Prima pagină » National » O zi istorică! Ministrul Muncii anunță ce beneficii vor avea românii care au lucrat în Turcia
O zi istorică! Ministrul Muncii anunță ce beneficii vor avea românii care au lucrat în Turcia

O zi istorică! Ministrul Muncii anunță ce beneficii vor avea românii care au lucrat în Turcia

18 iul. 2024, 22:40,
BZI.ro, în National

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat joi, la semnarea Protocolului bilateral în domeniul muncii şi securităţii sociale cu Turcia, că astăzi facem istorie, ea arătând că dacă eşti un român care ai muncit în Turcia, este normal să beneficiezi şi de prestaţiile sociale pe care statul turc ţi le recunoaşte.
Ministrul Muncii a declarat că este un moment important pentru relaţia bileterală România-Turcia.

„După ce România şi Turcia au semnat un acord care a început o frumoasă relaţie bilaterală în domeniul muncii şi solidarităţii sociale, muncii şi afacerilor sociale, în 2019, care a intrat în vigoare în 2003, am avut o actualizare a aranjamentului administrativ în mai, la Ankara”, a spus ministrul Muncii.

Simona Bucura Oprescu a afirmat că „în urma întâlnirii cu ministrul muncii din Turcia, au convenit ca, pe lângă acest acord, este foarte important pentru cetăţenii români şi turci, cei datorită căruia dreptului de liberă circulaţie îşi doresc să lucreze în România şi Turcia (..) că este momentul să dăm o dimensiune concretă acestui acord”.

O zi istorică

Ministrul Muncii a arătat că prin semnarea protocolului şi a planului de acţiune pentru perioada 2024 -2025, în domeniul muncii şi afacerilor sociale, la Bucureşti, astăzi facem istorie pentru relaţiile bilaterale dintre cele două ţări.

„Ne dorim să avem o piaţă a muncii mai puternică şi pentru asta, colegii noştri de la Direcţiile de ocupare din minister şi din Turcia de acum înainte vor lucra aproape, împreună, pentru a creşte competenţele lucrătorilor de ambele părţi”, a subliniat Simona Bucura Oprescu.

Ministrul Muncii a mai spus că pentru o bună protecţie a drepturilor lucrătorilor, instituţiile din domeniul controlului pe relaţii de muncă, Inspecţia Muncii şi instituţai omoloagă din Turcia, de azi înainte vor conlucra foarte aproape.

„Nu în ultimul rând, după o viaţă de muncă, ne dorim fiecare dintre noi să beneficiem de exportul prestaţiilor sociale, chiar şi îna cazul ţărilor care nu sunt membre UE. Dacă eşti un român care ai muncit în Turcia, este normal să beneficiezi şi de prestaţiile sociale pe care statul turc ţi le recunoaşte”, a completat Simona Bucura Oprescu, arătând că poţi astfel să te bucuri de contribuţiile de asigurări sociale pe care le-ai avut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *