Prima pagină » International » Oamenii de ştiinţă susţin că Marea Britanie se îndreaptă spre un al treilea val de infectări cu COVID-19

Oamenii de ştiinţă susţin că Marea Britanie se îndreaptă spre un al treilea val de infectări cu COVID-19

31 mai 2021, 15:15,
George Cristian în International

Există semne că Marea Britanie se află în stadiile incipiente ale unui al treilea val de infecții cu coronavirus, a spus un om de știință. Prof. Ravi Gupta, de la Universitatea din Cambridge, a spus că, deși noile cazuri au fost „relativ scăzute”, varianta indiană a alimentat „creșterea exponențială”.

El a spus că încetarea restricțiilor Covid în Anglia pe 21 iunie ar trebui amânată. Secretarul de mediu George Eustice a declarat că guvernul nu poate exclude o întârziere a relaxării planificate a blocării.

Marea Britanie a raportat peste 3.000 de noi infecții cu Covid

Duminică, Marea Britanie a raportat peste 3.000 de noi infecții cu Covid pentru a cincea zi consecutivă. Înainte de aceasta, Marea Britanie nu depășise acest număr de la 12 aprilie. Prof. Gupta a declarat pentru programul Today al BBC Radio 4, Marea Britanie se afla deja într-un al treilea val de infecții și cel puțin trei sferturi din cazuri erau nouă variantă (indiană).

El a spus:

„Bineînțeles că numărul de cazuri este relativ scăzut în acest moment – toate valurile încep cu un număr redus de cazuri care mohnesc în fundal și apoi devin explozive, deci cheia aici este că ceea ce vedem sunt semnele unui val timpuriu „.

Cu toate acestea, el a spus că numărul persoanelor care au fost vaccinate în Marea Britanie înseamnă că acest val va dura probabil mai mult până să apară decât cele anterioare.

„Este posibil să existe un sentiment fals de securitate de ceva timp și asta este preocuparea noastră”.

Prof. Gupta – membru al Grupului consultativ pentru amenințări cu virusul respirator nou și emergent (Nervtag) al guvernului – a spus că încetarea restricțiilor în iunie ar trebui să fie amânată „cu câteva săptămâni, în timp ce colectăm mai multe informații”.

„Dacă te uiți la costurile și beneficiile greșirii greșite, cred că este în favoarea întârzierii, așa că cred că acesta este elementul cheie”, a adăugat el.

În Marea Britanie a fost descoperit un hibrit COVID-19

Accentuarea stării de îngrijorare din Marea Britanie vine în contextul în care în Regatul Unit a fost descoperit un hibrid al virusului COVID-19. Vorbim despre o încrengătură dintre varianta indiană şi cea din Marea Britanie.

Aproape 3.600 de persoane au fost infectate în 31 din cele 63 de orașe și provincii de la sfârșitul lunii aprilie, reprezentând mai mult de jumătate din totalul infecțiilor din țară.

„După efectuarea secvențierii genetice la pacienții nou detectați, am descoperit o nouă variantă care este un amestec de India și Marea Britanie”, a spus Nguyen Thanh Long. „Mai precis, este o variantă indiană cu mutații care aparțin inițial variantei Regatului Unit”, a spus el.

De altfel, în pofida unui grad mare de imunitate, Marea Britanie se confruntă cu infectarea personalului din spitalele din Regatul Unit. În acest context, Guvernul britanic a putea decide impunerea obligativităţii vaccinării împotriva COVID-19 pentru personalul medical, în încercarea de a stopa infecţiile din mediul spitalicesc, a declarat secretarul de stat pentru vaccinarea anti-COVID-19, Nadhim Zahawi. Măsura a fost privită cu ochi răi de către personalul medical care spune că vaccinarea trebuie să nu fie obligatorie și că nu există o bază constituțională în luarea acestei decizii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *