Prima pagină » Actualitate » O tonă jumătate de droguri în valoare de 45 de milioane de euro a fost descoperită de polițiști
O tonă jumătate de droguri în valoare de 45 de milioane de euro a fost descoperită de polițiști

O tonă jumătate de droguri în valoare de 45 de milioane de euro a fost descoperită de polițiști

27 mai 2021, 10:19,
Alexandru Ifrim în Actualitate

Un polițist a fost implicat într-o operaţiune în care a depus eforturi uriaşe pentru a pune mâna pe 1 tonă şi jumătate de droguri, acestea fiind estimate la o valoare de 45 de milioane de euro.

”Operațiunea a fost una dintre cele mai complexe organizate de către Poliția Română și serviciul antidrog. Pentru probarea membrilor grupării infracționale s-au folosit forțe stinse, echipa care a fost generatorul pe investigație și-a dedicat mult timp și eforturi sporite pentru această activitate”, a povestit ofițerul.

Ofiţerul a spus că a stat zi şi nopate pentru a descoperii acţiunile grupării, acesta a spus că totul a fost ca un puzzle.

”Îmi aduc aminte că colegii mei uitau să mai plece acasă. Ziua, noaptea, stăteau permanent, astfel încât să simtă cu adevărat acțiunile grupării, să pună puzzle-ul cap la cap și să putem prevedea toate modalitățile de acțiune ale acestei grupări pe viitor și să ne putem da seama de momentul oportun în care să intervenim pentru identificarea cantității de heroină, pentru obținerea probei supreme, care este drogul, care urma să fie introdus în Europa”, a mai povestit ofițerul.

Omul legii: ”Este o captură istorică pentru România.”

Polițistul a povestit că aceasta este de-a doua captură din Europa în ultimii 5 ani, iar pentru Romania aceasta este una istorică.

”Este o captură istorică pentru România, a doua captură din Europa în ultimii 5 ani. Gruparea infracțională a primit o lovitură destul de grea, inclusiv grupările dependente de această grupare. Pentru că heroina aceasta, la un moment dat, trebuia împărțită altor grupări, care erau dependente de lanțul de aprovizionare.Dacă ne uităm la toată arhitectura infracțională care ține de această cantitate de droguri putem vorbi de sute de persoane”, a mai spus ofițerul.

Traficanţii de droguri nu au bănuit nici o clipă că sunt urmăriţi, atât de discretă a fost operaţiunea ofiterilui.

”Niciun moment nu și-au dat seama că noi acționăm în vreun fel și că ne facem treaba astfel încât să probăm toată această grupare infracțională. Reacțiile prin care trece o persoană care este implicată într-o astfel de grupare sunt diverse. Elementul de surpriză tot timpul este de partea noastră, astfel încât să nu aibă timp să reacționeze sau să nu aibă timp să își facă vreun plan de ieșire. Nu și-au dat seama ce s-a întâmplat”.

Această acţiune a putut fi finalizata în urma implicării a reprezentanților departamentului antidrog din cadrul Ambasadei SUA, a Brigăzii de combatere a criminalității organizate Constanța și a Serviciului de combatere a criminalității organizate porturi maritime.

În ultimele luni în România au fost descoperiţi şi alţi traficanţi de droguri

În dosarul „Cocaina de la Marea Neagră”, Poliţiştii Tulcea au reţinuţi doi bărbaţi din Galaţi. În data de 21 aprilie 2021, s-au efectuat două mandate de arestare preventivă care au fost emise de către Tribunalul Tulcea. Cei doi bărbaţi cu vârsta de 40 respectiv 32 de ani au domiciliu în Spania.

În judeţul Iaşi şi Botoşani, după mai multe descinderii care au avut loc în perioada 30 martie – 31 martie 202, oamenii legii  au fost identificaţi mai mulţi suspecţi care făceau trafic de droguri de mare risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *