Prima pagină » Razboi în Ucraina » Obuze şi rachete cumpărate de Rusia din China. Ce a transmis un oficial american

Obuze şi rachete cumpărate de Rusia din China. Ce a transmis un oficial american

06 sept. 2022, 14:05, 1 ,
în Razboi în Ucraina

New York Times a transmis conform unui raport declasificat al serviciilor de informaţii americane faptul că obuze şi rachete sunt cumpărate de Rusia din China.

Ministerul rus al Apărării ar cumpăra milioane de muniţie de artilerie din Coreea de Nord.

Echipamente militare cumpărate de Rusia din China

Un oficial american a transmis sub protecția anonimatului faptul că demersul Rusiei de a cumpăra echipament militar din China demonstrează că „armata rusă continuă să sufere din cauza problemelor grave de aprovizionare în Ucraina, provocate de sancțiunile occidentale”.

Oficialii serviciilor de informații americane susţin că rușii ar putea încerca să cumpere și alte echipamente militare nord-coreene, în perioada imediat următoare.

Dezvăluirea vine la scurt timp după ce Rusia a primit o serie de drone din Iran. Conform unor oficiali americani, unele dintre acestea au întâmpinat probleme mecanice.

În acest context, Statele Unite ale Americii au oferit extrem de puţine detalii din informațiile desecretizate despre armamentul cumpărat, momentul achiziției sau dimensiunea transportului. De asemenea, nu există încă nicio modalitate de a putea verifica în mod independent tranzacția. Totuși, un oficial american a transmis că, pe lângă de rachete cu rază scurtă de acțiune și obuze de artilerie, Rusia ar urma să încerce să achiziționeze și alte echipamente din Coreea de Nord.

„Kremlinul ar trebui să fie îngrijorat că trebuie să cumpere orice din Coreea de Nord”, a spus Mason Clark, care conduce echipa pentru Rusia de la Institutul pentru Studiul Războiului.

Mai multe rapoarte ale serviciilor de informaţii, declasificate de Casă Albă

Vă aducem aminte că înainte de a debuta operaţiunea militară a Rusiei în Ucraina, Casa Albă a început să declasifice rapoarte ale serviciilor de informații privind planurile militare ale Moscovei. Mai mult decât atât, ulterior a dezvăluit aceste informații, mai întâi aliaților, în mod privat, și apoi publicului.

După o pauză în aceste dezvăluiri, Guvernul SUA a început din nou să declasifice informațiile pentru a scoate în evidență problemele armatei ruse, inclusiv informațiile recente despre achiziționarea de drone iraniene și dificultățile în recrutarea soldaților.

În aceeaşi ordine de idei, Coreea de Nord a încercat să strângă relațiile cu Rusia, a dat vina pe Statele Unite ale Americii pentru criza din Ucraina și a susținut că „politica hegemonică” a Occidentului justifică acțiunea militară a Rusiei, relatează The Guardian.

Nord-coreenii s-au oferit chiar să trimită muncitori pentru a ajuta la reconstruirea teritoriilor ocupate de ruși în estul Ucrainei.

În luna iulie a acestui an, Coreea de Nord a devenit a treia țară, după Rusia și Siria, care a recunoscut republicile autoproclamate Lugansk și Donețk.

De asemenea, pe lângă echipament militar, Ministerul chinez al Apărării a menţionat ca mai multe trupe chineze vor fi trimise în Rusia pentru a participa la un exerciţiu comun cu Federaţia Rusă şi alte ţări. Exerciţiile comune vor avea loc şi cu India, Belarus şi Tadjikistan, potrivit Reuters.

„Scopul este de a aprofunda cooperarea practică și amicală cu armatele țărilor participante, de a spori nivelul de colaborare strategică între părțile participante și de a consolida capacitatea de a răspunde la diverse amenințări la adresa securității”, se arată în comunicat la acel moment.

Astfel, milioane de obuze şi rachete au fost cumpărate de Rusia din China. Valoarea și numărul lor exact nu au fost comunicate.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *