Prima pagină » Titlurile zilei » O tânără din Iași vinde abonamente pentru slăbit oamenilor de afaceri, IT-iștilor și medicilor. Abia face față cererilor din partea clienților. Meniurile costă între 1.580 și 4.266 de lei FOTO (Exclusiv)

O tânără din Iași vinde abonamente pentru slăbit oamenilor de afaceri, IT-iștilor și medicilor. Abia face față cererilor din partea clienților. Meniurile costă între 1.580 și 4.266 de lei FOTO (Exclusiv)

23 iul. 2021, 02:00,
Raluca Costin, în Titlurile zilei

Oana Maftei a investit 20.000 de euro într-o afacere de succes, cu mâncare sănătoasă. Pasionată de bucătărie, tânăra antreprenoare în vârstă de 34 de ani, din Iași, a început timid, cu livrarea preparatelor gătite în stil mediteraneean, însă, acum, vinde 40 de abonamente lunar. IT-iștii, medicii și oamenii de afaceri sunt clienții fideli ai Aromazen

Oana Maftei, o tânără antreprenoare din Iași, a pus bazele unei afaceri cu mâncare sănătoasă în 2015, după ani în care s-a perfecționat prin participarea la diverse cursuri de specializare.

„Am muncit ca spălător de vase, apoi într-un call-center și, în cele din urmă, am făcut și cursul de bucătar. Eu am fost mereu pasionată de bucătărie. În 2011 mi-a venit ideea să investesc într-o astfel de afacere, însă, până în 2015, am făcut cursuri de perfecționare. Tot atunci m-am înscris la un concurs cu planul meu de afaceri și am câștigat vreo 2.500 de euro, bani care să mă ajute să mă specializez în domeniu, să învăț cât mai multe, să fac niște cursuri de perfecționare. Banii pentru afacere i-am avut, practic, din împrumuturi bancare. Cred că am investit aproximativ 20.000 de euro la început, iar tot ce am câștigat am reinvestit. Noi ne-am dezvoltat treptat și pot să spun că, acum, suntem pe profit”, susține Oana Maftei, cea care a fondat Aromazen.

Oana Maftei, o tânără din Iași, a investit într-o afacere de succes cu mâncare sănătoasă

Oana Maftei a pornit la drum plină de speranță, însă, pentru că ieșenii nu erau obișnuiți să comande mâncare sănătoasă, nu a avut vânzări masive atât de repede precum se aștepta.

„Am luat prima comandă în martie 2015. Era destul de greu la început, pentru că ceea ce facem noi, conceptul de mâncare sănătoasă, nu era foarte cunoscut. Primii clienți au fost rudele, prietenii, cunoștințele, iar, apoi, am avut comenzi din partea altor clienți. Noi am trecut de la partea de catering, pe care o făceam la început, la abonamentele pe comandă, la cele pentru slăbit, dar și la produsele naturale, sănătoase, pe care le vindem în magazinele cu care colaborăm. Acum avem în jur de 40 de abonamente lunare, cu meniuri prestabilite, în funcție de opțiunile clienților, și vindem preparate sănătoase, proaspete, în 6 magazine din Iași”, mai spune Oana Maftei.

Afacerea Aromazen s-a dezvoltat foarte bine în plină pandemie de COVID-19, când a crescut numărul comenzilor pentru livrarea preparatelor la domiciliu, mai ales de sărbători. Meniurile pentru slăbit costă între 1.580 de lei și 4.266 de lei pe lună. Acestea includ micul dejun, prânz, gustare și cină.

Oana Maftei: „Clienții noștri sunt oameni de afaceri, IT-iști, medici…”

Dacă în primul an în care a fondat Aromazen Oana Maftei avea un singur angajat, acum, în bucătăria din Iași lucrează alte trei persoane și se mai fac angajări.

„Nu găsim pe nimeni acum ca ajutor de bucătar. Nu știu ce se întâmplă… Noi folosim stilul mediteraneean la prepararea mâncării. Acesta consider că e unul dintre cele mai sănătoase stiluri alimentare. Adaptăm rețetele și pentru persoanele care nu consumă carne, iar, în ultimii ani, am avut cereri pentru abonamente și din partea persoanelor vegetariene. Clientul nostru este persoana care nu are timp să gătească. Clienții noștri sunt oameni de afaceri, IT-iști, medici, persoane care vor să slăbească sau care vor să se mențină în formă, să mănânce sănătos. De anul acesta colaborăm cu diverse magazine în care livrăm preparate precum burger cu quinoa sau burger de vită. Colaborăm cu producătorii locali pentru furnizarea legumelor și fructelor și, acum, ne axăm pe produsele vândute în magazine”, a încheiat Oana Maftei.

Cifra de afaceri înregistrată de Aromazen SRL în anul 2020 a fost de jumătate de milion de lei. O altă afacere a unei tinere de succes este cea a ieșencei Oana Rasiga, care a deschis un restaurant pe roți în Copou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *