Prima pagină » Local » O tânără de 18 ani păcălea pensionarii din Iași! Împreună cu prietenul ei, adolescenta îi storcea pe ieșeni de banii pentru înmormântări! (Exclusiv)
O tânără de 18 ani păcălea pensionarii din Iași! Împreună cu prietenul ei, adolescenta îi storcea pe ieșeni de banii pentru înmormântări! (Exclusiv)

O tânără de 18 ani păcălea pensionarii din Iași! Împreună cu prietenul ei, adolescenta îi storcea pe ieșeni de banii pentru înmormântări! (Exclusiv)

12 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Anchetatorii ieșeni o acuză pe o tânără de 18 ani că a păcălit mai mulți pensionari. Astfel, procurorii au trimis-o în judecată pe Petronela Maftei, pentru înșelăciune. În același dosar, oamenii legii l-au trimis în fața instanței și pe amicul acesteia, Răzvan Șerban. În cadrul dosarului, opt ieșeni sunt părți civile sau vătămate

O tânără de 18 ani este acuzată de anchetatori că păcălea pensionarii din Iași! Conform oamenilor legii, tânăra și amicul ei îi storceau pe bătrâni de banii pentru înmormântări! Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis ieri în judecată pe Petronela Maftei și pe prietenul acesteia, Răzvan Șerban. Acuzația adusă de anchetatori în acest caz este cea de înșelăciune.
Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații ieșeni vor asculta ce au de spus părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. De remarcat este faptul că, în dosar, opt ieșeni sunt considerați părți civile sau părți vătămate.

Petronela Maftei și Răzvan Șerban, acuzați că au păcălit pensionari din Iași

Petronela Maftei și Răzvan Șerban au intrat în vizorul anchetatorilor ieșeni în urmă cu mai bine de un an. Atunci, tânăra de 18 ani a ajuns chiar după gratii, fiind suspectată de complicitate la „țepe” prin metoda „Accidentul”. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis propunerea procurorilor, de a o aresta preventiv pe aceasta.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași cu privire la inculpata Petronela Maftei. În consecință, dispune arestarea preventivă a inculpatei, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tentativă de înșelăciune în formă continuată (două acte materiale), pe o durată de 30 de zile. Respinge cererea de luare față de inculpată a măsurii preventive a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu, cerere formulată de inculpată prin apărătorul ales”, au arătat atunci magistrații ieșeni.

Tânăra de 18 ani a ajuns în arest după o anchetă a oamenilor legii din Iași

Cei care au identificat-o pe Petronela Maftei au fost polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași.

„Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în noaptea de 4 spre 5 august 2019, aceasta ar fi încercat să îl determine pe un bărbat de 65 de ani, din municipiul Iași, să îi dea suma de 3.000 de lei, bani ce ar fi fost necesari pentru o presupusă intervenție chirurgicală a unui membru din familie”, au afirmat atunci reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

După ce a fost identificată, tânăra de 18 ani a fost dusă la audieri. Ulterior, oamenii legii au decis reținerea acesteia, pentru 24 de ore. Astfel, Petronela Maftei a ajuns în Arestul din cadrul Inspectoratului de Poliție ieșean. Mai apoi, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie au propus arestarea preventivă a adolescentei cercetată pentru că ar fi păcălit pensionari din Iași, iar instanța a admis propunerea respectivă. De asemenea, anchetatorii au constatat că tânăra lucra în cârdășie cu amicul ei, pentru a putea stoarce de la pensionarii din Iași banii strânși de aceștia din urmă, cel mai probabil pentru înmormântări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`