Prima pagină » Actualitate » O tânără de 19 ani a fost atacată de urs și trasă într-o râpă, în Bușteni. Fata a fost găsită fără suflare
O tânără de 19 ani a fost atacată de urs și trasă într-o râpă, în Bușteni. Fata a fost găsită fără suflare

O tânără de 19 ani a fost atacată de urs și trasă într-o râpă, în Bușteni. Fata a fost găsită fără suflare

09 iul. 2024, 18:41, 4 ,
în Actualitate

O tânără de 19 ani a fost atacată, marți, de un urs, în zona Jepii mici din Bușteni, pe Valea Prahovei. Prietenul ei a sunat la 112 și a cerut ajutor, după ce animalul a tras-o pe fată într-o râpă.

Salvamont Prahova anunţă că tânăra a fost găsită moartă.

„Am fost anunţaţi că o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenţie a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă şi, în urmă cu puţin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată. Operaţiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat şi a prezenţei în continuare a ursului, care se află la aproximativ 10-15 metri de salvatorii montani”, anunţă Salvamont Prahova.

A fost emis un mesaj RO-ALERT, în loalitatea. Bușteni, pentru a semnala prezența animalelor sălbatice (urs) în zonele populate/aglomerate, mai exact în zona Cascada Caraiman, traseul albastru.

„La data de 09.07.2024, IPJ Prahova a fost sesizat de către un bărbat despre faptul că prietena sa, vârstă de 19 ani, a fost atacată de un urs și trasă într-o râpă. La fața locului a fost solicitat un elicopter SMURD.”, a transmis IPJ Prahova.

Tânăra se afla într-o zonă din apropierea unui traseu montan

Tânăra, care se afla într-o zonă din apropierea unui traseu montan, a fost atacată de un urs. La un moment dat, cineva a reușit să facă zgomot pentru a îndepărta animalul și a intervenit pentru salvarea victimei, însă nu a putut ajunge la aceasta.

Un elicopter SMURD a fost solicitat să intervină în zona respectivă, pentru a prelua femeia, după ce aceasta va fi găsită.

La acest moment, nu se știe cu exactitate care este starea victimei de 19 ani și care sunt rănile provocate în urma acestui eveniment.

Comunicatul jandarmeriei

În urma a două apeluri 112, prin care se semnala faptul că o persoana de sex femeiesc este atacată de urs pe traseul Jepii Mici, o patrulă de jandarmi montani s-a deplasat în zona indicată.

A fost identificat unul dintre apelați, un bărbat care se află în afara oricărui pericol.
Din discuțiile cu acesta se pare ca persoana de sex femeiesc a fost târata de urs într-o zona unde acesta nu a mai putut vedea ce se întâmplă cu victima.

În acest moment efectivele de jandarmi împreună cu lucrători din cadru Salvamont încearcă să găsească femeia pentru a ii acorda ajutor.

Comentarii
  • o tara cu conducatori inapti mintal
    tin de scaun si nu elimina surplusul de animale salbatice
    chiar daca mor oameni
    dar timpitii cu eco si animale si peturi nu i mai voteaza daca omoara ursu

  • Presupun ca ursul este impuscat deja, sau nu? Bine ca luam de la occident toate tampeniile, dar lucruri bune , nu. De ex. in tara partenerului strategic, ursul care ataca oameni este omorat in secunda doi. Noi nu avem voie sa facem asta? Pai cine or sa-i mai slugareasca, daca mor oamenii si raman ursii?

  • Au tăiat pădurile și au interzis împușcarea urșilor care atacă oameni. Țară de rahat.

  • Popor de proști !, au tăiat padurile și se plimba în puhoaie cu miile prin padurile rămase și urlă pe urmă ca ia mincat un urs flamind !, stați dreacu acasă !, așa vă trebuie !, ce tot invadați ca sălbaticii habitatul animalelor sălbatice ? Ce căutaþi prin curtea ursului ? Mai sunt o gramada de proști care cer executarea urșilor , pă băi proștilor , cine cui ia incâlcat teritoriul ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *