Prima pagină » National » Oamenii legii în război cu lumea interlopă. Ce au găsit mascații în locuințele acestora
Oamenii legii în război cu lumea interlopă. Ce au găsit mascații în locuințele acestora

Oamenii legii în război cu lumea interlopă. Ce au găsit mascații în locuințele acestora

17 aug. 2020, 19:44,
Antonia Ceausu în National

Oamenii legii în război cu lumea interlopă. Ce au găsit mascații în locuințele acestora. Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, a declarat că, în săptămâna precedentă au fost ridicate 37 de arme letale și neletale de la membrii unor grupări infracționale. Aceasta a afirmat că au fost organizate 31 de acțiuni operative de amploare. În cadrul acestora au fost efectuate două sute de percheziții la membrii unor grupări infracționale. Ca urmare a acestor acțiuni, 24 de persoane au fost reținute și 38, arestate preventiv. De asemenea 22 sunt cercetate sub control judiciar.

„De asemenea, au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor și stabilirea legalității provenienței și deținerii, 7 arme letale și 30 neletale”, a spus Monica Dajbog.

Tot în cadrul aceleași conferințe, Monica Dajbog a declarat că au fost constatate peste 64 de mii de contravenții. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 25.000.000 de lei. De asemenea, valoarea bunurilor confiscate depășește 790.000 de lei. Tot săptămâna trecută au fost prinși 906 autori ai unor infracțiuni.

„Săptămâna trecută au continuat, de asemenea, activitățile pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 în rândul populației: au fost verificate aproximativ 175 de mii de persoane și 26.000 de operatori economici, aplicându-se peste 10.000 de sancțiuni, inclusiv la cluburile de pe litoral”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al MAI.

Imagini revoltătoare! Un polițist a fost umilit de un interlop: „Boss, lasă-mă acolo, pe stânga”

Imagini revoltătoare surprinse într-o autospecială de poliție. Un bărbat care se afla pe bancheta din spate alături de o altă persoană și o polițistă, s-a filmat în timp ce îl sfida pe agentul de poliție care se afla la volan. Acesta a început să îl direcționeze pe polițistul care se afla la volan, într-un final spunându-i: „Boss, lasă-mă acolo, pe stânga”. Ulterior , în autoturism s-a auzit râsul său puternic. Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Europol a discutat despre comportamentul arogant al unor infractori, care nu pot fi ţinuţi în frâu din cauza lacunelor legislative.

”Este o dovadă vie că nici în anul 2020, poliţiştii din stradă nu au suficient de multe proceduri, nu au prevederi legale exprese cu privire la modul în care trebuie să acţioneze în astfel de situaţii. În realitate, nici în acest moment, nu putem spune cu certitudine dacă persoanele conduse la sediul poliţiei pot să fie indisponibilizate de telefonul mobil pe durata acestei deplasări sau nu.

Sigur, când ajung la sediul poliţiei, avem prevederi exprese, este clar, sunt indisponibilizaţi de telefoanele mobile pentru că vorbim de o zonă cu flux de informaţii clasificate. Însă în interiorul autospecialelor, nu avem nicio prevedere. Şi iată cum astfel de gesturi de sfidare, de bătaie de joc la adresa poliţiştilor, fac ravagii”, a declarat Cosmin Andreica.

Click aici pentru a viziona videoclipul realizat de interlop în timp ce îl umilea pe polițistul care se afla la volanul autospecialei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *