Prima pagină » Coronavirus » O zonă roşie COVID-19! Locul din România unde este alertă maximă
O zonă roşie COVID-19! Locul din România unde este alertă maximă

O zonă roşie COVID-19! Locul din România unde este alertă maximă

14 aug. 2020, 14:42,
BZI.ro, în Coronavirus

O zonă roşie COVID-19 este pe cale să se redeschidă în România. Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara ar putea redeschide o zonă roşie COVID-19 în cadrul unităţii spitaliceşti pentru a sprijini celelalte unităţi medicale din judeţ. În această noapte la Timişoara va ajunge unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Galaţi.

”Spitalul Judeţean din Timişoara a solicitat în cursul zilei de ieri (joi – n.r.) comandantului acţiunii, domnului doctor Arafat, o unitate de AŢI mobila pentru a veni în sprijinul colegilor noştri din judeţ, având în vedere creşterea alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19 şi epuizarea capacităţii de tratare de către spitalele suport din judeţ, la fel cum am făcut-o în primul val al pandemiei, atunci când am putut să organizăm cea mai mare unitate roşie din ţară, cu un număr de 115 paturi şi 16 paturi AŢI într-un timp record de aproximativ trei zile. De data aceasta ni s-a aprobat şi în cursul nopţii de astăzi, va sosi de la Galaţi o unitate AŢI mobila pe care o vom pune în funcţiune în cel mai scurt timp”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.

O zonă roşie COVID-19! Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara ar putea redeschide o zonă roşie COVID-19

Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara ar putea redeschide o zonă roşie COVID-19 în cadrul unităţii spitaliceşti pentru a sprijini celelalte unităţi medicale din judeţ.

”Consultându-ne cu colegii din spital, cu colegii de la AŢI şi cu colegii de la DSP şi Spitalul Victor Babeş, ne gândim şi la posibilitatea redeschiderii şi acestei zone roşii, fie în cadrul clădirii de Ortopedie, fie în cadrul clădirii Casa Austria (Clinica de Arsuri – n.r.), pentru a-i putea ajuta colegii noştri care se luptă cu acest coronavirus şi a nu trata, cum făceam până acum, doar cazurile cele mai dificile şi cele care au nevoie de intervenţie chirurgicală şi de a ajuta şi pe partea de cazuri moderate şi chiar uşoare”, a mai declarat Raul Pătraşcu.

Noi măsuri pentru starea de alertă, anunţate de premierul Ludovic Orban

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat noi măsuri privind starea de alertă, vineri dimineață, 14 august 2020. Prim-ministrul a transmis prelungirea programului teraselor de la 23.00 la 00.00. Mai mulți medici au declarat că nu există niciun fundament științific închiderea teraselor la ora 23.00.

„Am avut mai multe solicitări legate de prelungirea programului până la ora 24, pentru terase. Mi-am dat acordul”, a anunțat premierul.

Ludovic Orban a mai declarat că „va exista o decizie, dacă nu cumva a și fost adoptată, a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pentru a prelungi programul până la ora 24”.

Totodată, premierul a ținut să precizeze că mai sunt chestiuni „mai mici”, legate de „prezența sportivilor la loturile naționale, a sportivilor care activează în alte țări, să se permită fără a se aplica regulile de aplicare. Câteva chestiuni legate de diplomație și de corpul diplomatic”.

Premierul Ludovic Orban face un apel la bunici și părinți

După vizita pe şantierul Drumului Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 1, vineri, 14 august 2020, premierul României, Ludovic Orban, a făcut un apel la adresa bunicilor și părinților noștri, în timpul declarației de presă.

„Îi rog pe părinții și pe bunicii noștri, pe cei care au muncit, să înțeleagă că am făcut maximum posibil. Decizia de majorare a punctului de pensii cu 14% a fost o decizie grea, o decizie pe care, în schimb, ne asumăm și garantăm că putem să o susținem, să asigurăm resursele financiare pentru a putea plăti toate pensiile de contributivitate. De asemenea, să facem orice depinde de noi pentru ca inflația să se mențină la nivelul scăzut la care l-am adus și să nu fie afectată puterea de cumpărare”, a spus Ludovic Orban, vineri dimineață.

Premierul a precizat în cadrul declarației de astăzi că „odată cu creșterea punctului de pensie, să crească și puterea de cumpărare a pensiilor românilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *