Prima pagină » International » O tânără de 25 de ani riscă să moară la fiecare sărut! Care este afecțiunea rară cu care se confruntă aceasta
O tânără de 25 de ani riscă să moară la fiecare sărut! Care este afecțiunea rară cu care se confruntă aceasta

O tânără de 25 de ani riscă să moară la fiecare sărut! Care este afecțiunea rară cu care se confruntă aceasta

07 oct. 2024, 10:31,
Cătălina IURAȘCU în International

O tânără de 25 de ani riscă să moară la fiecare sărut. O sărutare inocentă pe buze poate fi fatală pentru Caroline Cray Quinn, care se confruntă cu această afecțiune de ani de zile.

Caroline, în vârstă de 25 de ani din Boston, Massachusetts, suferă de sindromul activării mastocitelor (MCAS), o afecțiune rară care afectează aproximativ una din 150.000 de persoane. MCAS este o tulburare care determină celulele sanguine să reacționeze inadecvat la anumite alimente, parfumuri și alți potențiali factori de mediu. Astfel, tânăra de 25 de ani riscă să moară la fiecare sărut.

O tânără de 25 de ani riscă să moară la fiecare sărut

Afecțiunei lui Caroline este atât de gravă încât poate consuma doar două alimente: ovăz și o formulă nutrițională special pregătită. Orice alt aliment ar putea provoca o reacție alergică potențial fatală. Chiar și sărutul cu cineva care a mâncat alimente la care este alergică ar putea declanșa o reacție periculoasă, complicându-i viața amoroasă.

Astfel, ea a dezvoltat o serie de reguli stricte pe care orice potențial partener trebuie să le respecte înainte de a se săruta.

„Pentru ca cineva să mă sărute, nu poate mânca nimic cu trei ore înainte. De asemenea, nu poate consuma niciunul dintre cele șase alergeni anafilactici principali — arahide, nuci, susan, muștar, fructe de mare sau kiwi — cu 24 de ore înainte de a mă săruta. Și trebuie să-și perieze dinții înainte de a mă săruta”, a spus ea.

Ea a primit aceste reguli de la un membru al echipei sale medicale, după ce a întrebat întrebarea „neobișnuită și stânjenitoare”: „Pot să sărut un băiat?” Caroline a spus că, în mare parte, regulile s-au dovedit a fi de succes.

„A fost destul de simplu cu aceste reguli, dar am avut câteva reacții minore în timp ce sărutam pe cineva sau după. Gura îmi devine mâncărime, buzele și limba îmi sunt mâncărime, iar de îndată ce simt asta, mă opresc imediat și le spun că mă simt reactivă. Dacă este necesar, îmi perii imediat dinții și iau niște medicamente de urgență. Nu am avut niciodată reacții care să progreseze dincolo de un pic de roșeață și amețeală”, a povestit Caroline.

Ea are acum un prieten, Ryan, care, după cum spune, respectă regulile cu bucurie și a început să se bucure de aceleași mese ca și ea când sunt împreună. Deși Caroline a avut alergii alimentare severe în copilărie, a fost diagnosticată cu MCAS abia în 2017.

„Am avut alergii severe la arahide, nuci, susan, muștar și kiwi încă de la doi ani, dar în afară de asta eram perfect sănătoasă. M-am îmbolnăvit de MCAS în septembrie 2017, după ce o adevărată reacție alergică la contaminarea încrucișată cu nuci a declanșat o serie de episoade anafilactice la alimente la care nu eram alergică. După o lungă așteptare de opt luni, am consultat un specialist în MCAS care m-a diagnosticat oficial”, a mai adăugat femeia.

Afecțiunea care îi pune bețe în roate vieții amoroase

MCAS se manifestă printr-o mulțime de simptome incomode și potențial letale, cum ar fi dificultăți de respirație, umflături sau mâncărimi în gât și gură, pierderea cunoștinței, tensiune arterială scăzută și urticaria sau erupții cutanate.

Ea a evitat să sărute pe cineva timp de doi ani din cauza simptomelor MCAS, care au fost mai târziu dezvăluite ca fiind cauzate de o problemă cu mucegaiul din casa ei. În ciuda pericolelor pe care MCAS le implică, nu doar în viața de întâlniri și intimitate, ci în viața de zi cu zi, Caroline insistă că nu vrea să se limiteze.

„Sunt atât de alergică la câini și pisici, încât este, în mod tehnic, un risc să ies din casă sau să merg la plajă. Aș putea să stau întinsă pe plajă la soare și, dintr-o dată, un câine ar putea veni și să-mi lingă fața. Dar nu o să evit plaja doar pentru că îmi este frică de cel mai rău scenariu”, a declarant Caroline.

Femeia a sugerat chiar că regulile ei de întâlnire ar putea fi utile pentru cei care nu sunt siguri de intențiile pe termen lung ale unui potențial partener.

„Știu că e un pic neobișnuit să trebuiască să verifici candidații pentru săruturi, dar este, în esență, un cod de cheat pentru întâlniri. Acest lucru îi elimină imediat pe băieții care nu le pasă cu adevărat de tine. Dacă trebuie să respecte câteva reguli pentru a putea să te sărute, atunci, evident, le pasă, sunt interesați și sunt dispuși să depună un efort considerabil. Așa că, dacă vreodată vrei să știi dacă un băiat este serios în legătură cu tine, spune-i că ai MCAS și spune-i să respecte cele trei reguli, și vei ști imediat”, a glumit ea.

Alergiile pot provoca o varietate de simptome, dar cel mai grav este o inflamație periculoasă a căilor respiratorii numită anafilaxie.

Aceasta poate face dificilă și chiar imposibilă respirația și poate provoca o urgență cardiacă, cum ar fi un stop cardiac din cauza lipsei de oxygen. Caroline nu este singura persoană care suferă de reacții alergice din cauza intimității. Au existat cazuri rare de persoane cu alergii la arahide care au avut reacții din cauza unor urme minuscule de nuci care ajungeau în semenul partenerilor lor. Cu toate acestea, astfel de cazuri au fost documentate doar de câteva ori.

O tânără de 25 de ani riscă să moară la fiecare sărut, însă a învățat să ia câteva măsuri de siguranță care să o ferească de riscuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`