Prima pagină » Local » O tragedie poate avea loc, în orice moment, în centrul Iașului! Din tavanul unui pasaj dintre două scări de bloc cad bucăți mari de tencuială! – GALERIE FOTO

O tragedie poate avea loc, în orice moment, în centrul Iașului! Din tavanul unui pasaj dintre două scări de bloc cad bucăți mari de tencuială! – GALERIE FOTO

15 iul. 2022, 02:00,
Emanuela Băluță în Local

Din tavanul unui pasaj din Piața Unirii cad bucăți mari de tencuială. Pe strada Piața Unirii numărul 2, între scările B și C ale blocului cu numărul 2, este un gang tranzitat frecvent de ieșeni. De mai bine de o lună, în tavanul respectiv există o spărtură periculoasă, sub care este lăsată și o schelă, zona nefiind semnalizată corespunzător.

Președinta Asociației de proprietari, Romița Șalariu, cea care trebuie să se ocupe de reparația găurii, susține că a încercat să remedieze problema și aruncă vina pe administratorul blocului, Termo Service. Deși, conform Legii nr. 196/2018, privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, acest fel de reparații intră în atribuțiile președintelui și nicidecum în ale administratorului.

Din acoperișul unui pasaj din Piața Unirii cad bucăți mari de tencuială

Aproape de Piața Unirii, între Maya Concept și Magenta Streetway, există un gang pe care ieșenii îl traversează frecvent. De mai bine de o lună, în tavanul acestui spațiu a apărut o gaură de dimensiuni considerabile care poate pune în pericol viața cetățenilor, deoarece cad bucăți de tencuială. Zona nu este semnalizată corespunzător și sub gaura respectivă este lăsată o schelă.

Locuitorii din zonă sunt nemulțumiți de situație, gaura din tavan fiind rezultatul unei avarii la una dintre conductele de apă a unui proprietar din blocul 2. Deși s-au făcut câteva reparații, iar dimensiunile crăpăturii ar fi fost diminuate, nicio echipă nu a venit să mai finalizeze lucrările, situația rămânând într-un stadiu periculos pentru cei care trec prin pasaj.

Președinta Asociației de Proprietari, Romița Șalariu, spune că ea nu poate identifica sursa problemei și că, până nu sunt siguri că nu va mai picura apă din conductă, ei nu pot închide spărtura.

„Un proprietar de apartament e vinovat, apa nu curge de jos în sus, curge de sus în jos. Eu am controlat, dar nu găsesc sursa problemei. Noi am înlocuit țevile alea, dar avem nevoie de confirmare, dacă mai curge sau nu”, a spus Romița Șalariu.

Președinta Asociației de proprietari caută vinovații în altă parte

Romița Șalariu încearcă să arunce vina asupra administratorului blocului, Termo Service, susținând că ei ar trebui să se ocupe de problemă. Dar, conform Legii nr. 196/2018, privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, acest tip de acțiune nu face parte din atribuțiile administratorului.

Președinta susține că administratorul blocurilor, Termo Servie, este cel care ar trebui să se ocupe de lucrările de reparație. În spațiul respectiv ar exista o țeavă spartă care a fost reparată, iar acum președinta așteaptă să vadă dacă va mai picura din ea. Ea acuză locuitorii din zonă că nu se implică în repararea problemei, deși i se plâng de aceasta și consideră că este vina unui locatar care a făcut modificări la sistemul de apă din apartamentul personal.

Directorul Termo Service, Alin Aivănoaei, confirmă că asociația de proprietari ar trebui să demareze acțiuni de identificare a sursei problemei.

„Președinții au senzația că administratorul trebuie să facă minuni cu bani de acasă sau, eventual, cu bani de la administrator! Am senzația că președintele nu-și înțelege atribuțiile. Să citească Legea 196/2018 mai atent!”, a explicat directorul Termo Service, Alin Aivănoaei.

Până ce nu este identificat proprietarul a cărui conductă cauzează probleme la tencuiala acoperișului pasajului din Piața Unirii, vor continua să cadă bucăți mari de tencuială, iar situația va rămâne una greu de gestionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *