Prima pagină » International » O tânără din Italia a primit, din greşeală, șase doze de vaccin Pfizer. Cum se simte femeia
O tânără din Italia a primit, din greşeală, șase doze de vaccin Pfizer. Cum se simte femeia

O tânără din Italia a primit, din greşeală, șase doze de vaccin Pfizer. Cum se simte femeia

10 mai 2021, 15:44,
Elena Nicoleta Bujor, în International

Un incident s-a produs într-un spital din Toscana, Italia. O tânără, în vârstă de 23 de ani, a primit din greşeală duminică, 9 mai 2021, nu mai puţin de şase doze de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech.

Tânăra se afla în aceste momente plasată sub observaţie, insă starea ei de sănătate este una bună, a informat luni, 10 mai 2021, agenţia AGI, relatează AFP.

O asistentă i-a injectat 6 doze de vaccin unei tinere din Italia

O asistentă a greşit şi i-a injectat unei tinere din Italia nu mai puţin de 6 doze de vaccin anti-Covid-19 în loc să-i administreze rezidentei o singură doză de vaccin. Cadrul medical i-a injectat întregul flacon, potrivit aceleiaşi surse. Potrivit AGI, studiile privind o posibilă supradoză cu serul Pfizer/BioNTech s-au oprit la patru doze injectate în acelaşi timp, acest caz de şase doze fiind necunoscut în literatura medicală.

Greșeli ale personalului medical din centrele de vaccinare anti-Covid-19

Reamintim faptul că aceasta nu este singura greșeală făcută de o persoană care face parte din echipa de vaccinare a unui centru din străinătate.

O asistentă medicală este investigată de forţele de ordine din Germania după ce a injectat şase persoane cu soluţie salină în locul vaccinului anti-COVID-19 pentru a ascunde în acest mod că a spart din greşeală un flacon de vaccin Pfizer-BioNTech.

Autorităţile le-au cerut celor 200 de persoane vaccinate săptămâna trecută la un centru de vaccinare al Crucii Roşii germane din landul Saxonia Inferioară să se prezinte imediat pentru teste de anticorpi, pentru a identifica cele şase persoane cărora li s-a injectat numai soluţie salină.

Vaccinul trebuie diluat

Conform specialiștilor în domeniu, vaccinul Pfizer-BioNTech trebuie diluat cu soluţie salină înainte de a fi administrat. Dar respectiva asistentă a scăpat şi a spart din greşeală un flacon de vaccin. Mai târziu, ea a mărturisit acest lucru unui coleg, care a dat alarma. Femeia a declarat că motivul gestului ei a fost să evite informarea cuiva despre fiola scăpată, afirmă poliţia.

În urma acestui incident, autorităţile locale au introdus regula celor patru ochi pentru a se asigura că în centrul de vaccinare nu se întâmplă ca o persoană să fie singură în timp ce manipulează flacoanele de vaccin.

În Franţa, 140 de persoane venite săptămâna trecută la vaccinare într-un centru din nord-estul ţării au primit din greşeală o injecţie cu soluţie salină în locul serului Pfizer-BioNTech.

Vaccinul scade rata de transmitere a virusului

O singură doză de vaccin Pfizer sau AstraZeneca poate reduce transmiterea coronavirusului cu aproximativ jumătate în aceeaşi familie, unde riscul de contaminare este uriaşă, conform unui studiu al agenţiei engleze de sănătate publică. Acest nivel de protecţie, observat în jurul celei de-a paisprezecea zi după vaccinare, este similar indiferent de vârsta persoanei vaccinate sau a membrilor familiei.

Familiile sunt considerate a fi locuri cu „risc ridicat” în ceea ce priveşte transmiterea şi „rezultate similare ar putea fi observate în locuri cu riscuri similare de transmitere, cum ar fi locuinţele comune şi închisorile”.

Locuitorii Poloniei au fost vaccinaţi cu tratament anti-riduri în locul serului Pfizer

Majoritatea populaţiei preferă vaccinul anti-Covid-19 Pfizer, în Polonia respectiv Mexic serul se vindea la negru pe internet cu 1.000 de dolari bucata. În Polonia vaccinul era contrafăcut, fiind înlocuit cu tratament anti-riduri, iar în Mexic 80 de persoane s-au imunizat cu acesta. Din fericire nu s-a constatat nici o reacţie adversă după administrarea acestui vaccin contrafăcut, în schimb nu-i protejează de coronavirus.

Vaccinurile false au fost găsite în lăzi frigorifice unde se depozitau băuturi răcoritoare, iar data de exipirare şi numărul de lot erau false. În februarie autorităţile au fost puse în temă cu privire la faptul că în Mexic s-ar vinde vaccinuri Pfizer false. Autorităţile cercetează un lot de 6.000 de doze Sputnik, care au fost confiscate în luna martie, pentru a vedea dacă sunt false.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *