Prima pagină » National » O tânără de 16 ani a fost găsită spânzurată într-o casă în construcție din Gorj
O tânără de 16 ani a fost găsită spânzurată într-o casă în construcție din Gorj

O tânără de 16 ani a fost găsită spânzurată într-o casă în construcție din Gorj

11 oct. 2022, 11:38,
în National

O tânără de 16 ani a fost găsită spânzurată, luni, 10 octombrie, în oraşul Tismana din județul Gorj. Trupul fetei a fost găsit într-o casă în construcție.

„La data de 10 octombrie, în jurul orei 9:17, polițiștii din cadrul Poliției Tismana au fost sesizați de către un bărbat din orașul Tismana, cu privire la faptul în incinta unei case aflate în construcție, a găsit o tânără spânzurată”, arată IPJ Gorj.

O tânără din Gorj a fost găsită spânzurată

Luni, 10 octombrie, poliţiştii din oraşul Tismana, Gorj, au fost sesizaţi după ce s-a descoperit că o tânără s-a spânzurat într-o casă aflată în construcţie.

„La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției Orașului Tismana, în vederea efectuării de cercetări, stabilind că se confirmă cele sesizate. A fost solicitat un echipaj medical, care a efectuat manevrele de resuscitare, însă, din păcate, a fost constatat decesul fetei”, a adăugat IPJ Gorj.

Fata s-ar fi supărat din cauza unor certuri cu iubitul ei, potrivit surselor media locale.

Pe corpul adolescentei nu au fost găsite urme vizibile de violență, însă trupul acesteia va fi analizat de medicii legiști pentru a stabili cu exactitate cauza decesului.

În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

De asemenea, cu un caz asemănător s-au confruntat și poliţiştii din Dâmbovița care au fost sesizaţi cu privire la faptul că într-o biserică din localitatea Gherghești a fost găsit un bărbat spânzurat.

Drama ce l-a împins pe un bătrân să-și dorească să își ia viața

Într-un alt șir de idei, amintim de un caz prezentat în edițiile trecute ale Cotidianului BZI, în care reporterii relatau cum un ieșean, în vârstă de 76 de ani a încercat să își pună capăt zilelor, din cauza unei tragedii. Bărbatul a rămas cu o traumă după ce și-a găsit nepotul spânzurat. Un an mai târziu, durerea a ajuns imposibil de suportat, așa că bătrânul a luat un pumn de medicamente și s-a automutilat. Psihologii trag un semnal de alarmă asupra prevenției episoadelor suicidare

Experiența traumatizantă prin care a trebuit să treacă bătrânul, care și-a descoperit nepotul spânzurat de un copac a lăsat urme adânci. Scena a fost surprinsă de bărbat pe când nepotul său avea vârsta de doar 14 ani, așa că supărarea și dorul l-au adus în pragul disperării. Ieșeanul în vârstă de 76 de ani a înghițit numeroase pastile și s-a tăiat cu un cuțit pe antrebrațe și în regiunea inghinală, cu gândul să își pună capăt zilelor. A fost salvat însă după ce a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe din Iași în noaptea zilei de 13 martie 2021.

În acest caz, psihologii spun că astfel de situații tragice reprezintă un șoc foarte mare, iar în lipsa unei consilieri specializate se poate ajunge la un episod de depresie majoră care să conducă și la gesturi necugetate.

„Șocul este unul foarte mare. Bunicul a suferit o traumă. Are nevoie de ședințe de consiliere psihiatrică și de psihoterapie în continuare. Pe moment, atunci când l-a găsit pe nepot sinucis, a fost afectat, dar treptat a apărut și depresia. Este clar că a recurs la aceste gesturi cu intenția de a se sinucide, fiind grav afectat și aflat într-un episod de depresie majoră. După astfel de scene traumatizante sunt necesare ședințe de consiliere psihologică. Sunt terapii care utilizează pentru persoanele în vârstă chestionare pentru screening și diagnostic. Fără consiliere, trauma nu poate fi depășită. Este foarte important și sprijinul familiei”, a explicat Cristina Chițimuș, psiholog și psihoterapeut din Iași.

De data aceasta însă, o tânără de 16 ani a fost găsită spânzurată într-o casă în construcție din Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`