Prima pagină » Actualitate » Oamenii care sunt complet vaccinaţi nu mai sunt obligaţi să poarte mască în exterior, în SUA
Oamenii care sunt complet vaccinaţi nu mai sunt obligaţi să poarte mască în exterior, în SUA

Oamenii care sunt complet vaccinaţi nu mai sunt obligaţi să poarte mască în exterior, în SUA

28 apr. 2021, 08:15,
George Cristian în Actualitate

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au anunțat că americanii complet vaccinați nu trebuie să poarte o mască atunci când sunt în aer liber. Oamenii care sunt complet vaccinaţi pot renunța la acoperirea feței dacă sunt singuri sau în grupuri mici de persoane vaccinate, spun noile linii directoare.

Totuşi, CDC afirmă faptul că, în podida vaccinării complete, americanii trebuie să poarte mască în interior sau în exterior atunci când se află în locuri aglomerate. Până la 95 de milioane de americani au fost complet vaccinați până acum.

Președintele SUA, Joe Biden a numit noile măsuri drept progrese extraordinare

Într-un răspuns dat anunţului celor de la CDC, președintele SUA, Joe Biden a afirmat că aceste lucruri reprezintă progrese extraordinare în efortul de a reveni la normalitate.

„Oamenii noștri de știință sunt convinși de date că șansele de a obține sau de a da virusul altora sunt foarte, foarte mici”, a spus Biden. „Concluzia este clară: dacă sunteți vaccinat, puteți face mai mult”.
Președintele i-a îndemnat, de asemenea, pe americanii care nu ș-au vaccinat, să facă acest lucru, numindu-l un act „patriotic”.

„Vaccinurile vizează salvarea vieții tale, dar și a oamenilor din jurul tău – dar sunt, de asemenea, de ajutor pentru a ne întoarce mai aproape de o viață mai normală”.

Oficialii din domeniul sănătății au prezentat noile linii directoare privind siguranța la briefing-ul grupului de lucru asupra coronavirusului de la Casa Albă de marți.

„Adunările de dimensiuni mici și mijlocii pentru persoanele care sunt afară și vaccinate se pot face în siguranță fără mască”, a declarat directorul CDC, dr. Rochelle Walensky. Aceasta include exerciții sau mese în aer liber.

Ea a spus că stabilirea dacă să poarte o mască în adunări mai mari în aer liber ar depinde de alte preocupări, cum ar fi cât de bine ventilat este un loc și cât de mult spațiu este lăsat între oameni. Menţiunea nepurtării măştii de protecţie în exterior este pentru cei care sunt compleţi vaccinaţi, adică a trecut două săptămâni de la rapel.

Infectarea cu COVID-19 se face în aer liber dar riscul este minuscul

Dovezile sugerează că, deși infecțiile cu Covid-19 se pot produce în aer liber, riscurile de transmitere sunt foarte mici . Studiile timpurii indică, de asemenea, că persoanele complet vaccinate sunt mult mai puțin susceptibile de a răspândi virusul.

Dr. Walensky a spus că îndrumarea pentru mască pentru cei complet vaccinați este destinată în mare măsură „pentru a proteja cei nevaccinați”.

„Ne dorim cu adevărat că oamenii care nu sunt vaccinați să limiteze interacțiunile cu oamenii, să se întoarcă la principiile de bază ale unei ventilații sporite, a spațierii”, a spus ea.

Oficialii din domeniul sănătății au observat că numărul cazurilor în SUA se stabilizează pe măsură ce rata vaccinărilor continuă să crească, iar marți au solicitat că mai multe persoane să se înscrie pentru vaccinări.

Aproape 141 de milioane de americani – aproximativ 42% din populația totală – au primit cel puțin o doză de vaccin începând cu 26 aprilie, potrivit CDC.

Situaţia COVID-19 în SUA

Statele Unite ale Americii au trecut prin momente grele din cauza pandemiei de COVID-19. SUA a avut parte de una dintre cele mai mari rate de infectare şi de deces din lume. La apogeul pandemiei, SUA număra peste 250.000 de cazuri zilnice de infectare cu COVID-19 şi peste 3.000 de decese zilnice. Din aceste considerente, oficialii Guvernamentali au început o campanie agresivă de vaccinare.

De altfel, situaţia din SUA s-a stabilizat în ultima perioadă.

În altă ordine de idei, în situaţia gravă prin care a trecut SUA se află acum India. Statul asiatic este într-o postură mult mai gravă dacă facem comparaţie cu sistemele sanitare din cele două țări. Altfel zis, India se confruntă cu sute de mii de cazuri zilnice, iar rata de mortalitate este una uriaşă, mulţi dintre infectaţi murind din cauza faptului că nu mai sunt locuri la Terapii Intensive sau pentru că există penurie de oxigen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`