Prima pagină » Eveniment-Social » O voce de aur a operei românești în spectacolul „La Traviata”. Rodica Vică, în rolul „Violettei Valery”, la Opera Națională Română din Iași – GALERIE FOTO

O voce de aur a operei românești în spectacolul „La Traviata”. Rodica Vică, în rolul „Violettei Valery”, la Opera Națională Română din Iași – GALERIE FOTO

16 mart. 2022, 06:00,
Anca Butuman în Eveniment-Social

Soprana Rodica Vică, născută la Ploiești, este solistul invitat al numeroaselor opere și filarmonici din toată Europa. Considerată a fi una dintre cele mai promițătoare soprane românești din generația ei, vocea virtuoasă a Rodicăi este foarte apreciată atât în țara natală, cât și în străinătate.

Astăzi, 16 martie 2022, începând cu ora 18.30, la Opera Națională Română, în cadrul spectacolului „La Traviata” de Giuseppe Verdi, va veni în atenția publicului una dintre cele mai promițătoare soprane românești. Rodica Vică va apărea în rolul „Violettei Valery” pe scena lirică ieșeană. Vor interpreta soliștii invitați, alături de soliștii, corul, baletul și orchestra Operei din Iași, sub bagheta dirijorală a maestrului Traian Ichim. Dirijorul corului este Manuel Giugula, iar coordonatorul coregrafic este Cristina Todi.

 

Soprana Rodica Vică, invitata specială în spectacolul „La Traviata” de la Opera Națională Română din Iași

Soprana Rodica Vică, născută la Ploiești, este solista invitată a numeroaselor opere și filarmonici, din toată Europa. Rodica a debutat în anul 2010, la numai 24 de ani, pe scena Operei Naționale din București. Aici a început o frumoasă colaborare și îmbrățișează roluri principale în opere din repertoriul universal.

„Aștept întâlnirea cu muzicienii extraordinari de la Opera Națională Română. Alături de acest teatru am avut parte de debuturi memorabile iar acum voi debuta «Violetta Valéry» în «La Traviata». Așadar, dragi ieșeni și nu numai, vă aștept să ne fiți alături pe 16 martie ora 18:30”, a menționat soprana, Rodica Vica.

Activitatea artistică actuală a sopranei Rodica Vică include premiera mondială a oratoriului „Strigoii“, de George Enescu, alături de Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, la Konzerthaus Berlin, Gala OTP Bank, la Sala „Bela Bartók“, de la Müpa Budapesta, „Canto Barocco“, la Teatro „La Fenice“, „Gloria“, de Antonio Vivaldi, alături de Accademia Bizantina, condusă de Ottavio Dantone la deschiderea Festivalului Baroc Varazdin, „La Lumiere Comique“, la Festivalul de Muzică Veche de la Budapesta și „BaRockIN’ Transylvania“ cu orchestra Musica Ricercata, „Matthäus Passion“, de J.S. Bach, sub conducerea dirijorală a lui Cristian Măcelaru la Ateneul Român, „Poemes pour mi“, de Olivier Messiaen, alături de Filarmonica Transilvania, sub conducerea dirijorului Cristian Mandeal, concert în cadrul Lunii Oedip la Londra, serată inclusă în evenimentele premergătoare premierei operei enesciene la Royal Opera House Covent Garden.

Rodica Vică este câștigătoare a numeroase premii la concursuri naționale și internaționale

Considerată a fi una dintre cele mai promițătoare soprane românești din generația ei, vocea virtuoasă a Rodicăi Vica este foarte apreciată atât în țara natală, cât și în străinătate. Rodica este în largul ei cu stilul baroc, precum și cu belcanto, iar abordarea sa față de muzica contemporană este dovada versatilității sale artistice.

Prin urmare, soprana a câștigat numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, iar printre acestea se numără: Premiul I la Concursul Internaţional de muzica barocă „La Stravaganza” Cluj- Napoca, premiul II la Concursul Radiodifuziunii Române „Drumul spre celebritate”, premiul pentru cea mai Bună Interpretare Muzicală în cadrul Trofeului „Ion Dacian” pentru Tineri Interpreţi și multe altele.

În anul 2018, Rodica a revenit la Cluj-Napoca, pentru „Missa in do minor“ de W. A. Mozart, iar în același an, a fost pentru prima dată alături de „Musica Ricercata“ în cadrul Festivalul de muzică veche din Budapesta.

Discografia Rodicăi Vică include două CD-uri, primul produs de casa de discuri Capriccio cu înregistrarea absolută a oratoriului „Strigoii“ de George Enescu (The Ghosts) și al doilea, „Stars in the Sky“, lansat la sfârșitul anului 2018, la Musikverein Vienna – un proiect multicultural și unic în lume care cuprinde o colecție de cântece de leagăn internaționale, în opt limbi străine, alături de celebra țiteristă, Barbara Laister- Ebner, solista Concertului de Anul Nou de la Viena din 2018.

Opera Națională Română din Iași găzduiește spectacolul „La Traviata” de Giuseppe Verdi, în această seară, iar cei care nu mai găsesc bilete pot opta pentru spectacolul ce va avea loc joi, 17 martie 2022, de la aceeași oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *