Prima pagină » Titlurile zilei » O tânără artistă din Iași s-a folosit de trupul ei pentru a crea o expoziție ieșită din comun: „Îmi văd corpul ca pe o unealtă”

O tânără artistă din Iași s-a folosit de trupul ei pentru a crea o expoziție ieșită din comun: „Îmi văd corpul ca pe o unealtă”

08 oct. 2024, 02:00, 2 ,
Ștefana Șovea în Titlurile zilei

O tânără artistă din Iași a avut o idee inedită! S-a folosit de corpul ei pentru a crea o expoziție ce a fost vizitată în 2 zile de sute de oameni. Larissa Natalia Danilov are 28 de ani și nu se află la prima expoziție de genul acesta. Pentru ca expoziția „In between: A/B” să prindă viață, s-a folosit de trupul ei ca de o unealtă.

O expoziție inedită a luat naștere după ce o artistă din Iași s-a folosit de corpul ei ca de o unealtă

Timp de două zile, ieșenii au putut vizita o expoziție ieșită din comun! Proiectul „In between: A/B” este realizat de către  Larissa Natalia Danilov, artist multimedia, în colaborare cu Andrei Alecsandru Pantea, grafician și artist vizual multidisciplinar.

Camera A din cadrul Galeriei „Beciul lui Drossu” a prins viață după ce Larissa a creat un spațiu dedicat explorării identității și a sensului. Tânăra s-a folosit de corpul ei ca de o unealtă pentru a realiza niște colaje inedite.

„Mă numesc Larissa Natalia Danilov, activez ca și artist multimedia și performativ, sub numele de artist LOV. Ceea ce îmi propun sub acest alter ego este să mă ofer, de cele mai multe ori, ca și exemplu, sacrificiu, poate și momeală, pentru a crea o legătură dintre privitor și mine. Implicată, în mod deosebit, pe partea de Performance Art, am expus atât individual, cât și colectiv, alături de grupul Five’O’Shock. Proiectul nu este doar al meu, este unul colaborativ, alături de artistul Andrei Alexandru Pantea. Noi, aflând că avem posibilitatea de expunere la Noaptea Albă a Galeriilor, am început un concept destul de spontan, de ancorare în realitate. După discuțiile cu ce am putea crea într-un timp atât de scurt, s-a născut „In between: A/B”, un proiect dialog care se folosește de două camere aflate în subteranul Galeriei „Beciul lui Drossu”, unde a avut loc expoziția”, declară Larissa Natalia Danilov, artist multimedia.

În camera amenajată de către tânăra artistă s-au împletit necunoscutul și familiarul, lăsând loc pentru interpretări personale și introspecție.

„Camerele sunt compuse din două stări ce prind formă prin diverse metode. Noi ne-am folosit de poeme, colaje și sunet, iar cele două stări pe care am vrut să le propunem s-au înlocuit reciproc pentru a crea exercițiul de ancorare în realitate. Prima stare care îmi aparține este visarea. Camera este un spațiu de explorare personală, iar poeziile și elementele vizuale creează un colaj intim ce cuprinde ideea de natură, nașterea și transformarea corporală. Ca artist, eu merg pe ideea de expunere personală, mă folosesc de corpul meu ca de o unealtă, eu îmi văd corpul ca pe o unealtă, așa cum văd pictorii pensula ca pe o unealtă. M-am folosit de corpul meu pentru a transmite ideea de echilibru și dezechilibru. Nu s-au creat controverse, oamenii fiind și într-un număr mare, chiar cred că a fost un colectiv foarte cooperativ și, prin ambele săli, ei au putut intra în starea pe care am încercat să o creăm. Nu am văzut reacții ca la alte expoziții, ceea ce înseamnă că publicul a mai avut de învățat și din celelalte expuneri ale mele”, adaugă Larissa Natalia Danilov, artist multimedia.

În urmă cu câteva luni, tânăra a realizat o expoziție care a creat multe controverse

Amintim faptul că, în luna aprilie 2024, Larissa Natalia Danilov a realizat o expoziție în Iași, care a creat multe controverse. Tânăra a fost acuzată de blasfemie după ce a folosit elemente religioase.

„La expoziția pe care am avut-o în urmă cu câteva luni, reacțiile au fost felurite. Cea pe care am văzut-o a fost predominant legată de blasfemie, acum nu a mai fost cazul, pentru că nu am mai avut elemente religioase directe, ci a fost pur și simplu expunerea mea. La momentul respectiv, publicul a putut asocia lucrările mele cu blasfemia. Mulți dintre cei care au făcut aceste afirmații au și stat la vorbă și am putut să le explic ce înseamnă munca mea, alții nu au fost deschiși către nimic și au rămas cu un semn al întrebării, iar eu, cu un semn al exclamării”, mai spune Larissa Natalia Danilov, artist multimedia.

Pentru tânăra artistă, religia este importantă, iar anumite elemente nu lipsesc din lucrările sale.

„Pentru mine, religia este un element foarte important, mă conectează religia cu arta pe care o fac și nici de această dată nu am ezitat să pun niște elemente care să îmi amintească despre religie. Am inclus niște poeme ale mamei, ale tatei și unul, al meu. Poemul tatei se numește „Alt secol” și m-a marcat foarte profund, iar la o altă lucrare pe care o am, sunt câteva ipostaze în care eu sunt pusă ca și cum aș dansa. Este o serie la care am lucrare și face referire la momente în care eu nu mă ancorez în realitate și visez”, adaugă Larissa Natalia Danilov, artist multimedia.

Larissa Natalia Danilov, o tânără artistă din Iași, a creat o expoziție inedită după ce s-a folosit de corpul ei ca de o unealtă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 octombrie 2024
08 octombrie 2024