Prima pagină » Local » O tânără din Iași, prinsă băută și fără permis la volan! Ce măsuri au luat polițiștii față de aceasta? 

O tânără din Iași, prinsă băută și fără permis la volan! Ce măsuri au luat polițiștii față de aceasta? 

10 iun. 2022, 02:00, 2 ,
Violina GORCINSCHI în Local

Polițiștii ieșeni au oprit pentru control o șoferiță și au descoperit că era băută și fără permis de conducere. Tânăra ar fi consumat băuturi alcoolice înainte de a urca la volan și ar fi trecut cu vederea faptul că nu are carnet de conducere. Aceasta a fost dusă de oamenii legii la spital, pentru a i se verifica nivelul de alcool din sânge, iar acum este cercetată pentru comiterea a două infracțiuni.

O femeie în vârstă de 29 de ani din Iași a fost surprinsă de oamenii legii băută și fără permis conducând un autovehicul. Tânăra ar fi ignorat unele dintre cele mai importante reguli de circulație și, acum, va suporta consecințele legii.

Aceasta a fost oprită de polițiști și, pentru că mirosea a alcool, a fost pusă să sufle în etilotest. Oamenii legii au descoperit că alcoolul consumat de aceasta depășește cu mult limitele legale admise. Acum, tânăra s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui autoturism fără permis.

o bere in mana unei persoane

Tânăra de 29 de ani consumase mult alcool înainte de a urca la volan

Polițiștii ieșeni au dat în trafic de o șoferiță băută și fără permis de conducere

 un vitezometru 

Un bărbat care circula cu viteză ar fi consumat alcool înainte de a şofa

În noaptea de 8 spre 9 iunie 2022, agenții de la Secția IV de Poliție Rurală Miroslava au oprit o mașină pentru un control de rutină. La volan se afla o ieșeancă în vârstă de 29 de ani, care mirosea a alcool. Bănuitori, oamenii legii au pus-o să sufle în aparatul de măsurare a nivelului de alcool. Pe lângă faptul că nu ar fi avut voie să se urce la volan cu acea cantitate de băuturi alcoolice consumate, aceștia i-au mai descoperit o problemă.

„Întrucât mirosea a alcool, tânăra a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost dusă la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânăra nu deține permis de conducere”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Femeii i s-a întocmit un dosar penal, fiind bănuită de săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis.

masina de politie 

Polițiștii au găsit șoferi beți în localitățile Podu Iloaiei și Miroslava

Un vitezoman din Iași, descoperit cu alcoolemie peste limite

o masina distrusa 

Recenta tragedie de la Lețcani a fost cauzată tot de viteză și consum de alcool

Tot recent, angajații de la Serviciul Rutier Iași au oprit o mașină care circula cu o viteză peste limita legală. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest și i-a fost descoperită valoarea de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.  „În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și a altor substanțe”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Acum, ieșeanul vitezoman va trebui să suporte consecințele legii dacă se dovedește că este vinovat.

Recent, reporterii BZI au prezentat un caz în care consumul de alcool la volan a avut un final tragic. La sfârșitul lunii mai 2022 a avut loc un accident grav în localitatea Lețcani, în urma căruia un tânăr în vârstă de doar 18 ani a decedat, fiind carbonizat. Șoferul suspectat de uciderea băiatului ar fi urcat la volan cu o alcoolemie de 0,8 la mie și ar fi mers cu viteză, în final pierzând controlul volanului și intrând cu autoturismul într-un copac. Acum, o șoferiță băută și fără permis a intrat în vizorul polițiștilor.

Comentarii
  • Rugam Politia Rutiera sa mai patruleze si pe strazi.

  • La Inchisoare

    trebuia bagata de racoare macar pt 30 de zile intrucat prezinta pericol public. legile trebuiesc modificate si aplicate. de exemplu, celor care conduc beti sau fara permis, la a doua abatere sa li se confiste si masina, plus desigur, inchisoare!!! fara suspendare iar munca in folosul comunitatii sa fie munca grea, la lopata, sa construiasca ceva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`