Prima pagină » National » O tânără cerșește în mall, pretinzând că e surdo-mută. Cum a reacționat când a fost demascată

O tânără cerșește în mall, pretinzând că e surdo-mută. Cum a reacționat când a fost demascată

14 aug. 2024, 14:15,
în National

O tânără din Constanța a fost surprinsă zilele trecute că cerșește într-un mall de la malul mării, pretinzând că e surdo-mută. Aceasta apela la mila clienților centrului comercial, unii dintre aceștia oferindu-i bani, mișcați de suferința ei. Și totuși unele persoane nu s-au lăsat înșelate de aparențe și i-au cerut legitimația de handicap, moment în care tânăra a devenit agresivă.

Un nou fenomen a început să ia amploare în magazinele și centrele comerciale de peste tot din România. Este vorba despre cea mai recentă schemă de înșelătorie, prin care falși surdo-muți înceracă să apeleze la mila publicului pentru a strânge bani în numele unei așa-zise fundații.

O tânără cerșește în mall, pretinzând că e surdo-mută

O tânără din Constanța a fost surprinsă cerșind într-un mall local, pretinzând că este surdo-mută pentru a obține bani de la clienții miloși, însă anumite „detalii” au dat-o de gol. Când i s-a cerut socoteală a devenit agresivă.

Incidentul a avut loc la City Park Mall, unde fata a fost observată de mai multe persoane cerșind bani deși purta la vedere o geantă de la Calvin Klein, evaluată la peste 600 lei.

Mai mult, în ciuda pretinsei sale suferințe, tânăra se bucură de un stil de viață confortabil, inclusiv manichiură, gene fir cu fir și un smartphone de ultimă generație. Aceste detalii au sugerat în mod clar că tânăra se folosește în mod abuziv de un handicap fictiv pentru a strânge bani în scopuri personale.

Mai mulți clienți au observat discrepanțele din comportamentul tinerei și i-au cerut legitimația de handicap. După ce a fost demascată, aceasta a început să agaseze și facă fotografii persoanelor care i-au cerut socoteală.

Clienții mall-ului, enervați de atitudinea ofensatoare a tinerei au sesizat autoritățile despre acest caz de înșelătorie. Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a confirmat că a început cercetările în acest caz.

Un fenomen care a luat amploare

Cazul acestei tinere nu este singular și este întâlnit în mai toate marile orașe din țară. Astfel, mai mulți clujeni au semnalat cea mai recentă schemă de înșelătorie din perioada festivalului Untold. Ei susțin că falși surdo-muți înceracă să apeleze la mila publicului pentru a strânge bani în numele unei așa-zise fundații.

În realitate, ar fi vorba de o înșelătorie în toată regula, menită să-i impresioneze pe clujeni și festivalieri atât de mult, încât să fie dispuși să doneze sume cât mai mari.

„Pe timpul Untoldului apar și șmecherii! Acționează în hipermarketuri și supermarketuri, cică colecționează bani pentru surdo-muti!!! Și umblă săracii cu mașinuța asta!”, a relatat un clujean pe rețelele de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *