Prima pagină » Titlurile zilei » Oamenii din această localitate din Iaşi au găsit secretul îmbogățirii peste noapte! Planurile lor bine ticluite au fost demascate însă de primărie: „Ei voiau să pară mai mulți în familie, încât să sensibilizeze şi să primească ajutoare”

Oamenii din această localitate din Iaşi au găsit secretul îmbogățirii peste noapte! Planurile lor bine ticluite au fost demascate însă de primărie: „Ei voiau să pară mai mulți în familie, încât să sensibilizeze şi să primească ajutoare”

22 iul. 2024, 02:00, 7 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Oamenii din localitatea Păuşeşti, comuna Dumeşti, judeţul Iaşi, au găsit secretul îmbogățirii peste noapte. Profită de faptul că primăria are încheiat un contract de colaborare cu Asociaţia „Glasul Vieţii” şi beneficiază de ajutoare, constând în alimente, haine şi chiar bani, deşi situaţia lor materială nu este una precară. Pentru a impresiona, o parte din locuitorii din Păușești înfloresc realitatea, declarând că fac parte din familii mult mai numeroase decât sunt de fapt.

Oamenii din această localitate din Iaşi voiau să se îmbogățească, dar fără muncă: „Nu le-a mers”

Primăria Dumeşti colaborează, de mai mulţi ani, cu Asociaţia „Glasul Vieţii”, înfiinţată de părintele Dan Damaschin, persoanele nevoiaşe fiind ajutate cu alimente, obiecte de îmbrăcăminte şi alte lucruri trebuincioase în viaţa de zi cu zi. Văzând că pot primi ajutor, o parte din locuitorii din Păuşeşti au pus la cale un alt plan. Pentru a impresiona şi a părea foarte necăjiţi, declarau că au familii mult mai numeroase decât în realitate. Totul a fost însă descoperit de asistentul social din comună.

„Noi avem contract cu Asociaţia «Glasul Vieţii». Pentru a avea un control asupra cazurilor, părintele Dan Damaschin a introdus nişte hârtii care sunt semnate de preotul paroh, de asistentul social. Ei au încercat să ne fraierească, dar noi nu mai punem semnătura. Ei veneau la mine şi spuneau că sunt mai mulţi membri, dar eu din ancheta socială ştiu exact câţi sunt în familie. Nu au reuşit să intre în plată. Eu ştiu că într-o familie erau trei membri şi mie îmi veneau şi ziceau că sunt nouă, erau oameni din alte familii, noi vrem, nu vrem, știm situația și a fost oprită din start. Și părintele Dan Damaschin s-a prins de lucrul acesta. Primăria Dumești are încheiat un contract de colaborare cu asociaţia, în care furnizăm date, dăm informații, iar acesta a fost scopul pentru care a fost introdus contractul. Li se cer adeverințe și de la școală, pentru că documentele trebuie să vorbească. Nu le-a mers. Asociația îi ajută cu orice, mașini de spălat, lemne, hăinuțe pentru copii. Ei voiau să pară mai mulți în familie, încât să sensibilizeze şi să primească ajutoare”, a declarat Theodor Plăcintă, asistent social în cadrul Primăriei Dumeşti.

Simona Cimpoi: „Aici, au mai locuit băieții și au mai creat condiții, acum sunt plecați din țară”

Deşi Theodor Plăcintă susţine că s-a pus punct șmecheriilor la care recurgeau oamenii din Păușești, localnicii sunt însă de altă părere. Ei susțin că multe familii primesc ajutor din partea Asociației „Glasul Vieții”, deși nu ar merita acest lucru.

„Mergeţi la Simona Cimpoi şi o să vedeţi că are trei maşini în curte şi primeşte, de două ori pe săptămână, ajutoare de la părintele Damaschin. Primeşte saci întregi de haine, pe care apoi îi aruncă. Tricoul de pe mine e de la sora mea şi îl port aşa, iar ea primeşte lucruri noi de care îşi bate joc. Zice că sunt 10 oameni în casa aia, dar ea are băieţi mari, care lucrează, sunt plecaţi în străinătate. Nu este ea singurul caz care e ajutat, deşi nu ar merita”, a declarat o vecină a femeii.

Reporterii BZI s-au deplasat la locuința Simonei Cimpoi. Femeia a recunoscut că este ajutată de părintele Dan Damaschin și a încercat să explice că are nevoie de acest sprijin. De asemenea, a ţinut să precizeze că locuinţa sa este bine întreţinută, deoarece copiii săi au investit bani în ea.

„Am o nepoată în plasament, cresc și un nepot, maica-sa mai mult e plecată decât să se îngrijească de el. Eu sunt certată cu soțul. Am o programare la inimă, la Clinica Veronica. Aici, au mai locuit băieții și au mai creat condiții, acum sunt plecați din țară, au familiile lor, dar când vin, tot aici stau. Eu am și artroză”, a declarat Simona Cimpoi.

Rodica Turca este se bucură și ea de sprijinul Asociaţiei „Glasul Vieţii”, însă nu ezită să spună că unii dintre cei ajutați nu au nevoie cu adevărat de sprijin.

„Da, ajută, dar nu pe cine trebuie. Săptămâna asta, mie nu mi-au adus nicio sticlă de ulei, iar la Simona Cimpoi au mers de două ori cu sacoșe întregi de alimente”, a declarat Rodica Turca.

Deşi s-au luat tot felul de măsuri la nivelul Primăriei Dumești, dar și al Asociaţiei „Glasul Vieţii”, oamenii din această localitate cred că singura metodă de îmbogățire este prin intermediul ajutorului financiar primit pe nedrept.

Comentarii
  • Mai dati bani la popi si biserica.

    • nerusinarea ta mai usere care ai pus si crucea la userul tau cprescurtat de porcarie sa te duca direct la puscarie. Ai dat tu vre-un ban? ti-a bagat preotul mana in buzunar? te-a fortat la ceva? de ce acuzi pe nedrept? nu ai fost in stare repetentule sa inveti carte sa ajungi si tu ceva de folos in viata asta nu un lenea barfitorul….

      • De fortat nu au fortat pe nimeni. Dar au mintit si pacalit. Iar una dintre victime esti chiar tu. Te ajuta si prostia, aia nu trebuie sa se chinuie prea mult ca sa te prosteasca. Amin 🙂

      • Tudorele, esti un popa frustrat, bolnav si incult.

  • Acum vreo doi ani în urmă, asociația a dus copii nevoiași la mare dar organizarea excursiei era un dezastru. La Eforie Nord, unul din grup mergea in față cu o boxă imensă cu manele dată la maxim, copii au început să calce peste toate cearșafurile altor oameni, luau jucăriile altor copii fără să fie supravegheați iar unele mămici, fumau numai țigări bune de necăjite ce erau. „să nu judeci!” este doar pentru a închide gura și ochii prostimii. Băgați bani în asociație, băgați bani în botoxul doamnei Damaschin….pt cine știe!!!! Or fi și necăjiți printre ei dar e multă gargară și imagine. La muncă nu la cerșit pentru că vor promova lenea și furturile în loc să muncească.

  • exploatarea omului de către om

    Așa este peste tot în țară, primarul este cel care dictează care și cum primește ajutoare sociale și materiale, serviciul de asistență socială este în subordinea sa. Le aruncă la săraci niște firmituri între ochi și au sclavi la muncă prin curțile proprii, primar, viceprimar, consilieri, etc.

  • Nu mai dați bani la popă. Are prea mulți bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`