Prima pagină » Stiri si curiozitati » Obsidian, proprietăți terapeutice și vindecătoare

Obsidian, proprietăți terapeutice și vindecătoare

21 mart. 2022, 16:08,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

În funcție de culoarea pietrei, obsidianul are diferite proprietăți. Acesta este benefic pentru vindecarea emoțională, înlocuind energiile negative, cu cele pozitive. Totodată, cristalul te ajută să procesezi și să elimini emoțiile toxice. Piatra este specifică tuturor zodiilor.

Piatra are un aspect lucios, opac și vitros. Aceasta se găsește în toată lumea, fiind predominant în Mexic. În trecut, a fost folosit frecvent pentru prelucrarea armelor, cum ar fi lame, sulițe și vârfuri de săgeată. Cristalul are o polaritate Yang și se află sub dominația planetei Saturn.

Obsidian – proprietăți, tipuri și culori

Denumirea cristalului provine de la numele „Obsius”, ce se spune că a adus pentru prima oară piatra în Imperiul Roman. Aceasta mai este cunoscută și sub denumirea de „Oglindă” datorită proprietăților sale. Piatra este o sticlă ce s-a format natural din lava vulcanică care s-a răcit foarte rapid. Cristalul acționează asemenea unei oglinzi pentru sinele interior, piatra protejându-ne de stări de anxietate, furie, frică sau dependență. Printre proprietățile vindecătoare ale acesteia se numără facilitarea digestiei, calmarea suferinței, îmbunătățirea circulației sanguine, stoparea hemoragiilor și încălzirea extremităților.

Este recomandat ca piatra să fie pusă în preajma aparatelor electronice deoarece absoarbe radiațiile electromagnetice. De asemenea, poate fi poziționată la intrarea în locuință, acesta protejând casa de energiile nedorite ce pot veni din exterior. Totodată, ajută la întărirea răbdării pentru a putea face față mai ușor provocărilor. Cristalul este benefic pentru procesul de vindecare emoțională, ajutându-te să procesezi toate emoțiile toxice pe care încerci să le ascunzi. În funcție de culoare, există mai multe tipuri de obsidian, precum negru, albastru, albastru-oțel, auriu, verde, albastru-verde, acaju, roșu-negru, curcubeu, argintiu și mahon.

Pentru cine este recomandat cristalul

Cristalul este recomandat tuturor zodiilor, în funcție de culoare. Obsidianul negru este recomandat zodiei Săgetător, însă nu este benefic să fie purtat ca o bijuterie deoarece scoate la suprafață emoțiile negative. Acesta este benefic pentru meditație, rugăciune, reduce stresul și furia. De asemenea, piatra reduce energiile negative și le transformă în pozitive. Tot pentru acest semn zodiacal și zodia Fecioarei este recomandat obsidianul fulg de nea. Bijuteria elimină energiile negative și este benefică pentru ochi, vene și oase. Totodată, persoanele ce doresc să se lase de fumat, pot apela la proprietățile cristalului. Obsidianul fulg de nea aduce dragoste, echilibru, puritate, flexibilitate și încurajează imparțialitatea.

Pentru zodia Balanță este potrivit obsidianul mahon, cristalul facilitând vindecarea și purificarea. Totodată, ajută la relaxare, concentrare, dezvoltare personală și îmbunătățirea vieții sexuale. De asemenea, tot pentru această zodie este potrivit și cel auriu, ideal pentru prezicerea viitorului. Obsidianul auriu ajută la eliminarea sentimentelor de inutilitate și echilibrarea câmpurilor energice. Cristalele de culoare albastră sunt potrivite pentru zodiile Vărsător și Săgetător. Acesta este recomandat pentru ameliorarea bolilor Alzheimer și schizofreniei. Piatra îmbunătățește comunicarea și contribuie de asemenea la tratarea afecțiunilor oculare. Zodiei Gemeni îi este specific obsidianul verde. Acesta protejează persoana de repetiții și de dependența față de alte persoane. La nivelul organismului, cristalul ajută la tratarea vezicii biliare și a inimii.

Printre proprietățile obsidianului se numără și faptul că cristalul aduce adevărul la suprafață și are un rol protector. Cristalul este o o piatră semiprețioasă vindecătoare puternică specifică tuturor zodiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *