După ce a fost acuzată de favorizarea făptuitorului și inducerea în eroare a organelor judiciare, o tânără din Iași s-a ales cu o pedeapsă din partea magistraților. Astfel, Mihaela Andrada Aștefănoaei a fost condamnată de Tribunalul Iași la 10 luni și 20 de zile de închisoare, cu amânare. Anchetatorii ieșeni au afirmat că, de fapt, tânăra ar fi încercat să ajute o persoană să scape de acuzația de tentativă de omor
O tânără a încercat să-i păcălească pe magistrații ieșeni! Nu i-a ieșit pasiența, iar, acum, s-a trezit cu o condamnare de toată frumusețea! Mai mult, ieșeanca a fost obligată să meargă la școală.
Astfel, Mihaela Andrada Aștefănoaei a fost condamnată de Tribunalul Iași la 10 luni și 20 de zile de închisoare, cu amânare, pentru favorizarea făptuitorului și inducerea în eroare a organelor judiciare. Mai mult, tânăra ieșeancă a fost obligată de judecători să meargă la școală.
„Instanța obliga inculpata să urmeze un curs de pregătire școlară sau de calificare profesională, precum și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o durată de 40 de zile, la Consiliul Local Iași – Direcția de Asistență Comunitară sau Direcția Fond Locativ”, au afirmat magistrații ieșeni.
Mihaela Andrada Aștefănoaei, acuzată că a încercat să-i păcălească pe magistrații ieșeni
De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Ieșeanca Mihaela Andrada Aștefănoaei a intrat în vizorul anchetatorilor la finele lunii iunie a anului trecut. Oamenii legii au menționat că tânăra ar fi depus o plângere penală și ar fi dat o declarație de martor prin care a încercat să inducă în eroare magistrații.
„Prin intermediul plângerii penale depuse pe data de 24 iunie 2020, dar și potrivit depoziției oferite în calitate de martor pe data de 27 iulie 2020, în fața judecătorului, în dosarul Tribunalului Iași, inculpata a formulat sesizări neconforme cu realitatea”, au subliniat procurorii ieșeni.
Ce au spus anchetatorii despre situația în care a fost implicată tânăra ieșeancă
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au mai afirmat că tânăra ar fi încercat să îi inducă în eroare pe magistrați.
„Inculpata a modificat situația de fapt prin susțineri contrare faptelor petrecute în realitate. Scopul a fost acela de a împiedica sau îngreuna tragerea la răspundere penală a inculpatului T.D., arestat preventiv și trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor”, au încheiat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.
Acum, urmează a se vedea dacă sentința emisă de Tribunalul Iași va fi sau nu contestată. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, instanța superioară va hotărî ce se va întâmpla în continuare în acest caz.
De remarcat este faptul că astfel de cazuri, în care ieșenii sunt acuzați de favorizarea făptuitorului și inducerea în eroare a organelor judiciare, sunt destul de rar întâlnite pe rolul instanțelor de judecată. Totuși, au mai existat cazuri în care diverse persoane din județul Iași au fost acuzate de comiterea uneia sau a alteia dintre cele două infracțiuni menționate anterior.