Prima pagină » Local » O tânără focoasă a încercat să-i păcălească pe magistrații ieșeni! Nu i-a ieșit pasiența, iar acum tremură la gândul unei posibile condamnări! (Exclusiv)
O tânără focoasă a încercat să-i păcălească pe magistrații ieșeni! Nu i-a ieșit pasiența, iar acum tremură la gândul unei posibile condamnări! (Exclusiv)

O tânără focoasă a încercat să-i păcălească pe magistrații ieșeni! Nu i-a ieșit pasiența, iar acum tremură la gândul unei posibile condamnări! (Exclusiv)

25 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

O femeie din Iași va da ochii cu magistrații, după ce a fost acuzată de favorizarea făptuitorului și inducerea în eroare a organelor judiciare. Mihaela Andrada Aștefănoaei a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. Tânăra ar fi încercat să ajute o persoană să scape de acuzația de tentativă de omor

O tânără focoasă a încercat să-i păcălească pe magistrații ieșeni! Femeii nu i-a ieșit pasiența, iar acum tremură la gândul unei posibile condamnări!
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au trimis-o recent în judecată pe Mihaela Andrada Aștefănoaei. Acuzațiile aduse de anchetatori în acest caz: favorizarea făptuitorului și inducerea în eroare a organelor judiciare. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Mihaela Andrada Aștefănoaei a vrut să îi păcălească pe magistrații ieșeni

Ieșeanca Mihaela Andrada Aștefănoaei a intrat în vizorul anchetatorilor la finele lunii iunie a anului trecut. Oamenii legii au menționat că tânăra ar fi depus o plângere penală și ar fi dat o declarație de martor prin care a încercat să inducă în eroare magistrații.

„Prin intermediul plângerii penale depuse pe data de 24 iunie 2020, dar și potrivit depoziției oferite în calitate de martor pe data de 27 iulie 2020, în fața judecătorului, în dosarul Tribunalului Iași, inculpata a formulat sesizări neconforme cu realitatea”, au afirmat procurorii ieșeni.

Ce au spus anchetatorii despre situația în care a fost implicată tânăra focoasă

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au mai afirmat că tânăra focoasă ar fi încercat să îi inducă în eroare pe magistrați.

„Inculpata a modificat situația de fapt prin susțineri contrare faptelor petrecute în realitate. Scopul a fost acela de a împiedica sau îngreuna tragerea la răspundere penală a inculpatului T.D., arestat preventiv și trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor”, au încheiat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Acum, urmează ca judecătorii ieșeni să descâlcească ițele. Magistrații din cadrul Tribunalului Iași vor asculta ce au de spus părțile implicate, pentru a putea lua o hotărâre în acest caz, în care o tânără focoasă este acuzată că a încercat să îi păcălească pe anchetatori. De remarcat este faptul că astfel de cazuri, în care ieșenii sunt acuzați de favorizarea făptuitorului și inducerea în eroare a organelor judiciare, sunt destul de rar întâlnite pe rolul instanțelor de judecată.

Totuși, au mai existat cazuri în care diverse persoane din județul Iași au fost acuzate de comiterea uneia sau a alteia dintre cele două infracțiuni menționate anterior. De altfel, în urmă cu mai bine de un an, un polițist a fost reținut de procurorii DIICOT pentru instigare la favorizarea infractorului. Acesta ar fi determinat o persoană vătămată într-un alt dosar să revină asupra declarațiilor date, pentru a împiedica tragerea la răspundere a unui alt polițist, arestat în dosarul respectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`