Prima pagină » Local » O tânără din Iași și-a băgat în sutien bijuteriile, ca să nu fie descoperite de mascați! La percheziții, anchetatorii au găsit în sânul fetei coliere semnate de Louis Vuitton, Bvlgari și Versace. Întreg scandalul a izbucnit de la un anunț postat pe OLX
O tânără din Iași și-a băgat în sutien bijuteriile, ca să nu fie descoperite de mascați! La percheziții, anchetatorii au găsit în sânul fetei coliere semnate de Louis Vuitton, Bvlgari și Versace. Întreg scandalul a izbucnit de la un anunț postat pe OLX

O tânără din Iași și-a băgat în sutien bijuteriile, ca să nu fie descoperite de mascați! La percheziții, anchetatorii au găsit în sânul fetei coliere semnate de Louis Vuitton, Bvlgari și Versace. Întreg scandalul a izbucnit de la un anunț postat pe OLX

15 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Doi ieșeni au fost pedepsiți de către judecători, după ce au fost acuzați că au tras o țeapă. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași i-au condamnat pe Cătălin Stănescu și pe Ionel Stănescu la câte 1 an și 6 luni de pușcărie, pentru înșelăciune. Anchetatorii susțin că unele dintre bijuteriile de firmă luate de cei doi de la un vânzător au fost găsite în sânul unei tinere, la perchezițiile efectuate de oamenii legii

O tânără din județul Iași și-a băgat bijuterii în sutien, pentru a nu fi descoperite de „mascați” la percheziții! Anchetatorii au găsit în sânul fetei coliere semnate de Louis Vuitton, Bvlgari și Versace. Totul a pornit de la un anunț postat pe OLX. În urma incidentului, doi ieșeni au fost pedepsiți de către judecători, după ce au fost acuzați că au tras o țeapă.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași i-au condamnat la finele săptămânii trecute pe Cătălin Stănescu și pe Ionel Stănescu la câte 1 an și 6 luni de pușcărie, pentru înșelăciune.

„Instanța îi obligă pe inculpații Ionel Stănescu și Cătălin Stănescu, în solidar, să îi plătească părții civile M.M. suma de 55.120 de lei, cu titlu de daune materiale”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Cătălin Stănescu și Ionel Stănescu, acuzați că au tras o țeapă

Procesul lui Cătălin Stănescu și Ionel Stănescu a început pe data de 26 mai 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată sub acuzația de înșelăciune.

„În ziua de 14 decembrie 2019, în intervalul orar 12:30 – 17:00, inculpații, sub pretextul unor cumpărători de bună-credință, au indus-o în eroare pe persoana vătămată, prin aceea că s-au oferit să cumpere un număr total de 14 bijuterii din aur cu marca 585 (14 karate), în greutate totală de 281,84 g, iar, după ce au intrat în posesia bijuteriilor și motivând că doresc să verifice autenticitatea acestora la o casă de amanet, fără ca persoana vătămată să-i poată însoți, și le-au însușit, cauzând astfel un prejudiciu estimat la suma de 43.685 de lei”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Aceștia au constatat că, anterior zilei de 14 decembrie 2019, victima a postat pe site-ul OLX.ro un anunț prin care oferea spre vânzare 14 bijuterii din aur, respectiv 9 piese coliere / lanțuri, 2 brățări și 3 inele / verighete. Pe 14 decembrie 2019, în jurul orei 13:00, vânzătorul și soția lui s-au întâlnit în parcarea magazinului Metro cu 3 bărbați de etnie rromă, dintre care două persoane identificate ca fiind Cătălin Stănescu și Ionel Stănescu. Aceștia din urmă s-au oferit să cumpere cele 14 piese de bijuterii din aur, dar i-au solicitat bărbatului verificarea autenticității bijuteriilor la o casă de amanet. Victima a fost de acord cu condiția ca verificarea să aibă loc în prezența sa, dar, invocând diverse motive, cei doi membri ai clanului Stănescu i-au cerut acesteia să nu participe la verificarea bijuteriilor.

O tânără din Iași și-a băgat în sutien bijuteriile, ca să nu fie descoperite de „mascați”!

Anchetatorii au mai afirmat că unul dintre cei doi membri ai clanului Stănescu a plecat cu bijuteriile, susținând că merge să le verifice. Astfel, individul a luat bijuteriile, printre care se aflau un colier de damă Louis Vuitton, un lanț bărbătesc Versace și verighete Bvlgari, și a plecat. Ulterior, acesta s-ar fi întors la Metro, dar fără bijuteriile respective. Mai mult, cei doi i-ar fi promis vânzătorului că îi vor da banii în zilele următoare, numai că acest lucru nu s-ar fi întâmplat.

În discuțiile telefonice ulterioare, Ionel Stănescu a amânat în mod repetat returnarea bijuteriilor sau a contravalorii acestora. Ulterior, vânzătorul a depus o plângere la Poliție. Oamenii legii au efectuat percheziții.

„Asupra numitului I.S., care a fost imobilizat în timp ce încerca să se sustragă percheziției, au fost identificate mai multe bijuterii cu caracteristici similare. Potrivit procesului-verbal de efectuare a percheziției domiciliare din data de 16 aprilie 2020, unele dintre bijuterii au fost descoperite cu ocazia controlului corporal efectuat asupra numitei I.S. (fiica inculpatului Cătălin Stănescu – n.r.), acestea fiind ascunse în sutien. Se constată că membrii familiei Stănescu aveau cunoștință despre faptul că bijuteriile deținute provin din săvârșirea de infracțiuni, acesta fiind motivul pentru care I.S. a ascuns bijuteriile”, au subliniat oamenii legii.

„Ce, a luat aurul tot?!”

Anchetatorii susțin că familia Stănescu știa despre proveniența ilicită a bijuteriilor, aceeași concluzie fiind dedusă și din conversația purtată de către fiul lui Cătălin Stănescu cu sora sa, după perchezițiile efectuate pe data de 16 aprilie 2020:
Sora: – Alo!
Fratele: – Ce, a luat aurul tot?!
Sora: – L-a luat, mânca-te-ar pricazul!
Fratele: – Tot?
Sora: – Da, așa mi se pare!
Fratele: – Dar nu ți-a zis nimeni nimic?
Sora: – Du-te, că sunt aici!
La audieri, cei doi nu au recunoscut comiterea infracțiunii. Mai mult, ei au afirmat că i-ar fi dat vânzătorului o parte din bani, iar persoana vătămată ar fi fost de acord ca bijuteriile să rămână la ei, urmând să se întâlnească peste două săptămâni pentru a achita diferența de preț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`