Pe tot parcursul anului, corpurile noastre pot fi supuse epuizării. Această stare de oboseală poate fi legată de lipsa somnului, alergii, tratament medical etc. Cu toate acestea, oboseala nervoasă și fizică atinge apogeul în timpul iernii. Într-adevăr, perioada de iarnă ne pune corpul la încercare și apărarea noastră imunitară funcționează la viteză maximă pentru a face față numerosilor viruși care circulă. A dormi bine și a avea un stil de viață sănătos nu mai este suficient pentru a face față suprasolicitării la care suntem expuși! Deci, inevitabil, bateriile noastre sunt descărcate și nu mai putem rezista șocului. Pentru a înfrunta curajos toamna și iarna, iată 7 remedii naturale anti-oboseală.
Vitamina C
În caz de oboseală, ne gândim imediat să recurgem la vitamina C. Foarte energizanta, ajută și la asimilarea mai bună a fierului. Prin urmare, acest lucru face posibilă combaterea oboselii cronice foarte eficient. Și dacă te gândești imediat la citrice (portocală, lămâie, grapefruit), alte fructe și legume conțin și mai multa vitamina C. Alimentele bogate în acid ascorbic imbatabil sunt, fără îndoială coacăzele negre, pătrunjelul și cimbrul sau chiar kiwi. Consumați dimineața, dacă este posibil.
Remediu naturala anti-oboseala: spirulina
Spirulina este bogată în antioxidanți (în special de tip carotenoid), vitamine și minerale. Acest lucru îi conferă nu numai o putere anti-îmbătrânire, ci și un efect anti-oboseală. Cu toate acestea, nu ar trebui să te apuci de un tratament oricum. În general, este recomandabil să începeți cu 1g pe zi în prima săptămână. Ar trebui să vă ofere deja energie și tonus. Apoi creșteți treptat dozele, dacă este necesar.
Lăptișor de matcă și polen
Produsele din stup sunt excelente pentru sistemul imunitar și reducerea oboselii. Acesta este în special cazul lăptișorului de matcă, o mină de vitamine, minerale și aminoacizi. În special, va ajuta la optimizarea funcționării corecte a sistemului nervos și cerebral. Polenul este o altă alegere excelentă. Într-adevăr, pe lângă bogăția sa în apă, oferă și antioxidanți, vitamine, minerale, fibre alimentare și proteine vegetale. Prin urmare, este excelent ca remediu în timpul toamnei sau primăverii. Timp de o lună, luați două lingurițe pe zi, de preferință dimineața, pe stomacul gol. Dacă gustul ți se pare prea puternic, știi că poate fi adăugat la compot, muesli, un smoothie, o salată de citrice sau un ceai stimulant din plante de cimbru, rozmarin, maghiran.
Valeriană pentru un somn mai bun și mai puțină epuizare
A fost folosit ca calmant în Evul Mediu și împotriva nervozității în Primul Război Mondial. Este folosita mai ales împotriva lipsei de somn și pentru îmbunătățirea calității somnului. De aceea, valeriana tratează tulburările de somn, inclusiv insomnia, de mii de ani. Permite reducerea oboselii, deoarece are o acțiune completă asupra somnului. Influențează timpul necesar adormirii, durata somnului, trezirile nocturne etc. Dacă lipsa somnului vă afectează starea de oboseală, o infuzie mică de valeriană cu 30 de minute va avea efecte garantate.
Remediu naturala anti-oboseala: ginsengul
Ginsengul este un ingredient cheie în farmacopeea chineză, unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru oboseală. Într-adevăr, această plantă revigorantă este excelentă pentru a da un impuls prin tonifierea sistemului nervos și impunerea unui tonus fizic și mental real, fără nervozitate. Prin urmare, vă poate susține convalescența după o boală și vă poate ajuta în caz de slăbiciune. Adaptogen, de ajută, de asemenea, să facem față perioadelor de stres, fără a fi copleșiti de oboseală și suprasolicitare. În cele din urmă, ginsengul va stimula sistemul imunitar! Se consumă de 1 până la 3 ori pe zi ca extract standardizat (200 mg) sau ca decoct.
Yerba mate
Folosim yerba mate pentru a slăbi și a lupta împotriva durerilor de cap, dar și pentru a calma oboseala. De fapt, conține o doză plăcută de cofeină, care stimulează sistemul nervos central, îmbunatateste atenția și elimină oboseala. Virtutile sale medicinale pot combate atât oboseala psihică, cât și pe cea fizică.
Ulei esențial de molid negru
Multe uleiuri esențiale au beneficii energizante și energizante. Vorbim de uleiul esențial de lămâie, busuioc sau rozmarin. Cu toate acestea, uleiul de molid negru este unul dintre remediile naturale elimina oboseala. De fapt, această esență stimulează direct glandele suprarenale care produc cortizol. Cu toate acestea, acest hormon are un impact direct asupra tonusului nostru general.