Prima pagină » Actualitate » O vedetă a venit în România și a trăit o experiență despre care doar auzise: „A fost o nebunie!”

O vedetă a venit în România și a trăit o experiență despre care doar auzise: „A fost o nebunie!”

18 sept. 2024, 09:49,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

O vedetă a venit în România și a trăit o experiență despre care doar auzise. Brittany Hockley, în vârstă de 36 de ani, este vedetă de radio și tv în Australia și s-a mutat în vară în România. Aceasta a venit alături de partenerul său Benjamin Siegrist, în vârstă de 32 de ani, fotbalist care a semnat cu Rapid. Brittany Hockley a avut ocazia, pentru prima dată dată, să vadă ce se întâmplă în timpul unui cutremur.

O vedetă a venit în România și a trăit o experiență despre care doar auzise

Vedeta de radio și tv în Australia Brittany Hockley a experimentat luni, 16 septembrie 2024, primul cutremur din viața sa și a povestit tot ce a trăit, prin intermediul unei postări pe Instagram. Brittany Hockley a spus că a tras o sperietură serioasă.

„Tocmai am experimentat primul cutremur din viaţa mea. Un adevărat cutremur! A fost o nebunie! Ben nu a fost aici pentru că este la echipă. Pur şi simplu stăteam aici şi am simţit că tot pământul a început să vibreze. Pereţii vibrau… m-am aşezat şi m-am întrebat: «Ce a fost asta?» A fost ciudat!“, a spus Brittany Hockley.

Vedeta australiancă a menționat, pe Insta Story, că i-a trimis mesaj prietenului ei în momentul în care a avut loc cutremurul.

„După câteva secunde nu mai aveam niciun dubiu, chiar era un cutremur! Toată clădirea a început să se zguduie, lucrurile se mişcau prin casă. I-am trimis un mesaj lui Ben şi i-am spus: «Doamne, este un cutremur! Ce să fac? Ce fac oamenii când sunt cutremure?». A avut 5.3 magnitudine, este destul de mare“, a precizat Brittany Hockley.

Bucureştiul, capitala din Uniunea Europeană în care se produc cele mai multe cutremure

Vedeta de radio și tv în Australia a adăugat că Bucureştiul este capitala din Uniunea Europeană în care se produc cele mai multe cutremure.

„În ultima oră am căutat informaţii despre cutremure şi ce să fac dacă va mai avea loc unul. Dar se pare că Bucureştiul este capitala din Uniunea Europeană în care se produc cele mai multe cutremure. Nu ştiam asta! Ce am învăţat despre România: are un număr mare de urşi şi traficul este îngrozitor”, a mai scris Brittany Hockley, pe Insta Story.

Cutremurul cu magnitudinea de 5,4, care a avut loc luni după-amiază în zona Vrancea, este cel mai puternic din 2024. Cu toate acestea, Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic (Re:Rise) subliniază că, deși pare semnificativ, acest seism nu se compară cu cel devastator din 1977.

Re:Rise a publicat pe Facebook informații legate de cantitatea de energie eliberată în timpul unui cutremur, explicând că seismele mai mici nu reușesc să reducă suficient tensiunile din plăci pentru a preveni un viitor cutremur mare.

Conform calculelor organizației, un cutremur de magnitudinea 5,2 (estimarea inițială a cutremurului de luni făcută de INFP) este de două ori mai mic decât unul de 5,4. În termeni de energie eliberată, cutremurul de luni a fost de 1.000 de ori mai mic decât cel din 1977, fiind necesare aproximativ 1.000 de astfel de cutremure pentru a egala energia seismului din acel an.

Așadar, o vedetă a venit în România și a trăit o experiență despre care doar auzise, Brittany Hockley având ocazia să vadă ce se întâmplă la un cutremur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *