Prima pagină » Local » Oficial! Criminalul celor doi tineri din vila de pe Moara de Vânt a mers la Spitalul Sf. Spiridon după ce şi-a măcelărit victimele. Prof. dr. Diana Cimpoeșu: ”S-a prezentat în UPU cu plagă tăiată la mâna dreaptă” – EXCLUSIV, VIDEO

Oficial! Criminalul celor doi tineri din vila de pe Moara de Vânt a mers la Spitalul Sf. Spiridon după ce şi-a măcelărit victimele. Prof. dr. Diana Cimpoeșu: ”S-a prezentat în UPU cu plagă tăiată la mâna dreaptă” – EXCLUSIV, VIDEO

13 dec. 2021, 16:43,
BZI.ro, în Local

Poliţiştii ar fi cerut de la Spitalul Sf. Spiridon o fişă de observaţie în care sunt trecute urgenţele. Suspectul ar fi fost tăiat la mâna dreaptă. Ahmed Sami El Bourkadi a venit pe data de 9 decembrie 2021. A spus că are 20 de ani, nu a lăsat niciun document. Acesta prezenta o plagă la mâna dreaptă. A fost dus în secția de chirurgie plastică, nu a mai revenit la UPU, ci a plecat acasă.

„Pe data de 9 decembrie s-a prezentat în urgenţă o persoană de naţionalitate străină care avea o plagă la mâna dreaptă şi a primit îngrijiri medicale în clinica de Plastică Reconstructivă din cadrul spitalului. Din clinică nu a mai revenit în unitatea de primiri urgențe. Un pacient student cu nume cu rezonanţă arabă, care a fost tratat în urgenţă. Plagă s-a rezolvat cu sutură şi toaletă, urmând a se scoate firele şi control la 5 zile. Nu a ridicat nicio suspiciune. Suntem obişnuiţi cu oameni de alte universităţi şi astfel de traumatisme. A declarat că plaga a fost produsă prin tăiere cu un geam”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD.

Suspectul, un marocan, student la UMF Iași

Ahmed Sami El Bourkadi este un marocan, student la UMF Iași, coleg cu Youssef Ajniyah. Acesta a fost pus în urmărire internațională după ce a fost arestat în lipsă de magistrați.

Anchetatorii nu au stabilit cu exactitate de ce tânărul i-ar fi omorât pe cei doi, deși există o primă ipoteză a jafului mai ales că din locuinţa cu pricina au dispărut mai multe lucruri.

Tânărul se afla în anturajul celor două victime şi anchetatorii merg şi pe premisa că motivul dublei crime ar putea fi o răzbunare sau pur şi simplu un conflict spontan.

Marocanul este arestat în lipsă. De asemenea, s-a emis un ordin de urmărire internațională.

„DISPUNE Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași în dosarul de urmărire penală nr. 983/P/2021 şi, în consecință: În baza art. 226 C.p.p., rap. la art. 202 alin. 3, alin. 4 lit. e C.p.p., art. 223 alin. 2 din C.p.p., ia faţă de inculpatul Ahmed Sami El Bourkadi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prevăzută de art. 188 alin. 1 – 189 alin. 1 lit. f Cod penal (în dauna victimelor (Jiynah Youssef şi Burlacu Ioana-Vanesa) măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile ce curg de la data punerii efective în executare. În baza art. 230 alin. 1 Cod procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului Ahmed Sami El Bourkadi. În baza art. 275 alin. 3 din noul Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. În baza art. 210 alin. 2 Inspectoratul General pentru Imigrări va fi informat cu privire la măsura dispusă. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul în cuantum de 313 lei (delegaţie nr. 18720/2021) va fi achitate Baroului Iaşi din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru Ministerul Public. Soluţionată în camera de consiliu şi pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 13.12.2021 ora 16:28”, potrivit magistraților.

Ioana Vanesa Burlacu şi Youssef Ajniyah, omorâţi cu zeci de lovituri de cuţit

Ajuns la Iași, Youssef Ajniyah a cunoscut-o pe Ioana Vanesa Burlacu, o tânără de 23 de ani de loc din Miroslava. Cei doi s-ar fi îndrăgostit și ar fi decis să se mute împreună. Relația lor nu avea să dureze foarte mult, asta pentru că ambii au fost omorâți cu sânge rece. Cert este că sâmbătă dimineața, 11.12.2021, din vila de pe Moara de Vânt aveau să fie ridicate cadavrele celor doi tineri, nu înainte ca procurorul de caz și polițiștii să ridice mai multe probe și să facă sute de fotografii.

„În cursul zilei de sâmbătă s-au efectuat necropsiile celor doi tineri. Vorbim de două cazuri de agresiune, persoană de sex feminin prezenta 33 de plăgi tăiate, iar persoana de sex masculin prezenta 17 plăgi inteptat tăiate cu atingerea organelor vitale. Examenele de laborator vor confirma ceea ce medicii legişti au constatat necroptic. Nu s-a identificat prezenta alcoolului, cel puţin la persoana de sex feminin. Nici testele pentru droguri nu au ieşit pozitive. Toate testele au ieşit negativ. Plăgile aveau dispoziţie pentru afectarea organelor vitale şi dispunerea lor erau aproape identice. Sunt o parte din leziune în regim de apărare. Nu există urme de incendiere. Au avut parte de o moarte violentă”, a transmis Diana Bulgaru, şefa IML Iaşi.

Tatăl Ioanei a transmis un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook. “Drum lin spre ceruri Ioana-Vanesa. Te voi purta mereu în sufletul meu.. Prințesa lui tata”, a scris pe Facebook tatăl fetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *