Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ochelari fără dioptrii. Cum să alegi rama potrivită în funcție de imaginea pe care vrei să o creezi

Ochelari fără dioptrii. Cum să alegi rama potrivită în funcție de imaginea pe care vrei să o creezi

01 nov. 2022, 10:54,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Moda de astăzi exploatează la maxim potențialul ochelarilor fără dioptrii ca un accesoriu de sine stătător. Varietatea de rame vă permite să adăugați orice notă imaginii, de la ochii jucăuși de pisică și modelele romantice la cele extravagante de designer, izbitoare prin varietatea de forme și imprimeuri. Nu uitați și de opțiunea ochelarilor clasici, aceștia au rame îngrijite care completează imaginea de afaceri.

Astăzi, stiliștii sugerează să folosiți ochelari de imagine, adică rame cu lentile fără dioptrii, cunoscute și sub numele de ochelari de soare „zerouri”. Aceștia nu au putere optică, așa că sunt absolut inofensive pentru vedere. În plus, acești ochelari pot proteja ochii de radiațiile ultraviolete și de radiațiile albastre artificiale. În acest scop, obiectivele sunt echipate cu filtrele necesare. De asemenea, ochelarii de imagine pot ajuta la acoperirea sau corectarea micilor imperfecțiuni externe.

barbat care poarta ochelari fara dioptrii

Înainte de a alege rama pentru ochelarii fără dioptrii decideți impresia pe care doriți să o faceți

Ochelari fără dioptrii. Pentru ce pot fi utilizate aceste modele

Acest tip de ochelari pot fi utilizați, de exemplu pentru a ascunde liniile fine și cearcănele de sub ochi. De asemenea, pentru a corecta vizual forma feței sau a ochilor apropiați.

După cum s-a menționat mai sus, ochelarii fără dioptrii pot fi, de asemenea, funcționali. De exemplu, dacă petreceți mult timp la calculator, ar trebui să acordați atenție protecției împotriva spectrului albastru dăunător. Acești ochelari pot fi folosiți atât pentru muncă, cât și pentru uzură constantă.

femeie care poarta ochelari fara dioptrii

Dar nu uitați, dacă doriți ochelari fotocromici, protecția UV este obligatorie

O altă funcție utilă este protecția ochilor împotriva radiațiilor ultraviolete, care este relevantă pe tot parcursul anului, nu numai în sezonul de vară. Astfel de ochelari vor fi utili la soare, în zilele cu zăpadă și pe vreme noroasă. Lentilele, indiferent de puterea optică, pot fi completate cu caracteristici fotocromatice. În acest caz, ochelarii dvs. vor rămâne transparenți în interior și se vor întuneca în exterior. Puteți alege gradul de întunecare maximă și culoarea lentilelor.

Dar nu uitați, dacă doriți ochelari fotocromici, protecția UV este obligatorie. În caz contrar, riscați să provocați leziuni oculare, în cazul lentilelor întunecate, pupila se dilată și, prin urmare, crește impactul negativ al luminii ultraviolete asupra retinei.

Cum să alegeți o ramă de imagine potrivită stilului propriu

Înainte de a alege rama pentru ochelarii fără dioptrii decideți impresia pe care doriți să o faceți și evenimentul pentru care vreți accesoriul.

Dacă vrei să adaugi o notă de șmecherie și cochetărie privirii tale, optează pentru un ochi de pisică, colțurile superioare ascuțite vor da privirii tale o notă de răutate și senzualitate. Această variantă este pentru femeia fatală, pentru fata senzuală.

barbat care poarta ochelari fara dioptrii

Astăzi, stiliștii sugerează să folosiți ochelari de imagine

Dacă nu vrei să șochezi, dar încerci să creezi o atmosferă romantică, alege ochelari rotunzi. Rama pastel va da o notă blândă în imaginea ta. „Aspectul” misterios va fi accentuat de ochelarii de soare cu lentile strălucitoare albastre, roz, galbene sau mov.

Lentilele pot fi colorate în două culori, adică partea superioară este colorată într-o culoare, iar partea inferioară în alta. Acest lucru vă deschide noi oportunități de a experimenta cu stilul. Ochelarii T cu lentile transparente arată la fel de bine.

Pentru o imagine de afaceri optați pentru ochelari fără dioptrii cu rame dreptunghiulare. În cazul în care cerințele privind codul vestimentar nu sunt stricte, căutați rame de culori moderate. Dacă alegeți accesoriul pentru un eveniment formal, dați preferință unui model fără rame sau unei rame subțiri argintii.

barbat care poarta ochelari fara dioptrii

Acești ochelari pot fi folosiți atât pentru muncă, cât și pentru uzură constantă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *