Prima pagină » Eveniment-Social » O vacanță de vis, la munte, pentru un grup de copii din cadrul Asociației Glasul Vieții: „În Tabăra de Educație Financiară, beneficiarii vor învăța timp de o săptămână să facă și să economisească bani” – FOTO

O vacanță de vis, la munte, pentru un grup de copii din cadrul Asociației Glasul Vieții: „În Tabăra de Educație Financiară, beneficiarii vor învăța timp de o săptămână să facă și să economisească bani” – FOTO

29 aug. 2023, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Părintele Dan Damaschin a organizat alături de Banca Națională a României (BNR) Tabăra de Educație Financiară, unde un grup de copii aflați în grija Asociației Glasul Vieții învață timp de o săptămână cum să facă și să economisească bani

Duminică, 27 august 2023, aceștia au plecat către Sinaia alături de voluntarii asociației și de trainerii din cadrul BNR, spre o vacanță mult dorită, unde se vor distra, dar vor învăța și ceva util.

Tabăra de Educație Financiară, finanțată de Banca Națională a României

o poză cu copilașii care merg în tabăra de educație financiară

Tabăra de Educație Financiară este finanțată de către Banca Națională a României

Pe parcursul acestei săptămâni, specialiști din cadrul BNR vor prezenta și explica noțiuni și concepte financiar-bancare. Fiecare copil va beneficia de informații utile cu scopul de a dezvolta obiceiuri sănătoase privind modul de gestionare a banilor şi abilităţi de a face alegeri corecte şi informate pentru a-şi îmbunătăți situaţia financiară.

Suntem în ultima săptămână din vara anului 2023, însă părintele Dan Damaschin mărturisește faptul că vara se termină în momentul în care toți copiii pe care îi are în grijă sunt duși într-o vacanță la care ei doar visează.

„Vara se termină când am umplut tot litoralul și toți munții cu copiii noștri dragi, iar pentru asta ne luptăm și cu temperaturile caniculare, și cu munții de haine și ghiozdane din Depozitul Faptelor Bune, și cu șantierele fără număr, fără a uita nicio clipă de promisiunile vacanței. Aseară (n.r. – 27 august) a poposit, într-o locație din cele la înălțime, în Sinaia, un autocar de copii de-ai noștri minunați, ce trebuie răsplătiți neapărat cu cea mai tare vacanță din câte s-au visat și s-au împlinit vreodată. Aici, în Tabăra de Educație Financiară, cu sprijinul prietenilor noștri dragi din Banca Națională a României vor învăța timp de o săptămână să facă și să economisească bani, că de cheltuit se găsesc mereu și-s destui”, spune părintele Dan Damaschin.

Educația financiară în rândul tinerilor

 o poză cu copilașii care merg în tabăra de educație financiară

Educația financiară este o activitate importantă

Educația financiară este o activitate importantă care ajută oamenii să învețe și să deprindă valoarea și importanța banilor. Gestionarea acestora este extrem de importantă încă de la o vârstă fragedă, astfel încât copilul să știe cum se câștigă banii și cum îi poate folosi.

Astfel, prin activitățile ce au loc în Tabăra de Educație Financiară de la Sinaia, copiii din cadrul Asociației Glasul Vieții nu doar că se vor distra timp de o săptămână, ci vor merge acasă cu niște lecții importante primite de la specialiștii BNR.

„Cu bunul simț al moldoveanului cu familie mare, i-am și rugat o vreme să nu mai piardă timpul și să irosească resursele cu noi, mai ales că prin buzunarele și conturile noastre e un curent de te apucă durerea de cap instant. Ce să mai vorbești de economisire? Sunt atâția needucați financiar prin funcții mari, ce tare s-ar mai bucura de o vacanță gratis și atâția miliardari ce cheltuie averile pe semințe și acadele. Dar promisiunea îi promisiune și de aici la a refuza toți finanțiștii nepricepuți și toți prinții arabi pentru decarii noștri a fost doar un pas”, mai spune părintele Dan Damaschin în legătură cu Tabăra de Educație Financiară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *