Prima pagină » Local » O tânără, jefuită de doi indivizi pe o stradă din Iași! I-au luat cardul și i-au curățat contul! Judecătorii au decis condamnări în acest caz!
O tânără, jefuită de doi indivizi pe o stradă din Iași! I-au luat cardul și i-au curățat contul! Judecătorii au decis condamnări în acest caz!

O tânără, jefuită de doi indivizi pe o stradă din Iași! I-au luat cardul și i-au curățat contul! Judecătorii au decis condamnări în acest caz!

18 iul. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

O tânără a fost jefuită pe o stradă din Iași de doi indivizi. Procurorii spun că Robert Geosanu și Ramona Bălteanu i-au luat cardul victimei și i-au curățat contul! Judecătorii ieșeni au decis condamnări cu executare în acest caz. Prejudiciul a fost recuperat de tânără de la cei doi indivizi

O tânără, jefuită de doi indivizi pe o stradă din Iași! Cei doi au fost acuzați că i-au luat cardul victimei și i-au curățat contul! Judecătorii au decis condamnări în acest caz!
Astfel, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au decis ieri condamnarea lui Robert Geosanu la 4 ani de închisoare, pentru acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. În același dosar, instanța a condamnat-o pe Ramona Bălteanu la pedeapsa rezultantă de 4 ani și 6 luni de închisoare, pentru complicitate la infracțiunile amintite. De asemenea, judecătorii au dispus încetarea procesului pentru furt și complicitate la furt, pe motiv că a intervenit împăcarea părților.

„Ia act că persoana vătămată A.O.N. nu a mai solicitat pretenții civile de la inculpați, întrucât și-a recuperat prejudiciul”, au precizat magistrații ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Robert Geosanu și Ramona Bălteanu, acuzați că au jefuit o tânără pe o stradă din Iași, după ce au „filat-o”

Procesul lui Robert Geosanu și al Ramonei Bălteanu a început pe 27 ianuarie 2020. Cei doi cunoscuți ai oamenilor legii au fost astfel obligați să ofere explicații în fața judecătorilor, după ce au fost acuzați că ar fi jefuit o tânără pe o stradă din Iași. Anchetatorii au afirmat că, pe 17 noiembrie 2019, în intervalul orar 11:30 – 12:00, fiind ajutat de Ramona Bălteanu, Robert Geosanu a urmărit victima prin zona Podu Roș.

„Inculpatul a urmărit persoana vătămată A.O.N., care se deplasa în zona Podu Roș. Într-un moment prielnic, i-a sustras portofelul victimei din rucsacul pe care îl purta în spate, în care avea suma de 224 de lei, acte personale, un card bancar și un fragment de hârtie pe care se afla înscris codul PIN al cardului. Ulterior, inculpatul, folosind cardul aparținând persoanei vătămate, a efectuat șase operațiuni bancare, cauzând un prejudiciu de 4.300 de lei”, a afirmat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Tânăra, urmărită pe o stradă din Iași de Ramona Bălteanu

Anchetatorii au mai spus că Ramona Bălteanu l-a ajutat pe Robert Geosanu pe tot parcursul activității infracționale. Mai exact, aceasta a urmărit-o pe tânără prin zona Podu Roș, din municipiul Iași.

„Într-un moment prielnic, inculpata a asigurat paza, în timp ce inculpatul sustrăgea portofelul victimei din rucsacul pe care îl purta în spate. Ulterior, ea s-a deplasat la câteva bancomate, unde, de asemenea, a asigurat paza, în timp ce inculpatul a folosit cardul persoanei vătămate și a efectuat operațiuni bancare”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Acum, urmează a se vedea dacă cei doi indivizi vor contesta sau nu sentința emisă de judecători. În eventualitatea în care o vor contesta, magistrații din cadrul instanței superioare vor decide ce se va întâmpla în continuare în acest caz, în care o tânără a fost jefuită pe o stradă din Iași, fiind lăsată fără niciun leu pe card.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`