Bucătarul casei regale din Belgia a creat o prăjitură, alături de o tânără din Iași, care va fi scoasă la vânzare
La începutul lunii octombrie 2024, ieșeanca Ana-Maria Airinei și-a deschis o cofetărie în orașul Menen, din Belgia. Numele cofetăriei este „Airinei Ana Maria Luxury Homemade Pastry”, iar în câteva luni, mulți oameni au fost interesați de produsele sale. Astfel, Ana-Maria și-a făcut curaj și l-a sunat pe Chef-ul Andy Van de Gucht, care gătește pentru casa regală din Belgia.
Tânăra din Iași a gătit cu un bucătar celebru din Belgia
Ana-Maria Airinei i-a făcut o propunere lui Andy Van de Gucht, iar în urmă cu câteva zile, acesta a venit la cofetăria ieșencei. Andy Van de Gucht este un bucătar extrem de apreciat în Belgia. Acesta vorbește și româna, deoarece mama sa este din România.
„O prietenă mi-a trimis un mesaj, că l-a văzut pe Chef-ul Andy Van de Gucht că a participat la Chefi la Cuțite în România. El este jumătate român, jumătate belgian, este foarte cunoscut aici. Mi-am făcut curaj și l-am contactat pentru a îi propune să facem un masterclass la mine în laborator. El vorbește destul de bine în română, deși a crescut doar în Belgia; era foarte apropiat de bunicii din România. A fost de acord și, până la urmă, a venit să facem o prăjitură împreună”, povestește Ana-Maria Airinei.
Deși are doar 29 de ani, belgianul are o mare experiență în bucătărie. Acesta a lucrat în diferite restaurante cu stele Michelin, iar acum gătește pentru regalitățile din Belgia. Andy Van de Gucht a participat recent și la Chefi la Cuțite, unde a primit un cuțit de aur.
„Am avut mari emoții, el lucrează în restaurante cu stele Michelin, are mare experiență la 29 de ani. Culmea, noi am făcut o prăjitură, dar am învățat de la el cum să tai legumele. Totuși, am învățat foarte multe lucruri de la el, cum să fac o tartă corect, un caramel potrivit. El este un om foarte prietenos și modest, e foarte plăcut să lucrezi cu el, chiar e o companie deosebită. Am discutat și va mai veni în toamnă, din nou, în laboratorul meu să colaborăm”, a mai spus ieșeanca.
Prăjitura va fi scoasă la vânzare
Creația celor doi va fi scoasă zilele următoare la vânzare, în cofetăria Anei-Maria. Ieșeanca i-a impresionat pe clienții săi cu prăjiturile sale, iar oamenii sunt foarte interesați de ce va apărea nou la raft.
„Am făcut împreună o tartă cu mere și vanilie, cu un strat de pralină. Chiar sunt mulțumită de cum a ieșit. Vom scoate prăjitura vinerea aceasta (11 aprilie – n.r.) la vânzare, se numește «Andy vdg», de la numele chef-ului. Sincer, încă nu m-am gândit la preț, trebuie să calculez ingredientele folosite și tot procesul ca să pot avea profit, dar voi stabili zilele acestea”, a încheiat Ana-Maria.
Tânăra din Iași așteaptă următoarea lecție alături de bucătarul casei regale din Belgia și speră că, la un moment dat, va reuși să ajungă la un nivel asemănător ca al marelui bucătar.
Așteptăm știri emoționate despre ieșeanca femeie de serviciu de succes care are o colaborare fructuasă cu renumita femeie de serviciu a casei regale britanice și cum au inventat ele o nouă mișcare de mop
Are fata de bucatar cam cum aveau fete de tobosari aia de bateau teatral in clipurile lui Blue System. Daca ai fi oprit negativul si cuplai pe amplificare era turnul Babel acolo.
Asa si asta. Foarte convingator.
O fi soferul bucatarului, anume un var mai tanar.