Prima pagină » Titlurile zilei » O tânără de 23 de ani a murit în urma unei operații banale efectuate de dr. Sergiu Pădureanu de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași! Managerul unității medicale nu s-a sinchisit să ofere explicații: „De parcă aș fi dus un animal la el, nu un om!”

O tânără de 23 de ani a murit în urma unei operații banale efectuate de dr. Sergiu Pădureanu de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași! Managerul unității medicale nu s-a sinchisit să ofere explicații: „De parcă aș fi dus un animal la el, nu un om!”

01 mart. 2023, 02:00, 17 ,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

A.M.F., o tânără în vârstă de 23 de ani, din localitatea Grănicești, județul Suceava, și-a găsit sfârșitul în data de 25 mai 2022, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași, după ce a trecut printr-o banală operație de micșorare a stomacului

Deși a trecut aproape un an de la această tragedie, R.F., mama tinerei, susține că nu a primit nici până în prezent o explicație legată de moartea fiicei sale. Femeia a încercat să afle cauza morții atât de la dr. Sergiu Pădureanu, medicul care a operat-o pe tânăra, cât și de la dr. Dan Timofte, managerul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.

În ambele cazuri s-a luptat cu morile de vânt, Dan Timofte ducând-o pur și simplu cu vorba, pentru ca într-un final să nu-i mai răspundă la telefon. Mama îndurerată a trebuit în cele din urmă să se mulțumească cu informațiile din certificatul de deces, unde se arată că fiica sa a murit din cauza septicemiei și a bacteriilor contractate în spital.

Trebuie precizat că, în acea perioadă, unitatea medicală se confrunta cu o mulțime de lipsuri, pacienții trebuind să-și achiziționeze din propriii bani medicamente și materiale sanitare pentru a putea fi îngrijiți de către medici. Toate astea, din cauza unui manager incapabil să conducă o unitate medicală, dr. Dan Timofte.

o poza cu Sergiu Pădureanu

Fata a fost operată de dr. Sergiu Pădureanu, un apropiat al managerului Dan Timofte, și a fost internată în Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași a aproape trei luni

O tânără de 23 de ani a murit din cauza unei banale intervenții de micșorare a stomacului

o poza cu Dan Timofte

Dezgustată de situația din spital, suceveanca îi sfătuiește pe toți cunoscuții să evite pe cât posibil să se adreseze acestei unități medicale

R.F. nu-și explică nici în ruptul capului cum fiica sa, în vârstă de doar 23 de ani, a murit din cauza unei simple operații de micșorare a stomacului. Fata a fost operată de dr. Sergiu Pădureanu, un apropiat al managerului Dan Timofte, și a fost internată în Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași aproape trei luni. Pe lângă durerea de a-și vedea fiica moartă, R.F. trăiește acum și cu durerea că cei responsabili de decesul A.M.F. nu vor plăti niciodată pentru faptele lor.

„Pe cine aud, pe toți îi sfătuiesc să se orienteze către un alt spital, pentru că doar eu știu ceea ce am trăit în două luni jumătate cât a stat fiica mea internată acolo. Mai mult, mă doare faptul că am plecat din spital cu ea moartă și nu am primit nicio explicație. Am încercat să merg în audiență la domnul manager. Mi-a răspuns la un mesaj și când i-am spus cine sunt și ce vreau nu mi-a mai răspuns.

Eu așteptam o explicație legată de cauza decesului, pentru că nu am primit-o de la nimeni. În afară de ce scria pe certificatul constatator, eu nu am primit nicio explicație de la doctorul care, așa spune el, a îngrijit-o tot timpul. Până în ultima clipă ne-a asigurat că o să fie bine și fata o să meargă acasă”, a declarat mama pacientei.

Văzând comunicarea defectuoasă cu medicul Sergiu Pădureanu, R.F. s-a decis să discute direct cu managerul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași, dr. Dan Timofte, însă femeia s-a lovit de un zid de indiferență. Dezgustată de situația din spital, suceveanca îi sfătuiește pe toți cunoscuții să evite pe cât posibil să se adreseze acestei unități medicale.

„Când am vrut să mergem în audiență la domnul manager, doamna secretară ne-a spus că domnul manager ne poate primi, în funcție de disponibilitatea lui. Nu am ajuns să vorbim cu dânsul nici în ziua de astăzi. L-am sunat, dar îmi răspundea foarte rar la câte un mesaj, niciodată la telefon. Cred că de două sau de trei ori ne-a zis că ne auzim la telefon, dar când încercam să-l sun nu răspundea.

Am renunțat, pentru că sunt total dezgustată de situație și de tot ce se întâmplă acolo. Am văzut scris în presă că domnul manager refuză comunicarea, nu mă miră. Dacă cu presa nu vrea să vorbească, cu mine nici atât. Am mai lăsat și eu comentarii pe ici, pe colo, pe toți îi îndemn să nu se ducă acolo”, a adăugat R.F.

Mama pacientei vrea ca responsabilii să plătească: „Pe cei vinovați îi va judeca Dumnezeu”

R.F. consideră că medicii de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași s-au comportat cu fiica sa la fel ca și cu un animal. Imediat după moartea fetei, femeia a discutat cu un avocat, dorindu-și să-și găsească dreptatea în instanță, însă cu timpul a renunțat la această idee.

„Doctorul Pădureanu Sergiu a operat-o, de la Clinica Chirurgie IV. Am înțeles că este și profesor universitar, nu știu dacă mai profesează sau nu, neoficial am auzit că nu mai operează. Am încercat să mai vorbesc și cu doamne infirmiere care au îngrijit-o pe fiica mea cât a stat în spital, dar nu-mi spune nimeni nimic. Nu ne-a spus nici măcar condoleanțe, a fost o lipsă totală de implicare, de parcă aș fi dus un animal la el, nu om.

Nu am reușit să ajung nici la manager. După moartea fiicei mele, inițial am zis că angajăm un avocat, să deschidem un proces. La Colegiul Medicilor nu am depus plângere, deoarece mi-a zis cineva că merg degeaba, deoarece nu o să rezolvăm nimic. Am încercat și am vorbit cu un avocat. Inițial a zis că da, iar după aia a renunțat fără să-mi dea o explicație.

Domnul a pus pe primul plan cât cerem despăgubire, iar eu i-am zis că nu vreau despăgubire, ci vreau să plătească cel care a greșit, la care el indirect mi-a zis: «Știți cât durează un proces? Durează chiar și 5-6 ani, o să ne zbatem doar pentru onorariu». El vrea un onorariu de succes. Atunci chestiunea era proaspătă, iar eu voiam să deschid proces, după am mai vorbim cu cineva, am aflat niște chestii și am renunțat.

Am încercat să ajungem la managerul spitalului să primim o explicație, dar nu am reușit să vorbim cu el. Cred că mai puțin mi-ar răspunde acum, când în spital se întâmplă ce se întâmplă”, a spus R.F.

R.F. nu-și explică nici la aproape un an de la tragedie cum a fost posibil ca fiica sa, cu care vorbise cu doar câteva ore înainte, să înceteze brusc din viață, cu atât mai mult cu cât medicul Sergiu Pădureanu o asigurase că, în circa o săptămâna, fata va fi externată.

„La ei nu o să găsesc o rezolvare, nu am primit o explicație de ce a murit. Pe certificatul constatator era scris că a făcut septicemie, a luat niște bacterii din spital. Situația s-a agravat, doctorul mi-a spus tot timpul că fiica mea merge spre bine, la un moment dat i-am spus să ne dea acordul să o transferăm la București, iar dânsul mi-a zis pentru ce să o transferăm, dacă ea mai are un pic și pleacă acasă.

Într-adevăr, a mai trecut o săptămână și am luat-o acasă, dar era moartă. Cu două ore înainte am vorbit cu ea și mi-a zis că e bine, iar când am ajuns la ea, la Iași, am găsit-o în comă, iar noaptea a murit. Nu reușesc să-mi explic ce s-a întâmplat, iar medicii nu mi-au oferit nicio explicație. Pe cei vinovați îi va judeca Dumnezeu, dar povara asta o s-o duc tot timpul, că nu știu ce s-a întâmplat și cum au putut să mă mintă în felul acesta.

Asta mă doare cel mai tare, nu vreau bani, nu vreau nimic. Aș fi vrut doar să plătească persoanele vinovate, dar nu cred că se va întâmpla chestia asta”, a declarat mama pacientei decedate.

Sergiu Pădureanu: „Discuția cu părinții fetei a fost foarte amănunțită”

spitalul sf spiridon

Deși a trecut aproape un an de la această tragedie, R. F., mama tinerei, susține că nu a primit nici până în prezent o explicație legată de moartea fiicei sale

Reporterii BZI au luat legătura cu medicul Sergiu Pădureanu pentru a afla mai multe informații despre cazul A.M.F. Medicul Sergiu Pădureanu susține că a discutat în permanență cu familia pacientei și le-a oferit toate explicațiile necesare.

„Bineînțeles că este o dramă. Dacă nu știe de ce a murit fiica sa, trebuia să ceară explicații, să vorbească la Colegiul Medicilor, să ceară o expertiză a foii de observație. Noi i-am dat foaia de observație la scurt timp după decesul fiicei sale.

Despre ce e vorba, ce discuție a purtat dânsa cu managerul, nu mă privește pe mine. În ceea ce mă privește pe mine, discuția cu părinții fetei a fost foarte amănunțită, ei au făcut o solicitare de scutire de necropsie, unde au explicat în scris că nu au pretenții de la spital pentru ceea ce s-a făcut. O discuție de asta, telefonică, cu un reporter, nu prea o înțeleg, mai ales că a trecut aproape un an, despre ce vorbim.

Mama împăcată nu are cum să fie, e un părinte care a pierdut un copil, e o nenorocire foarte mare, nu ai cum să fii împăcat cu chestia asta, e de neînțeles. Dacă părinții au ceva de discutat, pot veni oricând. Ei au numărul meu de telefon, m-au sunat de foarte multe ori atunci când copilul a fost în spital”, a declarat dr. Sergiu Pădureanu.

Reporterii BZI au încercat să discute despre situația tinerei de 23 de ani, care și-a pierdut viața după o operație de micșorare a stomacului, și cu dr. Dan Timofte, managerul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași, însă acesta nu a răspuns la telefon.

Comentarii
  • Dumnezeu sa o odihneasca! Operatia de micsorare de stomac nu e deloc o interventie banala! Sunt numeroase riscuri, i-au fost explicate amanuntit fetei? A inteles bine ea situatia? Atentie tuturor parintilor care agreseaza copiii cu mancare de mici pentru ca le dilatati stomacul si in timp….ii nenorociti pur si simplu!

  • Prea mult Dan Timofte

  • Pacienții medicului Pădureanu au o rata de supraviețuire de 10 % , despre ce vorbim. Organele de ancheta sa se sesizeze urgent.

  • Fara a cunoaste deloc situatia doua chestii cel putin meria comentate: cum adica o “banala operatie de micsorare a stomacului “ ? Si doi, cum adica “ Dacă nu știe de ce a murit fiica sa, trebuia să ceară explicații, să vorbească la Colegiul Medicilor” ?

  • Asa este cand este tinut in BRATE renumitul manager si CHIRURG Timofte.
    Nu inteleg cum la un management defectuos ina este timut pe functie. Traiasca PARTIDUL – traiasca UMFSTANII din politica si RA Fila Ruls!

  • Mama mea in spitalul Spiridon sectia de cardiologie cu perfuzia la mina a facut accident cerebral ischemic. Ma intreb ce a fost in acea perfuzie de s-a declansat AVC.

  • Intreaba-te dupa ce faci o facultate de profil

  • Ana dar catofi in pamant mai stii sa pui? sa plantezi cartofi mai ca mai poti? ca vad ca nu ai treaba

  • Postacule „CSM” ești un ticălos inconștient! Pornirile rele nu-ți vor face bine!

  • sătul de acest spital jegos

    plingere penala ! dati-i in judecata !

  • Mai bine va intrebati cate vaccine a facut in plandemie…In ultimul timp cam multi tineri vacciunati trag obloanele pe veci.Mare prost am fost ca mi am bagat trei bucati pfaizer in fizic…Incep sa simt pe mine ca parca sunt o curca plouata,incep sa obosesc la efort,ma dor osicioarele,batai neregulate la inimioara,dureri de cap,amorteli,nu mai dorm cum trebuie,ma ia cu stari de rau ,lipsa pofta de mancare…La doftor totul cica e ok si m am si trezit cu una peste ochi ca sunt de ala care isi inchipuie ca are fel de fel de boli cu trimiteri la spitalul de veseli.Nenorocirea e ca sunt si soi rau..Nu pun pe mine neam cateva kilograme sa imi trag gusa si burtica sa arat bine daca candidez la primarie.Stric imaginea de om gospodar si cu stare buna ..Nu pot pacali nici o baba ametita sau un mosneag surd sa imi dea votul daca ma vad slabanog in costum si cu nadragii lasati din lipsa de burtica.Probabil o sa ma voteze numai puturoasa mea nevasta,,da nici acolo nu bag mana in foc…Mai marea rusinea..Astai cred ca e ceva genetic ca n am prin neamuri macar colo un grasan sa ne mandrim cu el.N ai cu cine…

  • Esti tare,comentariile tale pot sa ii ajute pe unii.Cele bune!

  • Să vină DNA, DNA, DNA….

  • Iatrogenia omoară România. Nu se va da nici o pedeapsă niciodată în favoarea pacienților nenorociți/omorâți de doctori.
    Succes tuturor la rămas în viață printre eroii dalbi carpatini.

  • Ancheta și la Spitalul de Adulți Bârlad! Găsiți aici incompetenta din partea unor cadre medicale, delăsare, neprofesionalism (nici n-ai de unde dacă sunt angajate multe persoane necalificate !). Multor persoane le e teama sa ajungă în spitalul din Bârlad și…… au dreptate….ies cu picioarele înainte!!!!! Își acoperă incompetenta unii altora, medicii între ei, medicii.. acoperă hibele asistentelor( că tanga în cur la vedere prin haine e mai de SOI și de clătit ochii mamuților blazati, decât MEDICINA! ) sau autopsierul… tace, că doar de acolo ia trei sute milioane în mână pe lună!!!!

  • TImofte destituit din funcție dar Padureanu??? Ce facem cu el??

  • Ce viața face Pădureanu, e bine mersi….?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024