Prima pagină » Local » O tânără din Iași se află în stare gravă la Spitalul Lețcani din Iași! Aceasta a fost diagnosticată cu SIDA și Covid-19
O tânără din Iași se află în stare gravă la Spitalul Lețcani din Iași! Aceasta a fost diagnosticată cu SIDA și Covid-19

O tânără din Iași se află în stare gravă la Spitalul Lețcani din Iași! Aceasta a fost diagnosticată cu SIDA și Covid-19

31 mart. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

O tânără de 26 de ani din Iași, infectată SARS-CoV-2 și SIDA, se află în stare gravă la Spitalul Lețcani din Iași. Medicii sunt rezervați cu privire la evoluția stării ei de sănătate. Ieșeanca este internată în secția ATI, conectată la două surse de oxigen

După mai multe investigații în mai multe spitale din Iași, o tânără de 26 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase cu test PCR Covid-19 pozitiv și test SIDA pozitiv. Aceasta a fost internată în cadrul unității medicale în urmă cu câteva zile.

”Pacienta în vârstă de 26 de ani, cunoscută cu afecțiuni ginecologice, externată din Clinica III Chirugie a Spitalului «Sf Spiridon» Iași, unde a urmat tratament conservator pentru sindromul subocluziv. Ulterior, a fost internată în Spitalul de Pneumoftiziologie Iași pentru dispnee, tuse seacă, inapetență, astenie fizică. A fost externată la cerere, efectuându-se un test RT PCR SARS-CoV-2 în data de 25.02.2022, cu rezultat pozitiv. După rezultatul pozitiv, a fost internată în data de 26 februarie 2022 în Spitalul Clinic de Boli Infectioase «Sf Parascheva» Iași”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva”, Iași.

Tânăra din Iași aflată în stare gravă prezenta o multitudine de simptome la internare

Medicii ieșeni au preluat-o pe tânăra în stare de astenie, cu tuse seacă, stare febrilă. Cu greu au reușit să o stabilizeze. Specialiștii au hotărât transferarea ei în compartimentul HIV/SIDA, unde a primit tratament specific, însă starea ei a rămas neschimbată.

”La internare, pacienta prezenta stare generală influențată, cu status subponderal, astenie, tuse seacă, tranzit intestinal fiziologic, diureză prezentă, abdomen nedureros spontan sau la palpare. Paraclinic se decelează sindrom anemic, sidrom inflamator, leucopenie, iar imagistic pulmonar-o ușoară accentuare a desenului pulmonar în lobii inferiori, minime modificări interstițiale, fără leziuni focale. În a 8-a zi de spitalizare, prezintă un puseu febril pănă la 38,8 grade Celsius, care s-a repetat zilnic în următoarea săptămână, asociind fenomene de desaturare. A primit antibioterapie, corticoterapie. În urma unei reevaluări și a unui test cu rezultat pozitiv SIDA, pacienta a fost redirecționată în compartimentul HIV/SIDA. La preluarea în compartimentul HIV/SIDA pacienta era conștientă, cooperantă, afebrilă, prezenta tuse productivă, astenie, abdomen sensibil la palpare, scaune diareice multiple, motiv pentru care se inițiază tratamentul cu Vancomicina 125 mg/6h”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva”, Iași.

Pacienta a fost internată în secția ATI

În ciuda eforturilor făcute de medici, starea tinerei a rămas una gravă, fiind internată în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Mobil de la Lețcani. Pacienta a necesitat ventilație mecanică non-invazivă pe două surse.

”În urma mai multor evaluări în perioada internării se decide transferul la Spitalul Mobil Lețcani, secția ATI. La admisia în secția ATI, pacienta este conștientă, cooperantă, afebrilă, dispneică, polipneică, cu travaliu respirator important. Se inițiază ventilație mecanică non-invazivă. A doua zi este conectată la două surse cu flux maximal. În data de 30 martie 2022 devine febrilă până la 38,2 grade Celsius”, a încheiat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva”, Iași.

Medicii sunt rezervați cu privire la evoluția stării de sănătate a tinerei din Iași care a ajuns în stare gravă la spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *