Prima pagină » National » O tânără din Ucraina enumeră dezavantajele vieții în România. ”Nu există bomboane și dulciuri gustoase”

O tânără din Ucraina enumeră dezavantajele vieții în România. ”Nu există bomboane și dulciuri gustoase”

29 iul. 2024, 08:52, 8 ,
în National

O tânără din Ucraina, stabilită în Brașov, a postat un videoclip pe TikTok în care a împărtășit perspectivele sale privind dezavantajele trăitului în România comparativ cu Ucraina.

În videoclipul său, tânăra a subliniat patru aspecte principale pe care le consideră dezavantaje. Primul este sistemul medical din România, pe care l-a găsit mai puțin accesibil decât în Ucraina, menționând că în Ucraina este mai simplu și rapid să faci o programare la medic, inclusiv online, scrie stiridiaspora.ro.

”Bună! Sunt ucraineancă și vreau să vă povestesc care sunt dezavantajele, din punctul meu de vedere, a României față de Ucraina. Pe primul loc se află medicina. La noi este mult mai ușor și mai repede să faci o programare la medic. Poți să faci o programare chiar și online prin aplicație.”

”În România totul este mai scump”
Al doilea dezavantaj menționat este lipsa bomboanelor cu ciocolată de calitate și a deserturilor satisfăcătoare în cafenele, în comparație cu Ucraina, unde aceste produse sunt, în opinia ei, mult mai gustoase.

”Deserturi și dulciuri. Nu există în România bomboane cu ciocolată delicioase iar deserturile din cafenea nu sunt gustoase, chiar dacă arată foarte bine.”

În ceea ce privește industria frumuseții, tânăra consideră că aceasta este mai bine dezvoltată și modernă în Ucraina decât în România. ”Sfera frumuseții. La noi, sfera înfrumusețării este mult mai modernă și mult mai bine dezvoltată.

În cele din urmă, ea a observat că prețurile sunt mai ridicate în România, ceea ce constituie un alt dezavantaj major pentru ea. ”Și ultimul dezavantaj. În România totul este mai scump”, a exclamat ucraineanca.

Reacția românilor. ”Românii nu pot accepta o părere”
Reacțiile românilor la videoclipul respectiv au fost variate. Unii au recunoscut diferențele de costuri și au sugerat că, în România, deși prețurile sunt mai mari, salariile sunt și ele mai ridicate. Alții au subliniat că aspectele menționate sunt subiective și legate de preferințe personale.

”Ai dreptate! Eu merg des în Ucraina.”

”Este totul în România, tot ce-ți dorești, doar ca trebuie sa plătești. Am dreptate?”

”Sigur nu ai intrat în cafenele și cofetăriile care au dulciuri bune.”

”Mai scump, dar și salariile sunt mult mai mari.”

”Asta cu prețurile mai mari poate fi adevărată, dar restul din cele enumerate sunt strict o chestiune de gust.”

”Depinde de unde cumperi. Referitor la ciocolata.Sunt locuri chic unde sunt și foarte scumpe. La deserturi cam sărăcie pe la noi.. Nouă ne place gratarul.”

”În afară de costurile de zi cu zi, restul sunt subiective, tine de gusturi și preferințe, simplu.”

”Du-te înapoi în Ucraina atunci, nu mai sta în România.”

”Românii nu iau acest video în mod negativ, dimpotrivă, trebuie să adoptăm aspecte pozitive unul de celălalt, astfel încât nișele țării să se dezvolte.”

”În România mai nou totul e mai scump. O parte din taxele plătite se duc către voi. Nu o zic ca o răutate, dar majoritatea oamenilor o duc greu.”

”Să știi că românii nu acceptă o părere”

”Da, dar laptele, iaurtul, smântâna au un gust mai bun decât în Ucraina.” a comentat o ucraineancă iar autoarea videoclipului i-a răspuns afirmativ, fiind de acord.

@iraromana Які мінуси з моєї точки зору має Румунія у порівнянні з Україною @Română by Ira #limbaromână #румунська #вчурумунську #romana #румунськамова #румуніяукраїна🇷🇴❤️🇺🇦 #limbaromana #румынскийязык ♬ оригінальний звук – Română by Ira

Comentarii
  • Daca nu ii convine se se duca acasa la ea nu sa faca mofturi in romania mars acasa!

  • de unde pot sa cumpar iaurt de ucraina?

  • Are perfecta dreptate, dar a omis ceva: moldovenii – aia din romania – nu au decat un singur desert traditional. Unul singur! Poale-n brau. Neam de tarani saraci.

  • Inca mai esti pe aici, nu ai plecat in Ucraina? Duuuuu-te. Nici o paguba.

  • PLM cat mai stai pe aici sarantocule la acest neam de moldoveni saraci? Ce cotonogeala o sa ii tu intro zi , mancane-ai kaktul cu toata familia ta de idioti sarantoci! faci cam scandaluri pe acest ziar si ne atati prea mult si intr-o zi o sa iei o cafteala de o sa treci Prutul zburand, mizerie ce esti

  • In occident toate bomboanele sun foarte bune si fff dulci si in america , du-te acolo. De ce stai aici in Romania? Ucraina e tara ta, acolo ti-e locul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *