Prima pagină » Local » Oameni cu suflet mare au donat pentru cei 12 copii nevinovați de la Ruginoasa! Familia Judele a rămas fără cuvinte – GALERIE FOTO, VIDEO

Oameni cu suflet mare au donat pentru cei 12 copii nevinovați de la Ruginoasa! Familia Judele a rămas fără cuvinte – GALERIE FOTO, VIDEO

24 feb. 2022, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Ca urmare a articolului scris de reporterii BZI despre cazul familiei cu 12 copii din comuna Ruginoasa, oamenii au fost impresionați când au văzut traiul de nedescris al celor 12 suflete nevinovate

Prin intermediul campaniei de donații inițiată de către BZI, mai multe persoane cu suflet mare au decis să aducă o bucurie familiei Judele. Asta nu demonstrează altceva decât că trăim într-o lume în care mai sunt și oameni cu suflet, receptivi la nevoile celor din jurul nostru. Povestea familiei Judele, prezentată de reporterii BZI, le-a oferit oamenilor de bine șansa de a aduce un zâmbet larg pe fețele copiilor nevinovați care trăiesc într-un mediu precar. Cele 12 suflete nevinovate au dorințe și nevoi ca toți copilașii, iar părinții lor, Oana și Ionel, nu le pot oferi traiul pe care și-l doresc ei.

 Oana cu un sac in mana

Plină de fericire, aceasta nu știa cum să desfacă darurile mai repede

Oameni cu suflet mare au donat obiecte și bani: „Din puținul meu am vrut să îi ajut!“

Mai multe sacose si un bebelus

Membrii familiei Judele nu știau cum să despacheteze darurile, pentru că erau plini de emoții

Oana și Ionel Judele, părinții din comuna Ruginoasa care se îngrijesc de cele 12 suflete nevinovate, încearcă din răsputeri să le ofere zilnic măcar câte o masă caldă copiilor, dar nu reușesc întotdeauna din cauza lipsurilor pe care le au. Cei doi, chiar dacă au fost victimele închisorii și în urmă cu mult timp și-au petrecut tinerețea după gratii, au ieșit foarte pozitivi și cu dorința de a începe o nouă viață. În spatele gratiilor, aceștia au învățat niște lecții și își doresc o educație pentru copii, astfel încât să nu le repete greșelile. Cu toate acestea, oamenii au reacționat la povestea familiei din Ruginoasa și la greutățile pe care le întâmpină și, în cel mai scurt timp, au luat legătura cu redacția BZI pentru a putea contribui la un trai mai bun pentru copiii familiei din comuna Ruginoasa. Ieșenii au înțeles mesajul și durerea familiei Judele și au ajutat cât au putut, unii dintre ei donând haine în stare bună, alții un premergător, lenjerii, pături, o mașină de spălat și chiar 50 de euro. Acești bănuți au fost dați pentru ca familia să le achiziționeze dulciuri și pachețele copiilor pentru școală.

Astfel, oamenii cu suflet bun sunt convinși că vor aduce cu adevărat bucuria în inimile acestor copii.

„Am câteva lucruri de donat și nu am găsit încă pe cineva și cu drag le ofer celor 12 suflete nevoiașe”, a spus plină de compasiune Georgiana Albu, una dintre persoanele care a donat.

Chiar dacă multe persoane nu trăiesc o viață de lux, nu se pot compara cu familia Judele și din puținul lor au dăruit celor 12 copilași, care sunt convinși că au nevoie mai mult decât oricine altcineva.

„Din puținul meu, întotdeauna găsesc soluții când cineva are cu adevărat nevoie. Cei 12 copilași nu au nici o vină și merită ajutați”, ne-a zis, cu lacrimi în ochi, o mamă care a contribuit pentru zâmbetele copilașilor.

O familie din comuna Tuțora care intenționa să vândă o mașină de spălat pe care o aveau și nu o foloseau, au luat decizia de a o dona familiei Judele. Aceștia ne-au spus că după câteva paragrafe citite, și-au alungat acest gând și au decis că mașina de spălat, aproape nouă, pe care o au, să ajungă în posesia nevoiașilor.

„Noi voiam să o vindem, dar când am văzut cazul, am zis că o dăm pentru ei, pentru că este aproape nouă și suntem convinși că se vor bucura”, ne-a menționat unul dintre membri familiei Zdreviț, care a donat mașina de spălat.

o persoana si un bebelus intr-o casa

Copii au fost foarte entuziasmați

Reacția familiei Judele la primirea darurilor: „Nu pot să cred…!”

Părinții celor 12 copilași au avut parte de o bucurie ce nu apare în fiecare zi. Cu ajutorul oamenilor cu suflet mare care au donat, familia Judele au realizat că nu sunt aproape singuri pe lume, dar de acum înainte știu că este cineva întodeauna cu ei.

„Felicitarea pe care am primit-o alături de daruri și bănuți m-a emoționat atât de tare! Nici măcar mama mea nu ar fi făcut așa ceva pentru mine. Nu pot să-mi opresc lacrimile. Nici nu știu cum să mai mulțumesc”, a zis cu ochii în lacrimi Oana, mama celor 12 copii.

Pentru ei a fost o ușurare când au văzut că reporterii BZI le-au adus atâtea lucruri strânse de la oameni generoși, fiecare lucru fiind deschis cu inima tremurând. Familie Judele nu s-a așteptat ca lumea să empatizeze cu povestea lor de viață și să țină cont de nevoile lor și ale copiilor.

„Când mi-ați spus de mașină, am fost cea mai bucuroasă. Nu mă așteptam să am mașina atât de repede. Abia așteptam…”, a adăugat plină de entuziasm Oana.

Când reporterii BZI au pășit pragul casei lor, plini cu sacoșe și cutii, copiilor le-au apărut câte un zâmbet larg pe față. Cântau, dansau și se bucurau alături de părinți la despachetarea lucrurilor.
Mulțumirile familiei Judele s-au îndreptat către persoanele inimoase și pline de bunătate care le-au adus un strop de fericire în suflet.

 „Nici nu știu cum să mai mulțumesc.. Au copiii mei hăinuțe noi pentru la școală, papucei și ghetuțe. Doamne! Mulțumim tuturor!” , a precizat plină de bucurie Oana.

Strigătul de ajutor al familiei Judele a fost auzit de către ieșeni

un bebelus si o jucarie

Cu ajutorul jucăriei primite, copilașii cei mici vor avea parte de o zi mai liniștită

Într-un articol anterior, BZI a prezentat drama familiei Judele, formată din părinții Oana și Ionel, părinții a 12 copii. Până de curând, aceștia s-au descurcat pentru că au muncit din greu în toate locurile unde au putut merge. În acest fel au reușit să își ridice o căsuță cu 3 camere, pentru că doar atât și-au permis.

Ionel, chiar dacă este un tată cu diferite afecțiuni, plănuiește să meargă în străinătate să muncească, așa cum va putea el, și să reușească să le creeze copiilor lui condițiile de care au nevoie.

Iar Oana, mamă pentru 12 copii, merge la pădure ori de câte ori este chemată la muncă pentru a aduce un ban în plus în sânul familiei. Ei mai muncesc cu ziua și încearcă să își ajute familia. La școală merg Andrei, în vârstă de 14 ani, Ștefan, în vârstă de 13 ani, Nicolas Fabian, 10 ani, și Anais, 6 ani. Acasă cu părinții stau Petronela, în vârstă de 5 ani, Nicoleta, fetița în vârstă de 3 ani, care suferă de nanism, Marian, care are 1 an și Andreea, care are doar 2 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *