Prima pagină » International » Oamenii de ştiinţă sârbi au numit un gândac cu numele tenismanul Novak Djokovic
Oamenii de ştiinţă sârbi au numit un gândac cu numele tenismanul Novak Djokovic

Oamenii de ştiinţă sârbi au numit un gândac cu numele tenismanul Novak Djokovic

07 oct. 2022, 21:41,
în International

Oamenii de ştiinţă sârbi au numit o nouă specie de gândac după tenismanul Novak Djokovic datorită vitezei, rezistenţei, flexibilităţii, durabilităţii şi capacităţii acestei insecte de a supravieţui într-un mediu dificil, a informat vineri presa din Serbia, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Insecta, un gândac de pământ de tip Duvalius care trăieşte în Europa, a fost descoperită în urmă cu câţiva ani în subteran în vestul Serbiei.

Oamenii de ştiinţă sârbi au numit un gândac cu numele tenismanul Novak Djokovic

Ea a fost numită Duvalius Djokovici, a declarat cercetătorul Nikola Vesovic, citat de agenţia de presă sârbă Tanjug.

Vesovic a precizat că noua specie este un gândac din ordinul Coleoptera care trăieşte în subteran, un prădător care şi-a pierdut ochii, trăind adânc sub pământ.

„Am propus ca noua specie să fie numită după Djokovic”, a spus Vesovic. „El este omul care a făcut multe pentru această ţară. Ne dorim să-l recompensăm în modul în care noi putem”, a mai spus el.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Vesović (@insects.veson)

„Novak Djokovic – de mai bine de 15 ani, acest om a înveselit întreaga națiune, făcându-ne mândri, iar în acest timp a devenit ca un membru al familiei pentru toată lumea. El nu este doar cel mai bun ambasador al Serbiei în lume, ci și cel mai bun jucător de tenis masculin din toate timpurile și unul dintre cei mai dominanti sportivi din toate timpurile.
Am onoarea și plăcerea să anunț descoperirea unei noi specii de insecte din vestul Serbiei, necunoscută anterior științei. Este un gândac subteran (Coleoptera, Carabidae) specializat, orb, găsit într-o groapă din apropierea orașului Ljubovija. O lucrare științifică despre descrierea noii specii a fost publicată recent în renumitul jurnal „Annales Zoologici Fennici”.
În semn de recunoștință și nevoia noastră de a-i da înapoi lui Novak în felul nostru, am decis să-i denumim noua specie după el, se arată în postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`