Prima pagină » National » O țeavă de gaze a explodat într-o intersecție din București. Momentul a fost surprins de o cameră de bord
O țeavă de gaze a explodat într-o intersecție din București. Momentul a fost surprins de o cameră de bord

O țeavă de gaze a explodat într-o intersecție din București. Momentul a fost surprins de o cameră de bord

02 sept. 2024, 19:20,
în National

O explozie a avut loc astăzi pe Şoseaua Viilor din Bucureşti, în intersecția de pe strada Fabrica de Chibrituri către Piaţa Eroii Revoluţiei. În timpul unor probe de presiune cu aer la reţeaua de gaze naturale șoseaua pur și simplu s-a surpat.

„Astăzi, în jurul orei 14.30, în zona Şos.Viilor-Str. Constantin Istrati, în urma efectuării unor probe de presiune cu aer pe reţeaua de distribuţie a gazelor naturale, partea carosabilă a cedat în zona punctului de racord”, a anunţat Brigada Rutieră, citată de News.ro.

În urma exploziei, au fost aplicate restricţii de circulaţie pe Şos. Viilor, dinspre Str. Fabrica de Chibrituri către Piaţa Eroii Revoluţiei.

„În momentul de faţă nu există pericol de explozie. Echipa DistriGaz va rămâne la faţa locului pentru remedierea zonei afectate”, a precizat sursa citată.

Din fericire, în urma incidentului nu au fost înregistrate victime.

Precizările companiei de gaze

Potrivit reprezentanţilor Distrigaz Sud Reţele, incidentul a avut loc la o lucrare executată de o firmă terţă, pentru o extindere a reţelei de distribuţie a gazelor naturale. În momentul producerii incidentului nu existau gaze naturale pe conductă, lucrarea aflându-se în probă tehnologică cu presiune de aer.

„Echipele de intervenţie ale companiei s-au deplasat imediat la faţa locului şi au luat primele măsuri de siguranţă. În urma verificărilor nu au fost depistate pierderi de gaze naturale la locul incidentului.
Din primele cercetări, incidentul a avut loc la o lucrare executată de o firmă terţă, pentru o extindere a reţelei de distribuţie a gazelor naturale. În momentul producerii incidentului nu existau gaze naturale pe conducta respectivă, lucrarea aflându-se în probă tehnologică cu presiune de aer.
Menţionăm că firma executantă nu a făcut demersuri către Distrigaz Sud Reţele pentru cuplarea lucrării de extindere la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale aflată în funcţiune”, a transmis Distrigaz.

Sursa video: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *