Prima pagină » Razboi în Ucraina » Oamenii de afaceri din Rusia i-au propus lui Zelenski să ajute Ucraina

Oamenii de afaceri din Rusia i-au propus lui Zelenski să ajute Ucraina

28 mart. 2022, 11:23,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Volodimir Zelenski a primit “semnale” din partea mai multor oameni de afaceri ruși, printre care și miliardarul Roman Abramovici, un prieten al președintelui Putin. Aceștia și-au propus să doneze bani pentru a ajuta Ucraina.

“Am primit semnale de la el şi de la alţi câţiva oameni de afaceri, care ne propuneau: „să ne ajute”, a spus preşedintele Ucrainei.

Oamenii de afaceri din Rusia i-au propus lui Zelenski să ajute Ucraina

“Unii au spus că sunt gata să ajute la reconstruirea ţării după război .” a spus Volodimir Zelenski.

“Anumite persoane nu vor să îşi dea numele şi spun că vor să ne ajute armata, fiind în acelaşi timp cetăţeni ai Federaţiei Ruse”, a continuat el.

Președintele Volodimir Zelenski a asigurat că indiferent cine sunt oamenii de afaceri care se oferă să dea bani pentru sprijinul armatei ucrainene, aceasta este pregătită să le asigure siguranța și continuitatea afacerilor pe care aceștia le au.

Armata ucraineană se folosește de armele pe care le pierde armata rusă

“Vorbesc în mod specific despre sancţiunile din statul nostru. Putem discuta, putem discuta despre schimbarea cetăţeniei acestor persoane”, a explicat el, subliniind că nu este “obligatoriu să fie făcută public”.

Armata ucraineană se folosește de armele pe care armata rusă le pierde, iar Volodimir Zelenski râde de capacitatea armatei ruse, anunț făcut la mijlocul lunii martie.

„Ca și până acum, inamicul este confuz. Nu se așteptau la o asemenea rezistență. Soldații lor știu asta. Ofițerii lor sunt conștienți de asta. Fug de pe câmpul de luptă. Renunță la echipamente.”, a spus Zelenski despre trupele ruse într-un mesaj video, marți, potrivit Insider.

Forțele armate ale Ucrainei au declarat, la jumătatea lunii martie, că forțele ruse au pierdut până acum 404 tancuri și 1.279 de vehicule blindate.

Rușii se regrupează în Belarus, conform Statului Major ucrainean

Rușii se regrupează în Belarus. Evaluarea Statului Major ucrainean este împărtăşită de Institutul american pentru Studiul Războiului, care consideră că ”armata rusă continuă să concentreze unităţi de înlocuire şi întăriri în Belarus şi Rusia, la nord de Kiev, pentru a cuceri poziţii în împrejurimile capitalei şi să încerce să încheie încercuirea şi să cucerească (oraşul) Cernigov’‘.

În ultimele 24 de ore au continuat bombardamentele armatei ruse în regiunea capitalei Kiev, unde ruşii au cea mai semnificativă concentrare de trupe după declanşarea invaziei asupra Ucrainei, dar evită să lanseze un asalt asupra oraşului, încercând în continuare o manevră de încercuire ce a fost zădărnicită de rezistenţa ucraineană care a forţat în anumite sectoare trupele ruse să se replieze pe poziţii defensive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *