Prima pagină » Local » Oamenii sunt exasperați că nu mai plouă! Ce au făcut enoriașii de la 3 parohii din județul Iași – GALERIE FOTO / VIDEO

Oamenii sunt exasperați că nu mai plouă! Ce au făcut enoriașii de la 3 parohii din județul Iași – GALERIE FOTO / VIDEO

16 iul. 2022, 02:05, 12 ,
Andreea Andrei, în Local

Seceta din ultima vreme a dus Iașul în scenariu de calamitate. Fermierii sunt disperați, iar oamenii din sate nu mai au, efectiv, cum să își întrețină micile grădini și animalele. Enoriașii de la 3 parohii s-au adunat în Vlădeni, județul Iași, pentru a participa la slujba de rugăciune pentru ploaie.

Vineri, 15 iulie 2022, la limita dintre Vlădeni și Borșa, enoriașii de la 3 parohii s-au adunat la o slujbă pentru Aghiasma mică și Canonul pentru ploaie. Pe câmp au venit oameni din satele Vlădeni, Borșa și Alexandru cel Bun, pentru a se ruga lui Dumnezeu să aducă ploaia. Oamenii speră că rugile lor vor fi ascultate, deoarece a devenit din ce în ce mai greu să găsească resurse de apă pentru grădini și pentru animale, fermierii fiind disperați, deoarece culturile sunt într-un stadiu de stagnare, din pricina secetei.

Enoriașii din 3 parohii s-au adunat pe câmp pentru a înălța la cer rugăciuni

Preoții Cătălin Adumitroaie, Marian Slabu și Ioan Amarandei desfășoară, de mai mult timp, slujbe bisericești cu Canonul pentru ploaie. Aceștia sunt conștienți de faptul că seceta este mare și afectează viața tuturor celor din cele 3 sate.

„Mulțumim bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să ajungem astăzi. Am făcut slujba Aghiasmei celei mici și Canonul cu rugăciunile pentru ploaie. Ne-am întâlnit între cele două sate, Borșa și Vlădeni. Am participat 3 preoți, Preotul Ioan Amarandei, Preotul Marian Slabu și eu, Cătălin Adumitroaie. Ne-am mai întâlnit și în săptămânile anterioare și sperăm că Dumnezeu ne va asculta rugăciunile și va trimite ploaie asupra pământului, pentru că pentru aceasta ne-am rugat și noi, preoții, copiii și credincioșii, cu mic cu mare, am venit de dimineață aici pentru a ne ruga. Spuneam că dacă Dumnezeu ne va asculta rugăciunile și va trimite ploaie, săptămâna viitoare vom ieși, la fel, pentru a mulțumi”, a declarat preotul Cătălin Adumitroaie de la Parohia Sfântul Dumitru din Vlădeni.

Seceta afectează viețile oamenilor

Oamenii din cele trei sate speră ca rugăciunile lor să fie ascultate de Dumnezeu. Aceștia s-au căit în rugăciune pentru păcatele săvârșite, cerând îndurare și ploaie pentru câmpurile pe care culturile zac în stagnare.

„Este nevoie de ploaie, pământul este uscat și, mai ales în această zonă, se simte acest lucru, pentru că ne aflăm într-o zonă de șes, într-o zonă de luncă și, dacă nu plouă o săptămână-două, pământul crapă, se usucă. Noi trăim din roadele pământului și avem nevoie de ploaie”, completează preotul Cătălin Adumitroaie.

Slujbele se țin dimineața devreme, astfel, la ora 8, când soarele începe să fie arzător, enoriașii merg la adăpostul caselor. Aceștia sunt îngrijorați de criza apei din județ și consideră că ajutorul Divin este ultima soluție.

„Vin la biserică cât se poate de des. Am fost la slujbele pentru ploaie și la biserică și la celelalte de pe câmp. Voi veni și la slujbele de mulțumire. Am doar un porc și câteva păsări, în orice caz, nu mai avem mâncare pentru animale, fân, buruian, iarbă”, a declarat Luminița, localnic din zonă.

Vineri, 14 iullie 2022, enoriașii de la 3 parohii s-au adunat pe câmpul dintre Borșa și Vlădeni pentru Canonul pentru ploaie.

Comentarii
  • Cum ce au facut inapoiatii secolului XII ? au inceput dansul ploii, apeleaza la vraci si vrajitoare, la incantatii, purtari de obiecte pe dealuri, puparea de scinduri , oase si bulendre !, in loc sa puna mina la munca sa se documenteze ce sunt alea irigatii sa sa uite si sa invete cum Israelul a facut oaze de paduri din pustie de nisip, ei daca sunt limitati la nivelul primatelor atita stiu sa faca

  • paparudele cu barba si habotnicii betivi au iesit la dansul ploii

  • Dumnezeu ii ajuta pe cei care se ajuta. Avem nevoie de paduri. Sunt suprafete uriase care sunt parloaga. Trebuiesc impadurite. Padurea atrage ploaia si pastreaza umezeala.

  • Nu lua in deradere ceea ce nu intelegi.

  • IARTAI DOAMNE CA NU STIU CE SPUN SI NICI CE FAC \\

  • MA REFERAM LA HABARNAMISTII PROSTI LENESI SI BETIVI CARE FUGAREAU MUSCA PE DEALURI

  • BABELOR GLOABELOR , UNDE ATI FOST ASEARA BAABEELOOOR ?
    PARINTELE NU AI VAZUT CA A FOST FURTUNA?
    SII CE VRETI SAAA VAAA FAAAC EEU VOUUA ?
    SA IM JUCHESC CHELEA DE PE PHUULAAA SA VA FAC EEU VOUAAA CACIUULAAAA?
    SA IMI JUCHESC CHELEAA DE PE CHOAAAIE SA VA FAAAC HANORAC DE PLOAAAIEEEE?

  • IPS Pornohaci

    Maai Vasileee maai Vasiileee
    Stai la usaaa sa nu scape vreooo matuuusaaa
    Celi tineriii miiie , celi batrine tiiieee
    Dar sa nu veniti preeaaa muuulte ca nu va pooaaateee taica phuuuteee

  • IPS ONILA CORNELIU

    Acu care o supto si care nu la seminar nu mai stiu

  • Cand au furat si distrus sistemele de irigatii s-au gandit la Dumnezeu?
    Cand au defrisat si furat padurile s-au gandit la Dumnezeu?
    De ce ,nimeni n a impiedicat infractiunile acestea?
    Acum,vad seceta ,dar nu s au gandit la efectele imoralitatii .

  • Traditia Traditionala Obligatorie

    Betivilor le trebuie alcool nu ploaie !, aseara trei sferturi din turma asta de oi ratacite erau beata turta si injura di tati dumnezaii iar popalaii numarau bistarii si colacii , babele birfeau blestemau si spurcau pe ceilalti care nu s-au purtat ca ele

  • Popa Bijnitaru

    Abra cadabra ini mini maini moooo, hala bala portocalaa, bubulabulbulibulbule hoop, bulabuliblentrop, brrrrrrrrrrrrrr randi barandi cur de randevu, miluiaste miluiaste miluiaste miluiaste miluiaste miluiaste abra cadabra hocus pocus preparatus, pupati lemnu si valea la crisma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *