Prima pagină » International » O tânără a moştenit o sumă colosală de la bunici, dar susţine că nu vrea banii. Din ce cauză refuză averea şi ce planuri are cu ea – VIDEO

O tânără a moştenit o sumă colosală de la bunici, dar susţine că nu vrea banii. Din ce cauză refuză averea şi ce planuri are cu ea – VIDEO

02 nov. 2022, 10:56, 1 ,
în International

O tânără din Germania a moştenit miliarde de dolari de la bunicii săi, dar s-a declarat „enervată” de acest fapt. Cu toate că urmează să o sumă colosală, pe care mulţi şi-ar dori-o, femeia declară că vrea ca aproape toată moștenirea să fie impozitată.

Totodată, este important de precizat că tânăra este co-fondatoarea organizației Tax Me Now.

Marlene Engelhorn s-a angajat să doneze 90% din moștenirea sa

O tânără a moştenit miliarde de dolari pe care nu şi le doreşte

O tânără din Germania, Marlene Engelhorn, ce a moştenit suma colosală, este nepoata lui Traudl Engelhorn-Vechiatto, o femeie ce a murit în septembrie, la vârsta de 94 de ani. Suma lăsată ca moştenire este scutită de taxe, dar cu toate acestea, tânăra în vârstă de 30 de ani, care locuiește acum în Austria, a declarat că nu este interesată să moștenească câștigul extraordinar provenit de la compania chimică a familiei.

„Scenariul de vis este că eu să fiu impozitată”, a declarat Engelhorn pentru New York Times.

Aşadar, Marlene Engelhorn s-a angajat să doneze 90% din moștenirea sa și dorește ca impozitul să meargă către stat pentru redistribuire.

Marlene a vorbit și cu reporterii de la Vice News anul trecut și le-a spus că: „nimeni nu ar trebui să aibă atât de mulți bani și putere fără să fie taxat”.

Știind că într-o zi va moșteni averea, tânăra și-a petrecut ultimul deceniu militând pentru politici fiscale care ar face ca averea sa să fie puternic impozitată și redistribuită de către guvern.

De asltfel, Marlene Engelhorn este co-fondatoarea organizației Tax Me Now, un grup de oameni bogați din Germania care militează pentru impozitarea mai mare a veniturilor lor.

Când există riscul de a se pierde dreptul la moștenire

În baza aceluiași șir de idei, reiterăm faptul că este important să știm că nu suntem obligați să acceptăm aceste procese legate de intrarea în posesia unei moțteniri. O persoană are tot dreptul de a refuza o succesiune, dacă nu își dorește ceea ce cel decedat i-a lăsat drept moștenire. Conform art. 700 din Codul Civil, în termen de șase luni după ce persoana respectivă a încetat din viață, moștenitorul trebuie să declare dacă este de acord să primească sau nu bunurile în cauză. Cu toate acestea, această lege nu este atât de strictă.

În cazul în care beneficiarul nu a luat nici o decizie, adică nu a acceptat, dar nici nu a refuzat moștenirea, pe parcursul unui an de la decesul persoanei, acesta este în pericol de a-și pierde dreptul la moștenire. Așadar chiar dacă trec primele șase luni, termenul se poate extinde la 1 an, însă nu mai mult.

Atunci când luăm hotărârea de a renunța la bunurile lăsate moștenire, trebuie să scriem o declarație prin care atestăm acest lucru.

De altfel, dreptul la moștenire se poate pierde de către succesori, însă există unele persoane care nu îl au deloc. Mai precis, în acest caz este vorba de persoanele care sunt acuzate de omor sau tentativă de omor asupra persoanei care a lăsat moștenirea.

Iar în cea de-a doua categorie, se încadrează cei care au atentat la viața unuia dintre succesori, înainte de întocmirea împărțirii moștenirii. Chiar dacă este lăsat un testament în care beneficiarii sunt menționați, în fața legii nu sunt considerați demni de moștenire.

Cu toate acestea, Marlene Engelhorn, tânăra din Germania ce a moştenit o sumă colosală de la bunici, susţine că nu vrea banii.

Comentarii
  • Sclav modern

    Așa se pregătesc legile aberante de tip comunist. Programare predictiva și scenarii fictive și penibile făcute de „fondatori” de ONG uri.

    De mic copil visam să dau tot ce câștig statului. Are prea puține impozite care se duc spre oamenii de vază care au grijă de noi și nu dorm cu săptămânile din grijă pentru noi.

    De exemplu, încă nu este impozit pentru aer!!! Cum e posibil așa ceva?! Bunii noștri stăpâni se luptă zi de zi să monitorizeze apocalipsa, iar noi să respirăm, așa, după cum ne taie capul?
    Să ne fie rușine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *