Prima pagină » International » OECD, decizie neașteptată: Companiile multinaționale vor fi taxate diferit
OECD, decizie neașteptată: Companiile multinaționale vor fi taxate diferit

OECD, decizie neașteptată: Companiile multinaționale vor fi taxate diferit

01 iul. 2021, 20:49,
Bianca Rebegea în International

Joi, 1 iulie, Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD) a anunțat instituirea unui nou cadru pentru reformarea sistemului fiscal internaţional. În acest sens, vor fi aplicate noi modalităţi de taxare a companiilor multinaţionale.

Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD) a informat că „130 de ţări şi jurisdicţii se alătură unui plan axat pe doi piloni în scopul reformării reglementărilor fiscale internaţionale, pentru a asigura că firmele multinaţionale achită o cotă fiscală corectă oriunde îşi desfăşoară activităţile”.

„130 de ţări şi jurisdicţii, reprezentând peste 90% din PIB-ul mondial, s-au alăturat unei Declaraţii comune în sensul instituirii unui nou cadru pentru reformarea sistemului fiscal internaţional. Un grup restrâns al celor 139 de membri ai Cadrului Integrant nu s-au alăturat încă Declaraţiei comune. Restul elementelor Cadrului Integrant, inclusiv planul de implementare, urmează să fie finalizate în octombrie. Cadrul va actualiza elementele centrale ale sistemului fiscal care datează de un secol, care nu mai este adecvat obiectivelor economiei globalizate şi digitalizate a secolului 21”, transmite Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD) , conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX.

OECD, decizie neașteptată privind taxarea companiilor multinaționale

Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD) a precizat că planul axat pe doi piloni are rolul de a asigura că marile companii multinaţionale achită impozite acolo unde îşi desfăşoară activităţile şi obţin profituri, conferind siguranţa necesară şi stabilitate sistemului fiscal internaţional.

Pilonul axat pe doi piloni reprezintă rezultatul negocierilor coordonate de OECD în ultimii zece ani.

„Planul axat pe doi piloni – rezultatul negocierilor coordonate de OECD în ultimul deceniu – are rolul de a asigura că marile companii multinaţionale achită impozite acolo unde îşi desfăşoară activităţile şi obţin profituri, conferind siguranţa necesară şi stabilitate sistemului fiscal internaţional”, precizează Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD) .

Care este rolul Pilonului Unu al Planului. Iată ce spune OECD

În privința Pilonului Unu al Planului, acesta va asigura distribuirea profiturilor şi a drepturilor de impozitare la nivelul ţărilor în cazul marilor companii multinaţionale, inclusiv în cazul companiilor digitale.

În acest sens, vor fi realocate unele drepturi de impozitare asupra companiilor multinaţionale din ţările de origine spre pieţele în care acestea au activităţi de afaceri şi obţin profituri, indiferent dacă aceste companii au prezenţă fizică în acele zone.

De asemenea, Pilonul Doi va pune bazele în competiţia privind taxarea veniturilor corporative, prin introducerea unei cote minime de taxare corporativă la nivel mondial, pe care ţările o pot utiliza pentru a-şi proteja bazele de impozitare.

„Pilonul Unu al Planului va asigura distribuirea profiturilor şi a drepturilor de impozitare la nivelul ţărilor în cazul marilor companii multinaţionale, inclusiv în cazul companiilor digitale. Vor fi realocate unele drepturi de impozitare asupra companiilor multinaţionale din ţările de origine spre pieţele în care acestea au activităţi de afaceri şi obţin profituri, indiferent dacă aceste companii au prezenţă fizică în acele zone. Pilonul Doi va pune bazele în competiţia privind taxarea veniturilor corporative, prin introducerea unei cote minime de taxare corporativă la nivel mondial, pe care ţările o pot utiliza pentru a-şi proteja bazele de impozitare”, subliniază OECD.

Bugetul.ro
Marele zăcământ de petrol ascuns în „măruntaiele” României. Locul în care a fost găsită o adevărată „comoară” de petrol și gaze naturale este surprinzător
redactia.ro
Cum a murit, de fapt, Rareș Ion, dealerul lui Vlad Pascu. Fratele lui a făcut dezvăluiri cutremurătoare
Bugetul.ro
S-a terminat pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone. Decizia justiției confirmă eșecul autorității în procesele contra marilor bănci din România
a1.ro
Paște 2025: Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce nu e bine să faci pe 17 aprilie
Playtech.ro
Temperatura la care trebuie copt cozonacul ca să nu se ardă deasupra. La câte grade trebuie setat cuptorul electric sau pe gaz
observatornews.ro
Accident mortal, înscenat de elevi din Vaslui: "cadavrul", un manechin din paie, stropit cu vopsea roşie
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
SUA și România au bătut palma. Ce prevede acordul secret
realitatea.net
Săptămâna Mare: Perioada cu cea mai mare încărcătură spirituală din an. Ce TREBUIE să faci în fiecare zi, pentru a fi ferit de boală și a avea parte de noroc
SportpeSurse
4 mai aduce o SCHIMBARE MAJORĂ. Decizia OFICIALĂ anunțată cu două săptămâni înainte de alegeri
Playtech.ro
Pască gata în 5 minute. Ai nevoie de un blender şi de o tavă rotundă
Dailybusiness.ro
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
RomaniaTV
Oana Roman, NERVOASĂ pe Calina. Fiica Catincăi, în centrul unui mare scandal. Mătușa ei dă de pământ cu ea: Am tolerat prea mulți ani această situație
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră pentru angajaţi şi angajatori
redactia.ro
Zodiile binecuvântate în Joia Mare. Sunt sub protecție divină
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`