut an de an, stând în topurile naționale cu copiii noștri.

Sunt câteva gânduri pe care vreau să vi le transmit acum, când începem un nou drum: vreau să mulțumesc tuturor celor care mi-au stat alături, consilierilor locali, oamenilor de partid, din fostul partid, dar si din actualul partid, oameni care au înțeles că acest oraș nu este al primarului, acest oraș este al cetățenilor săi și așa trebuie să rămână. Vreau să le mulțumesc celor care m-au iubit și celor care m-au urât, le mulțumesc tuturor pentru că au fost partenerii mei și sigur, vreau să le mulțumesc și celor care m-au acceptat în noua familie politică a Partidului Național Liberal. Și transmit un mesaj: am nevoie de echipă.

Vreau o echipă de consilieri locali și județeni alături de un președinte județean de la Partidul Național Liberal, vreau să avem un dialog direct în guvernul României, pentru asta am nevoie de această echipă. Faceți asta pentru binele acestui oraș și al acestui județ. Am nevoie de această echipă, altfel voi rămâne doar un nume, iar eu vreau să rămână faptă. Împreună cu președintele Consiliului Județean. Avem oameni noi în politică, oameni care nu depind de politică, ci au profesiile lor, oameni cu care ne putem mândri.

Dați-mi voie să am această echipă lângă mine, ajutați-mă să am și președintele Consiliului Județean lângă mine, și vă promit eu în numele lor că vom face din acest municipiu și acest județ ceea ce nu a fost niciodată: un lucru, un loc și o faptă cu care să vă mândriți. Acesta este mesajul meu și vă rog să mă sprijiniți.”

Costel Alexe:

„Eu cred că toți ieșenii din municipiul Iași, din comunitățile județului nostru, din tot județul Iași, credem cu tărie că 2020 este anul în care e timpul Iașului. E timpul Iașului pentru că cred că prea mult timp a trecut, timp în care s-au acceptat decalajele dintre vestul și estul țării, dintre estul Europei și vestul Europei, iar în momentul de față consider că timpul nu mai are răbdare. Ieșenii și-au pierdut încrederea și speranța în ultimii ani pentru că au tot susținut, au tot votat oameni care au promis și au uitat să mai facă. Diferența dintre noi și PSD este că noi în doar câteva luni de guvernare nu doar că am deblocat proiecte, ci avem și rezultate concrete. Partidul Național Liberal vine astăzi în fața ieșenilor cu o echipă de consilieri municipali si județeni de foarte bună calitate, oameni onești, oameni de bună credință, oameni care pun interesul cetățeanului înaintea interesului propriu.

Vreau să-i mulțumesc și să-l asigur de tot sprijinul meu și al echipei pe cel care va conduce încă cel puțin 4 ani municipiul Iași. Pe cel cu care fac astăzi echipă, primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, și pe toți ieșenii, atât din municipiu, cât și din județ, că toate proiectele lor vor fi prioritare pentru noi. Aș vrea să le mulțumesc tuturor ieșenilor pentru că în ultimii ani și-au recăpătat încrederea în Partidul Național Liberal, ne-au învestit cu votul și încrederea lor la alegerile europarlamentare au susținut Klaus Iohannis și un guvern Ludovic Orban care a reușit în doar câteva luni să recupereze toate termenele, proiectele și banii europeni pe care puteam să-i pierdem.

Ne-au susținut în această campanie de strângere de semnături și vreau să le mulțumesc tuturor de pe întreg cuprinsul județului nostru. Și să-i asigurăm că împreună cu această echipă, împreună cu partenerul meu, primarul municipiului Iași, vom duce proiectele județului nostru mai departe. Fie că vorbim de șoseaua de centură, autostrada unirii, sectorul Ungheni-Iași-Tg. Neamț, fie că vorbim de autostrada A7 , de la Pașcani spre Ploiești, fie că vorbim de modernizarea Aeroportului Internațional Iași și multe altele vor fi prioritare pentru noi.

Consider că echipa Mihai Chirica- Costel Alexe este de departe cea mai omogenă, cea mai unită echipă și cel mai important: este hotărâta să schimbe fața județului nostru. Suntem județul care va ajunge la un milion de locuitori și cu toate acestea avem comunități în județul nostru în care drumurile sunt fie de pietriș, fie de pământ, nu avem apă și canalizare în toate comunele județului Iași, avem în continuare jumătate dintre cetățenii județului Iași care încă folosesc lemnul care nu au acces la rețeaua de gaze. Avem în continuare școli care au toaleta în fundul curții, a trecut prea mult timp încât aceste servicii publice minime pentru o viață normală trebuie sa constituie o misiune pe ca PNL și-o va asuma. Că dincolo de asigurarea serviciilor publice, vom duce aceste obiective de investiții mai departe.

Nu a vorbit nimeni în această campanie electorală cât de important este pentru Iași, pentru Moldova și pentru România legătura cu diaspora. Îi vom asigura pe toți românii plecați afară că atât eu, cât și Mihai Chirica, vom dezvolta județul Iași încât să-și dorească să se întoarcă înapoi. Cât pentru cei aflați în Republica Moldova, pentru că suntem într-o strânsă legătură și colaborare, îi vom asigura de tot sprijinul nostru pentru ca Prutul să fie doar un râu pe care îl vom traversa ori de câte ori vom vrea doar să ne vizităm frații de peste Prut. Închei prin a mulțumi încă odată tuturor ieșenilor pentru sprijinul pe care ni l-au acordat și vom face tot ceea ce ne stă în putință să le ducem la îndeplinire visul lor de a locui într-un municipiu și într-un județ european.”

Listă Consiliul Local:

Chirica Mihai
Pintilie Liliana-Lăcrămioara
Boz Eduard-Petru
Juravle Daniel
Andrieș Marius-Alin
Iliescu Bogdan Florin
Bostan Manuel-Ciprian
Tăutu Iuliana-Daniela
Apostol Silviu
Scripcaru Călin
Dornean Tudor
Ciobotaru Florin-Traian
Rîpanu Marius
Trandafirescu Sorin
Dorin Mihai

Listă Consiliul Județean:

Alexe Costel
Vatră Gheorghe-Romeo
Bulgaru Liviu-Gabriel
Apreotesei Andrei
Năcuță Sorin
Olaru Georgeana-Lăcrămioara
Ciobăniță Eugen
Trandafirescu Sorin-Alexandru
Afloarei Sorin-Alexandru
Șandru Florin-Daniel
Șerban Constantin
Cabalău Maria
Avram Petru
Minea Marius-Dănuț
Dangă Marius-Sorin
Flutur Sorinel-Georgel
Lupu Magdalena
Fotea Constantin
Pricope Petru-Ovidiu
Dolachi-Pelin Constantin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *