Clubul Lions Iași organizează în perioada 27 august-3 septembrie 2021 o tabără destinată copiilor cu afecțiuni oncologice, care provin din județele din Moldova. Copiii vor vizita atracțiile turistice din Iași și vor participa la diverse activități organizate în cadrul acestei tabere
Copii cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani, cu afecțiuni oncologice, vor participa la tabăra organizată de Clubul Lions Iași. Potrivit lui Vasile Pușcașu, președintele Clubului Lions 2000, programul include vizite turistice și diverse activități cu copiii.
„E a patra tabără care se organizează pentru copiii cu diverse afecțiuni, însă prima pentru cei cu afecțiuni oncologice. Până acum au fost tabere pentru copiii cu diabet. Programul este diversificat, copiii au venit cu părinții. Vor fi și medici, asistenți care supraveghează acest program care include vizite la Palatul Culturii, duminică, vizită la Bojdeuca lui Creangă, la Grădina Botanică, pe Dealul Repedea, unde avem unul dintre colegi care cunoaște foarte bine zona, o vizită la mănăstirea Hadâmbu și alte activități. Vor fi două seri distractive la SPA-ul Motelului «Bucium», vor fi niște amatori care îi provoacă la tot felul de acțiuni. Prin această tabără creăm prietenii. Tabăra durează de pe 27 august până pe 3 septembrie. Copiii sunt din toată Moldova, sunt spitalizați la Spitalul de Copii. Prin această tabără vor avea ocazia să se cunoască”, susține Vasile Pușcașu, președintele Clubului Lions 2000.
Bojdeuca lui Creangă va fi restaurată cu 1,7 milioane de euro.
Mirela Grigorovici, membru al clubului Lions Iași: „Vom avea permanent un medic oncolog pediatru care va monitoriza copiii”
Potrivit Mirelei Grigorovici, medic din Iași, membru al clubului Lions Club, copiii vor fi monitorizați de cadrele medicale.
„Pe toată perioada taberei organizate de cele două cluburi Lions din Iași, Lions Club – Doamne și Lions Club 2000, prin rotație, vom face voluntariat în cadrul acestei tabere, organizate în premieră pentru copiii cu afecțiuni oncologice. Noi avem mari emoții, sperăm să iasă foarte bine și să rămână o tradiție. Practic încercăm să oferim condițiile necesare pentru ca acești copii să se simtă absolut normal. Bineînțeles că vor fi monitorizați, vom avea permanent un medic oncolog pediatru care va monitoriza copiii. Dorim ca tabăra aceasta să fie un prilej de bucurie pentru ei. Acum nu mai suntem în spital, aici ne distrăm, vom face excursii, vor merge la piscină. Noi încercăm să ne reamintim de copilărie alături de ei”, susține Mirela Grigorovici, membră Lions Club, din Iași.
Copiii care vor participa la tabăra din Iași sunt într-o stare bună de sănătate, potrivit medicului din Iași.
Clubul Lions România face parte din comunitatea internațională Lions Club
Clubul Lions de la Iași face parte din cel mai mare club caritabil din lume.
„Noi suntem 24 de doamne și 26 de domni în cele două cluburi. Clubul Lions România are 1.600 de membri, în jur de 75 de cluburi în toată țara și facem parte din Lions Club International, care este cea mai mare comunitate de voluntariat din lume, cu peste 50.000 de cluburi. Încercăm și noi, prin profesiile diferite pe care le avem, ca membri, să avem aportul nostru profesional, dar mai ales emoțional, comunitar, civic. Nu numai statul are un rol în acest lucru, ci și comunitatea, și fiecare în parte”, mai spune Mirela Grigorovici, membră Lions Club, din Iași.
Liliana, mama unei fetițe cu strabism care se va bucura de această tabără, susține că a aflat în urmă cu câteva luni de boala fetiței.
„Am o fetiță de 12 ani, care are strabism, cu care am venit la Iași, să o trateze. Noi venim pentru prima dată aici. Fetița e bucuroasă că am venit aici. S-a înțeles cu colega de cameră, sunt bucuroase că sunt aici. Am stat internate în spital timp de o lună și vom veni din nou pentru tratament. Suntem din Suceava”, susține Liliana.
Mai mulți studenți la medicină, din Iași, au fost premiați pentru munca voluntară din ultimul an.