Prima pagină » Titlurile zilei » O vedeți? De câți ani credeți că vine să se roage la racla Sfintei Parascheva? „E o viață de om” – FOTO

O vedeți? De câți ani credeți că vine să se roage la racla Sfintei Parascheva? „E o viață de om” – FOTO

11 oct. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Titlurile zilei

Credincioșii din toată țara au început să vină la Iași pentru hramul Sfintei Parascheva. Printre primii pelerini ce stau la coadă pentru a se închina la moaște, o bătrânică în vârstă de 74 de ani, cu băncuța într-o mână și sacoșa cu busuioc în alta, se chinuie să ajungă în curtea Mitropoliei

Tanti Georgeta vine de 30 de ani în pelerinaj, la Iași, aceasta fiind din satul Ipotești, județul Botoșani. Credința în Dumnezeu și recunoștința pentru ajutorul primit de-a lungul timpului de la Sfânta Parascheva au făcut-o să revină an de an

De o viață de om, la racla cu Sfintele moaște

O bătrână de 74 de ani vine de trei decenii la Iași pentru a se închina la racla Sfintei Cuvioase Parascheva.

Credincioasa cu băncuța în mână nu a putut rata nici în acest an pelerinajul, povestind cât de tare crede în minunile Ocrotitoarei Moldovei.

„Dumnezeu și Maica Parascheva m-au ajutat tot timpul. Vin de 30 de ani să mă închin aici, doar când a fost pandemia nu am putut. Acum, am ajuns cu autocarul, cei care au venit cu mine au rămas în spate, pentru că doar pe mine m-au lăsat, din cauza problemelor cu piciorul.

Sunt transpirată de la deal, dar asta e. Am și băncuța, mai fac câte o pauză, dar nu puteam să lipsesc. Bineînțeles, i-am adus și Cuvioasei florile potrivite. E o sărbătoare prea mare.

Sunt de vreo două ore la rând, dar e bine față de alți ani. E cald afară, am putut merge și pe aici, pe unde nu trece oricine. E foarte frumos”, a declarat Georgeta N.

Sfânta Parascheva i-a salvat băiatul

Bătrâna care a venit pentru a 30-a oară la Iași a precizat și momentul în care a simțit cel mai mult sprijinul de la Cuvioasa, considerând că este de datoria ei să nu uite cine a ajutat-o când era în mare nevoie.

În urmă cu aproximativ 6 ani, fiul ei, om în toată firea, era la un pas de a-și pierde viața. Când nimeni nu mai avea speranță, femeia s-a gândit să vină la Iași împreună cu acesta și, ulterior, închinându-se la moaștele Sfintei, problemele de sănătate s-au remediat.

„Cred tare în ajutorul Cuvioasei, l-am simțit mereu. Acum 6 ani, băiatul meu putea să moară, medicii nu îi mai dădeau șanse. Avea ciroză, o boală grea la ficat. Am tot venit cu el și s-a făcut bine cu timpul, ține și acum regim, dar nu mai este cum a fost, mulțumesc lui Dumnezeu. Adică și înainte lua tratament și avea grijă, doar că era foarte grav, i-au zis medicii că nu scapă. Sigur, acum vin în semn de recunoștință”, a adăugat bătrâna care vine de o viață la moaștele Sfintei Parascheva.

Comentarii
  • Creta. Creta

    Și nebuna, dar și mai proasta. Iaca, asta este românca. In loc sa facă curat acasă, mâncare pentru nepoți, ea pleacă la “moaște”, sa mai Baloteasca racla cu oase de nimic. Multă prostie și la voi, prea multă.

  • creta creta cap de creta

  • Crede-ti ca in Tecsas s-au in Canada oameni fac asa ? N-oi avem internet, telefoane celulare, nu ne arde de cozi la biserici. Eu m-as ruga sa pot revenii in Romania cu ADNul meu grecesc sa v-a invat multe lucruri, chear si despre reclame la tv dar ma gandesc ca tata a fost batut crunt la o coada si numi m-ai trebuie.

  • SFINTUL PETRU

    Romania va avansa atunci cind nu or mai fi cozi la sfinta !Pina atunci insa mai e mult!

  • Nici România nu are nevoie de tine

  • Comentariu este pentru tine , Iscu

  • Și voi cine credeți că este de vină că oamenii au ajuns în halul ăsta de îndobitociți ? Binențeles că preoții , fariseii și cărturarii !, tot ăștia și cu bancherii lau omorît și pe Isus

  • Daca nu esti credincios nu inseamna ca esti mai destept decat ceilalti sau mai bun. Nu cred ca internetul, telefoanele (aproape toti romanii au telefoane si internet) reusesc sa creeze o bucurie acestor oameni mai mare decat credinta in Dumnezeu si in sfiintii lui.

  • Cerculeț, fiu de țigan, tot mai lingi blondele ? Ai luat medicamentul produs de tine, cătina ? Știu cine ești. Mai comentează tu analfabetule și ai sa vezi cum am sa pun pe net cum ați omorât “brândușele” oameni nevinovați și cum le-ați furat casele și pe evreul IT. Jigodii, viermi, bătăuși de părinți, sugiuci sorosisti.

  • Tudor, niet balsoi

    Cretin, adică vierme cu pretenții. Jigodie cu bot “lupus”. Aruncat intr-un vagin plin de herpes, sifilis, SIDA. Ochi gălbejiți de țigan, limbist sub fusta “praloangei”. Mitocan analfabet cu doi copii handicapați. Vine Sfânta și te va pedepsi pe tine și ai tai puradei. Blestemul tatălui ucis te va mângâia pana la agonie.

  • Cerculețul roșu

    Tudor și Brăndușan mergeți taică la Socola și internațivă o lună , două !, aiuriți rău taică de cînd nu mai luați tratamentul

  • Ceferistul cu macazu mare

    Tudorică ești nervos că i-am dat moie lu măta în gară vreo 5 ani ca să te crească pe tine ?

  • Eheeei maică , acu 30 de ani veneam pentru coțăială noaptea prin boscheții din parcurile unde dormeam pe lîngă mitropolie , acu vin să văd cîți cocoșei msi sunt în viață și să mai depănăm amintiri , ooof off ce sau dus anii zglobii cînd îmi zvîcnea gogoașa

  • ADN de grecia si creta (cipru) 100%

    Daca batranica se roaga pentru o doamna din cauza carei-a eu am emigrat sa fac jurnalissim in America de nord si chear in Canada, sa faca bine sa se roage si pentru tataia caftitu neprohoditu, sange suta la suta grec de Braila. Om de la care am invatat cum se face o reclama cu pui de avicola la tv. Barbat (fara dintii din fata) care stia sa comande o friptura cu cartofi prajiti si garnitura galben-fluida, de la el am invatat si io.
    Poate batranica sa se roage inca 30 de ani, ca viza de USA si Canada n-o sa primeasca. Eu, Tisarie cel alungat, asa zic: n-o s-a i-a viza si astfel nu poate vedea cum e sa i-ti pui numele pe numarul de la masina.
    Ce e dat e bun dat. Si caftul babacului, si garnitura la cartofi, la vreme de seara, de la benzinarie catre deal.

  • Nici nu o sa se roage batranica să revină așa niște neghiobi in țară

  • Daaa daaa , fuge de acasă că o mai bat și eu că e beată tat timpu , aiurează săraca

  • Am întâlnit prostalani in viața mea, dar ca Fetcu, Puscasu, Lupascu, Ionuț, Adrian, Danut, toți cu sânge stricat, nu am pomenit. Toți sunt viermi de cadavre baloase, care sug furibund și mănâncă “pui de la Avicola” cu piure din cacatul WC-ului din fundul curtii. Labelor, marș in adăpost ca vine iarna nucleară și va termina prostia înaintea radiațiilor. Parascheva este ultima voastră șansa, viermilor. Sa va rugați la racla, sa intrați in racla și sa continuați sa găurit oasele Sfintei.Nu va blestem. Nu mai iau de părinții vostri. Nu ma iau de copii voștri. Nu ma iau de șotiile voastre. Asta sunteți. Nemernici din sânge de țigan și mămăliga. Schenghen, Viza America ! Cine are nevoie de țigani analfabeți ca voi? Moartea in chinuri va roagă. Alcoolul prost, mâncare proasta, porniri pedofilie, pensia părinților, iaca postacii schizofrenici. Nu veți muri, veți trai și veți suferi. Așa sa va ajute Sfânta Parascheva !

  • Sfetcu taur comunal

    UAI Vasili paraschiva ta e doar o grămada de oase si atit , o sa facă o laie , di ci ești nervos ? Ca nevastă-sa e mulțumită de fiecare data cind i-o trag de o indoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *