Prima pagină » Sanatate » Obraz umflat de la măsea. Cum să cureți corect zona afectată

Obraz umflat de la măsea. Cum să cureți corect zona afectată

25 sept. 2023, 15:00,
BZI.ro, în Sanatate

De cele mai multe ori un obraz umflat de la măsea apare din cauza unui abces. Umflarea obrazului cauzată de o problemă dentară, cum ar fi o măsea umflată, poate fi un simptom al unei infecții sau al unei inflamații la nivelul dinților sau gingiilor. Este important să acționați rapid în astfel de situații pentru a preveni agravarea problemei.

În cazul în care suferiți de un obraz umflat spălați-vă bine dinții și gingiile cu grijă, folosind o periuță de dinți moale și pastă de dinți. Asigurați-vă că curățați cu atenție zona afectată, dar evitați să aplicați presiune excesivă. Clătiți gura cu apă caldă și sare. Adăugați o jumătate de linguriță de sare la un pahar cu apă caldă și folosiți-o ca o soluție de clătire pentru a ajuta la reducerea inflamației și a durerii. Folosiți această soluție pentru a clăti gura de câteva ori pe zi.

Obraz umflat de la măsea. Ce medicamente să administrezi pentru a reduce disconfortul

Pentru a scăpa de durerea de la măsea utilizați medicamente antiinflamatoare non-steroidiene (AINS). Dacă nu aveți alergie la AINS, cum ar fi ibuprofen sau aspirină, aceste medicamente pot ajuta la reducerea durerii și a inflamației. Urmați instrucțiunile de pe eticheta medicamentului sau consultați medicul pentru dozare corectă.

Aplicarea unor pachete de gheață învelite într-un prosop subțire pe zona umflată poate ajuta la reducerea umflăturii și a durerii. Nu aplicați gheață direct pe piele, pentru a evita posibile arsuri. Dacă umflarea persistă sau se înrăutățește, este esențial să consultați un medic dentist. Acesta va evalua cauza problemei și va recomanda un tratament adecvat. În unele cazuri, poate fi necesară administrarea de antibiotice pentru a trata o infecție.

Evitați băuturile și alimentele fierbinți și picante, care pot agrava umflarea și disconfortul. Odihniți-vă și evitați masticarea sau folosirea măselei afectate până când vă consultați cu medicul dentist.

Nu ignorați un obraz umflat de la o măsea, deoarece acest lucru poate indica o infecție sau o altă problemă dentară care trebuie tratată. Întârzierea în tratare poate agrava situația și poate duce la complicații mai serioase. Este important să vă programați cât mai curând posibil pentru o consultație la dentist pentru a primi tratamentul adecvat.

Probleme dentare care provoacă umflarea gingiei. Cum să le eviți pe viitor?

Umflarea gingiei poate fi cauzată de o varietate de probleme dentare și orale. Cea mai importantă modalitate de a preveni umflarea gingiilor este să vă mențineți o igienă orală riguroasă. Asta include perierea dinților de cel puțin două ori pe zi cu o pastă de dinți cu fluor și utilizarea aței dentare zilnic pentru a curăța între dinți. Folosiți și apă de gură antibacteriană pentru a reduce bacteriile în gură.

Pentru a evita umflarea obrazului cauzată de măsea asigurați-vă că periajul dinților este corect. Folosiți o periuță de dinți cu peri moi și folosiți o tehnică de periaj delicată pentru a evita deteriorarea gingiilor. Programați-vă pentru controale regulate la dentist, cel puțin de două ori pe an sau conform recomandărilor medicului dentist. Acesta vă poate efectua o curățare profesională a dinților și vă poate evalua sănătatea gingiilor pentru a depista eventuale probleme în stadii incipiente.

Fumatul poate crește riscul de inflamație gingivală și de boli parodontale. Dacă fumați, considerați să vă opriți sau să căutați sprijin pentru a renunța la acest obicei. Alimentele și băuturile bogate în zahăr pot crește riscul de carii dentare și de inflamație gingivală. Încercați să limitați consumul de astfel de produse și să optați pentru o dietă echilibrată.

Stresul poate contribui la probleme dentare, inclusiv la manifestarea unui obraz umflat de la măsea. Încercați să găsiți modalități de a gestiona stresul, cum ar fi prin exerciții de relaxare, meditație sau alte tehnici de reducere a stresului. Obiceiuri precum mușcatul unghiilor, mestecatul creioanelor sau a altor obiecte dure pot irita gingiile și pot cauza umflarea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *