Prima pagină » Actualitate » Oamenii ies în stradă. Se cere demisia ministrului Educației, Monica Anisie, în Piața Victoriei

Oamenii ies în stradă. Se cere demisia ministrului Educației, Monica Anisie, în Piața Victoriei

06 sept. 2020, 15:35,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Oamenii ies astăzi în stradă pentru a cere demisia ministrului Educației, Monica Anisie. Protestul a fost anunțat pentru ora 18:00 și va avea loc în Piața Victoriei.

Manifestația a fost anunțată din timp și distribuită pe conturile de socializare de Oana Lovin. Ministrul este acuzat că nu a făcut nimic altceva decât să se remarce prin gafe.

„Astăzi la orele 18:00 ieșim în stradă ca să protestăm în Piața Victoriei. Cerem demisia Monicăi Anisie. Această ministră incompetentă care n-a făcut nimic altceva decât să se remarce prin gafele pe care le-a făcut, e deja celebră pentru fraza cu ‘pepsiglas’. S-a dus cu televiziunile după ea prin școli, cu istericale, speriind profesorii și elevii, a demis un academician profesionist și patriot care s-a luptat pentru ca proiectul de la Lasarul de la Măgurele. Într-o lume normală, această Anisie nu putea să fie decât liftier la ministerul pe care îl conduce,” a spus Oana Lovin.

Proteste împotriva Legii carantinării, în Piața Victoriei

Proteste împotriva Legii carantinării, în Piața Victoriei. Frontul Civic Unit anunță un protest, în Piața Victoriei, începând cu ora 18.00, împotriva Legii carantinării. La proteste și-au anunțat prezența nume importante din societatea civilă.

„Legea carantinei urmează să fie dezbătută în Senat luni. Aceasta este cea mai gravă lege din istoria României, fără precedent în Uniunea Europeană și nu are voie să existe în niciun stat democratic! Textul de lege încalcă flagrant Constituția și toate drepturile firești ale cetățenilor pe termen nelimitat. Într-o țară în care un Guvern și un Parlament populat de agramați, alcoolici și infractori accelerează in curba către o distopie Orwelliană, cetățenii au datoria să-și apere drepturile și libertățile câștigate în 1989“, susțin reprezentanții Frontului Civic Unit.

Printre cei care și-au anunțat prezența se numără avocatul Gheorghe Piperea, avocatul Dan Chitic, dr. Răzvan Constantinescu, inginerul Pompiliu Diplan, regizorul și publicistul Iulian Capsali, Cezar Ionascu sau jurnalista independentă Iosefina Pascal.

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre protestele din Piaţa Victoriei

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre protestele din Piaţa Victoriei. Într-o declaraţie făcută, premierul Guvernului PNL a acuzat jocuri de culise în legătură cu cei care protestează împotriva măsurilor de restricţii impuse de Guvern.

Premierul României consideră faptul că, în cazul protestelor care se desfăşoară în aceste momente în Piaţa Victoriei exista jocuri de culise regizate de ceva timp. Într-o declaraţie făcută pentru postu lde televiziune B1 TV, Ludovic Orban crede că mişcarea a fost pregătită de ceva timp şi nu înţelege de ce protestatarii… protestează:

”Protestul, mișcarea de astăzi a fost intens pregătită (…) Nu înțeleg de ce au protestat, că nu vor să poarte mască? Purtarea măștii este principala armă împotriva coronavirusului. Chiar n-am înțeles de ce au protestat.”, a spus Ludovic Orban, premierul României, la B1 TV.

Totuşi, putem observa dubla măsura cu care judecă premierul Ludovic Orban. Ţinând cont de faptul că doar protestele care nu îi convin sunt regizate, restul protestelor făcute de către diverse persoane, cele care scandau împotriva unor partide, erau pe placul premierului. Declaraţia vin în contextul în care şi Raed Arafat a făcut un anunţ extrem de grav, spunând că îi aşteaptă la spital pe protestări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024